• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Konferansa çağırdılar yumurta ile uğurladılar

Konferansa çağırdılar yumurta ile uğurladılar
(OMÜ)'nde düzenlenen ''Girişimcilik'' konulu konferansa konuşmacı olarak davet edilen Pegasus Havayolları'nın sahibi Ali Sabancı'ya, yumurta fırlatıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nde düzenlenen ''Girişimcilik'' konulu konferansa konuşmacı olarak davet edilen Pegasus Havayolları'nın sahibi Ali Sabancı'ya, yumurta fırlatıldı.

Ali Sabancı konuşma yaptığı sırada salonda bulunan bazı öğrenciler pankart açtı. Pankart açan bir grup öğrenci, ardından Sabancı'ya yumurta ve cep telefonu bataryası fırlattı. Slogan atan öğrencilere salonda bulunan polis ve üniversitenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Öğrenciler salondan çıkarılmak istenirken kısa süreli arbede yaşanırken, ardından yaklaşık 15 kişi oldukları belirlenen öğrenciler gözaltına alındı.

Daha sonra konuşmasına devam eden Ali Sabancı, saldırıyla ilgili ''biraz önce yapılanlar ayıp'' değerlendirmesinde bulundu.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, ''Girişimci olabilmek için babanızın zengin ve birikiminizin olması gerekmiyor. Sadece kendinize güveninizin ve girişimci yönünüzün olması gerekiyor'' dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından Kurupelit Yerleşkesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ''Girişimcilik'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Ali Sabancı, girişimciliğin önemini anlattı.

''Ya mağduru oynayacağız ya iş yapacağız başka seçeneğimiz'' yok diyen Sabancı, girişimci bireylerin çokluğunun ülke ekonomisinin geleceği açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Girişimci olmanın varlık sahibi olmak demek olmadığını, girişimcilik için mal sahibi olmanın gerekli olmadığını belirten Sabancı, şunları kaydetti:

''Girişimci olabilmek için babanızın zengin ve birikiminizin olması gerekmiyor. Sadece kendinize güveninizin ve girişimci yönünüzün olması gerekiyor. Bu nedenle girişimci sayısını ülkemizde artırmalıyız. Girişimci sayısı artınca istihdama katkı sağlanıyor, ekonomi de iyileşiyor.''

Türkiye'de son yıllarda kadın girişimci sayısı da eskiye oranla düşüş olduğunu ifade eden Sabancı, ''Türkiye'de 1990 yılından bu yana kadınların iş hayatındaki girişimci yönünün azaldığını görüyoruz. Türkiye'de 80 bin kadın girişimci var. Buna karşılık 1,3 milyon erkek girişimci bulunuyor'' diye konuştu.

Ülkenin kalkınması için hem kadın hem de erkek girişimci sayısının artırılmasının önemine vurgu yapan Sabancı, ''Girişimciliği geliştirmek ve artırmak zorundayız. Bunu için sadece kendimize güvenmeniz gerekiyor'' dedi.

Herkesi pozitif düşünmeye davet eden Sabancı, Türkiye'nin daha fazla şirkete ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olabilmesi için daha fazla girişimciye ve şirkete ihtiyacı bulunduğunu anlatan Sabancı, girişimcilik konusunda çeşitli örneklemelerde de bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89