• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Kewell'ın Rijkaard Sabırsızlığı

Kewell'ın Rijkaard Sabırsızlığı
Galatasaray'ın Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, sarı-kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Harry Kewell, "Teknik adam olarak da dünyanın en iyi takımlarından birini ve dünyanın en iyi oyuncularını çalıştırdı" dedi.

Kewell, Rijkaard'ın futbolculuğunda çok iyi ve sıra dışı olduğunu ifade ederek, "Çok saygı uyandırıyordu. Teknik adam olarak da dünyanın en iyi takımlarından birini ve dünyanın en iyi oyuncularını çalıştırdı. Çok iyi bir kariyeri var. Onunla çalışmak heyecan verici ve ben bunu sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Rijkaard'ın Barcelona'yı çalıştırırken kendisini transfer etmek istediğini hatırlatan Kewell, "Barcelona'da oynamak, o takımın bir parçası olmak çok büyük bir olaydı. Ama ben Liverpool'u tercih ettim. Liverpool için çok sayıda teklifi reddettim. Çok fazla takım seçebilme şansıma rağmen, ben Liverpool'u seçtim. Bu benim kararımdı" diye konuştu.

4-3-3 Çok İyi Bir Sistem

Harry Kewell, teknik direktör Frank Rijkaard'ın oynatmayı düşündüğü 4-3-3 sisteminin çok iyi olduğunu ifade etti.

Rijkaard'ın bu sistemi Barcelona'da başarıyla uyguladığını vurgulayan Kewell, "Herkes sistemdeki pozisyonunun hakkını verirse, bu atağa dönük sistemle başarılı oluruz" dedi.

Yeni transferler Gökhan Zan, Mustafa Sarp, Leo Franco ve Keita'nın sarı-kırmızılı takıma yararlı olacağını dile getiren Avustralyalı futbolcu, "Bu oyuncular bizim için yararlı ve başarılı olacaklardır. Taraftarlar da tıpkı bana yaptıkları gibi onlara müthiş ilgi gösterecektir. Kendilerini göstermeleri gerekiyor ve bence tek yapmaları gereken futboldan zevk almaları. Bu sayede başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

Keita'nın transferiyle kanat oyuncuları arasında oluşacak rekabetin sorulması üzerine Kewell, "Her zaman rekabet vardır. Geçen yıl da Arda ile rekabet ortamındaydık. Rekabet iyidir. Bizi itecek hırslı oyuncular isteriz. Futbol bireysel bir oyun değil, takım oyunudur. Bu rekabet sonucunda kulüp kupa kazanacak, başarılar yakalayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sezon iyi oynadığını düşündüğünü söyleyen Kewell, "Oyunumdan memnunum. Her futbolcu bu kulübün yararına mutlu bir şekilde oynamalı. Ben de takım için oynamak ve oynadığım futboldan geçen yıl olduğu gibi keyif almak istiyorum. Tam olarak hazır olma sürecimi teknik ekibin çalışma programı belirleyecek ama büyük ihtimalle 2 hafta içinde tam olarak hazır olabilirim" diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89