• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 11 °C

Kazanmak yetmedi!

Kazanmak yetmedi!
Galatasaray, Bursa ve Kadıköy'den beklediği haberleri alamayınca, rotasını bir kez daha UEFA Avrupa Ligi olarak belirlemek zorunda kaldı.

Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tek golle kazandı. Ancak Bursa ve Kadıköy'den beklediği haberleri alamayınca, rotasını bir kez daha UEFA Avrupa Ligi olarak belirlemek zorunda kaldı.

Galatasaray'da gözler Olimpiyat Stadı'ndaydı, ama Kadıköy ve Bursa'da oynanan maçlarda alınacak sonuçlar daha büyük önem taşıyordu. Lider Fenerbahçe ile ikinci sıradaki Bursaspor, rakipleri karşısında takılmadı. Böylece sarı-kırmızılı takımın tek gollü galibiyeti, mucizenin gerçekleşmesi için yeterli olmadı. Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi şansı matemetiksel olarak da biten Galatasaray, ligin son iki haftasında UEFA Avrupa Ligi'nde daha az eleme oynamak için mücadele verecek.

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Frank Rijkaard, İstanbul Belediye karşısına sürpriz bir kadro sürdü. Bu sezon ilk kez bir maça çift forvetle çıkan Hollandalı teknik adam, kendisinin transfer ettirdiği Giovani dos Santos'u da yanında tuttu. Baros-Jo ikilisinin birlikte forma şansı bulması, Cimbom'un kazanmaktan başka düşüncesi olmadığını gösteriyordu. Kırmızı kart cezalısı Lucas Neill'ın yerine Emre Güngör'ün görev alması ise Servet'in tamamen gözden düştüğünü kanıtlıyordu.

Maçın başında ev sahibi ekip, rakip savunmanın arkasına atılan toplarla tehlike yarattı. Sarı-kırmızılı takım, sezon başından beri en büyük zaafını bir kez daha sahnelemekten çekinmedi. Abdullah Avcı da dersine iyi çalıştığını gösteriyordu. Efe'yle iki net fırsatı değerlendiremeyen Belediye'nin hızını, 23. dakikada Baros'un golü kesti. Savunmada Neill-Hakan Balta'nın performasını arayan sarı-kırmızılılar, aradığı golü ilk yarım saatte bulunca rahat bir nefes aldı.

Çek yıldızın forma giymediği 4,5 ayda kabus gören Cimbom, Baros'un ne kadar önemli bir futbolcu olduğunun bir kez daha farkına varmış olmalı. Efe'nin kaçırdığı pozisyonun benzerini 2 dakika sonra yakalayan Çek futbolcu, rakibinin yaptığının aksine topu filelerle buluşturmasını bildi. Golde müthiş bir derinlemesine pas gönderen Sabri'nin katkısı büyüktü. Zaten Baros, ağları sarstıktan sonra takım arkadaşının hakkını verdi.

İkinci yarı adeta bir tenis maçı havasında başladı. İlk 15 dakika top bir o kalede, bir bu kaledeydi. İstanbul Belediye, beraberlik şansını Ali Güzeldal'la harcadı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşu direkten dönerken, Galatasaray'ın Arda ve Baros'la farkı açma girişimleri sonuçsuz kaldı. Hızlı başlayan ikinci yarı, ilerleyen dakikalada sakatlıklar nedeniyle sürekli durdu. İlk 5'i hedefleyen İstanbul Belediye, Galatasaray karşısında bulabileceği kadar pozisyon bulmasına rağmen yetenekli futbolcu eksikliğini hissetti. Galatasaray da daha önceki maçlarda olduğu gibi öne geçtikten sonra yorgunluğun da etkisiyle vites küçülttü. hal böyle olunca, karşılaşma tek golle sona erdi.

Galatasaray için Harry Kewell'ın aylar sonra forma giymesi ne kadar sevindiriciyse, Baros'un sağ arka adalesindeki sakatlık nedeniyle maçı tamamlayamaması bir o kadar üzücüydü. Diyarbakırspor maçından beri yüzü gülmeyen Arda, İstanbul Belediye karşısında da beklenen performansın uzağındaydı. Kaptan oyundan çıkarken, yüzündeki mutsuz ifade ile hala soru işaretlerine neden oluyordu. Özel hayatı nedeniyle eleştirilen Jo ise 11 başladığı maçta da vasatın altında kalarak, adeta sezon sonu yolcu olduğunu ilan etti.

Büyükşehir Belediyespor, alışılanın aksine açık futbolu tercih ederken, İstanbul ekibiyle Süper Lig'de 3. yılını geçiren Abdullah Avcı ise Galatasaray karşısında kazanamama geleneğini sürdürdü. Bı sonuçla ev sahibi, ilk 5 hedefi çerçevesinde Trabzonspor'un kaybettiği haftada avantajı değerlendiremedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0 - GALATASARAY: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Orkun Aktaş
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Rızvan, Cesario (Dk. 17 Can), Metin, Ekrem, Ali Güzeldal (Dk. 59 İbrahim Akın), Efe (Dk. 79 Okan), Abdülkadir, Gökhan Süzen, Tevfik, İskender
Galatasaray: Aykut, Sabri, Emre Güngör, Hakan, Caner, Mehmet Topal, Keita, Elano (Dk. 44 Ayhan), Arda (Dk. 68 Mustafa), Jo, Baros (Dk. 88 Kewell)
Gol: Dk. 23 Baros (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 16 Emre Güngör, Dk. 54 Ayhan, Dk. 89 Jo (Galatasaray), Dk. 32 Metin, Dk. 34 Efe (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89