• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Kartal yerden kalkamıyor

Kartal yerden kalkamıyor
Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Kayseri'ye konuk olan Beşiktaş, son dakikada yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

 Ligde üst üste üç maçtır kaybeden Siyah-Beyazlı ekip, liderin 10 puan gerisine düşerek şampiyonluk mücadelesinde büyük yara aldı. Karşılaşmanın tek golünü 90+1'de Furkan kaydetti.

 Beşiktaş'ta işler iyi gitmiyor. Spor Toto Süper Lig'de son oynadığı Trabzonspor ve Manisaspor maçlarını kaybeden Siyah-Beyazlılar, Avrupa Ligi'nde de Porto yenilgisinin ardından çıktığı Kayserispor karşısında son dakikada yediği gol ile yıkıldı. Karşılaşmaya Alman teknik adam Bernd Schuster'in sürpriz onbiriyle başlayan Siyah-Beyazlılarda İbrahim Üzülmez, Zapotocny ve kaleci Rüştü, Kayserispor'a karşı forma giydi. Defansta ve orta alanda rakibe topla oynama şansı vermeme gayreti içerisinde olan Beşiktaş, gol yollarında ise Nihat'ı yalnız bıraktı. Orta sahada Ernst, Onur ve Necip, ilk yarıda çalışkanlıkları ile dikkatlerden kaçmadı. Ev sahibi Kayserispor ise özellikle kanatlardan yaptığı hücum organizasyonları ile rakibine üstünlük sağlamaya çalıştı. Rakip kalede ataklarını artıran Kayserispor, Beşiktaş defansına adeta nefes aldırmadı. Orta sahadan tek bir atak bile geliştiremeyen Siyah-Beyazlılar, ilk yarıda Nihat ile iki kez kaleye şut çekebildi.

 İkinci yarıda tatsız tuzsuz bir futbol sergiledi her iki takım da. Belki Kayserispor biraz olsun üç puanı istercesine sahada mücadele etti. Sanki Beşiktaş, haftalardır galip gelememenin stresi içerisindeydi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş orta sahası adeta iflas bayrağını çekti. Kayserisporlu futbolcular elini kolunu sallayarak geçtiği orta saha sonrasında Siyah-Beyazlı kalede önemli gol pozisyonları buldu. 76. dakikada Kayserispor defansının uzaklaştırmak istediği top bir anda Fatih Tekke'nin kafası ile buluştu. Tekke, topu boş kale yerine auta attı. Karşılaşma 0-0 tamamlanacak derken gelişen Kayserispor atağında kaleci ile karşı karşıya kalan Furkan, topu ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti: 1-0.

Bernd Schuster'in hedefinde hakem var

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, rakibe ve hakeme karşı oynadıklarını söyledi. Ligin son iki haftasında olmadıklarını; bu sebeple endişelenmediğini belirten Alman çalıştırıcı, "Birçok sakatımız vardı. Beraberliği hak ettiğimizi düşünüyorum. Kayserispor'a karşı oynamak kolay değildi çünkü hem hakeme hem de Kayserispor'a karşı oynadık." dedi. Guti'yi 90 dakika forma giyecek düzeyde olmadığı için ilk 11'de düşünmediğini belirten Schuster, maçı sadece Nihat'ın kaybetmediğini dile getirdi.

Şota Arveladze'nin en sevdiği skor: 1-0

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, sabırlı oynayarak emeklerinin karşılığını aldıklarını dile getirdi. İyi oynadıklarını ve hak ettikleri 3 puanı aldıklarını bildiren Şota, "Zor bir maçtı. 90 dakika sabırlı oynadık. Karşımızda top oynayan kaliteli bir takım var. En sevdiğim skor 1-0'dır. Futbolcularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. Kayserisporlu futbolcular, Selim ve Moritz de maça çok iyi hazırlandıklarını belirterek, Beşiktaş karşısında galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Maçın Adamı - Furkan, Şota'yı sevindiriyor

Kayserispor'un genç golcüsü Furkan Özçal, dün akşam çalışkanlığıyla dikkati çekti. İlk yarıda net bir fırsatı harcadı; ancak uzatmalarda attığı golle güzel futbolunu taçlandırmasını bildi. Şota'nın çok güvendiği başarılı futbolcu, çapraz koşuları ve hızlı deparlarıyla 90 dakika boyunca Beşiktaş'ı zorda bıraktı.

Hayal Kırıklığı - Nihat yine saç baş yoldurdu

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Nihat Kahveci, sezon başından bu yana bekleneni sahaya yansıtamadı. Nihat'ın kötü performansı Kartal'ın hücum gücünü iyice azalttı. İlk 45 dakika boyunca sahada adeta gezen deneyimli forvet, kaleye tek bir şut dahi atamadı. İkinci yarıda Bernd Schuster tarafından oyundan alındı.

Kırılma Anı - Fatih Tekke kaçırınca...

İkinci yarıda Kayserispor'un etkili olduğu bölümlerde Amisulashvili'nin kafa vuruşunda top Rüştü'nün koruduğu kalenin direğinden döndü. Fatih Tekke ise net bir pozisyonda meşin yuvarlağı auta gönderdi. Ancak genç Furkan Özcal'ın 90+1'de attığı gol tüm kırılma anlarını özetler ve noktalar nitelikteydi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89