• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Kartal işini marta bırakmadı

Kartal işini marta bırakmadı
Beşiktaş-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı Beşiktaş'ın 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş, Gaziantep Büyükşehir belediyespor'u 5-0 yenerek yarı final için büyük avantaj sağladı.

Beşiktaş, sağ kanattan gerçekleştirdiği organizasyonlarla gollerini sürdürdü. 48. dakikada Fernandes'in pasıyla sağdan topla ceza alanına giren Hilbert, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda meşin yuvarlağı altıpasta bekleyen Fernandes'e bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye yerden bir vuruşla göndererek farkı 3'e çıkardı: 3-0.

MAÇTAN DAKİKALAR...

7. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı daha müsait pozisyondaki Ernst'in önüne bıraktı. Bu futbolcunun ceza alanı dışından sert şutunda, top direği sıyırarak yandan auta gitti.

20. dakikada Bobo'nun sağdan ortasında altı pasta topla buluşan Hilbert'in kafa vuruşunda, kaleci Onur Bulut meşin yuvarlağı çeldi.

23. dakikada Ernst'in ara pasında savunmanın arkasında bomboş pozisyonda topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı bir süre sürdükten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncu, ceza alanına girdiği anda yerden sert vurdu, meşin yuvarlak kalecinin müdahalesine rağmen filelere gidince Beşiktaş 1-0 öne geçti.

31. dakikada Beşiktaş, yine sağ taraftan organize bir şekilde geldi. Hilbert, Ernst ve Ekrem üçlüsünün paslaşmasında top son olarak Ekrem'de kaldı. Ekrem ceza alanı içinde son çizgiye indiği anda topu altı pasın önünde Fernandes'in önüne bıraktı. Bu futbolcu bekletmeden meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

33. dakikada Fernandes'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı çeldi.

43. dakikada bu kez Fernandes, savunmanın arkasında Bobo'yu topla buluşturdu. Bobo, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak kaleci Onur Bulut meşin yuvarlağı kornere çelerek büyük bir tehlikeyi önledi.

49. dakikada sol çaprazdan topla ceza alanına giren Quaresma, Onur Kalafat tarafından düşürülünce, hakem Deniz Çoban penaltı noktasını gösterdi.

50. dakikada penaltı atışını kullanan Bobo, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-0.

62. dakikada Quaresma, kazanılan serbest vuruşta, kurulan barajın sağından plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 5-0 öne geçti.

86. İsmail'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Hilbert'in yerden sert şutunda, top yandan auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmayı 5-0 kazanarak tur için büyük avantaj yakaladı.

STAT: Fiyapı İnönü
HAKEMLER: Deniz Çoban, Erdinç Sezertam, Serkan Akarca
BEŞİKTAŞ: Hakan, Ekrem, İ.Toraman, Sivok, İsmail, Necip, Fernandes, Hilbert, Ernst, Quaresma, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Bernd Schuster

GAZİANTEP B.B.: Kazım, Ferit, Mehmet, Ramazan, Ahmet, İbrahim, Eren, Serdar, Mustafa, Osman, Onur
TEKNİK DİREKTÖR: Erol Azgın
GOLLER: Dk. 23 ve 50 (Penaltıdan) Bobo, Dk. 31 ve 48 Fernandes, Dk. 62 Quaresma (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 56 Quaresma, Dk. 72 Hilbert (Beşiktaş), Dk. 72 Mustafa (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

MAÇTAN NOTLAR...

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Bank Asya 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında kadroda revizyona gitti.

Alman teknik adam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan son maçın ardından, bazıları sakatlık ve kart cezası nedeniyle zorunlu olmak üzere kadroda büyük ölçüde değişim yaptı.

Pazar günkü maçta yer alan oyunculardan Cenk, Guti ve Nobre sakatlıkları, Aurelio da kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer almazken, İbrahim Üzülmez, Simao ve Almeida yedek soyundu.

Kalede Hakan görev yaparken, kart cezası biten Hilbert ile İsmail Köybaşı, Fernandes, Bobo, Necip Uysal ve Ernst 11'de oynadı.

Bu arada, yeni transferlerden Fernandes ilk kez resmi bir maçta 11'de sahaya çıktı.

Beşiktaş'ta sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle maç kadrosunda 17 futbolcu yer aldı.

KALE HAKAN'IN

Teknik direktör Schuster, Cenk'in sakatlığında kaledeki tercihini Hakan Arıkan'dan yana kullandı.

Hakan, 2 Aralık 2010 tarihinde CSKA Sofya ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi maçının ardından ilk kez siyah-beyazlı takımın kalesini korurken, deneyimli file bekçisi Rüştü Reçber ise yedek kaldı.

SCHUSTER CEZALI, HAVUTÇU KULÜBEDE

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, cezası nedeniyle kulübede yer alamadı.

Siyah-beyazlı takımın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı Spor Toto Süper Lig maçında yardımcı hakeme küfür ettiği gerekçesiyle tedbirli olarak Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Alman teknik adamın yerine kulübede yardımcılarından Tayfur Havutçu bulundu.

TRİBÜNLER BU KEZ DOLMADI

Devre arasındaki flaş transferleriyle sezonun ikinci yarısında Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Bucaspor ve Trabzonspor maçlarını tamamen dolu tribünler önünde oynayan Beşiktaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında aynı desteği bulamadı.

İstanbul'daki soğuk hava, hafta içi olması, maçın şifresiz kanaldan yayınlanması ve rakibin Bank Asya 1. Lig ekibi olması nedeniyle tribünlerde boşluklar göze çarparken, maçı yaklaşık 15 bin taraftar izledi.

Konuk ekip taraftarlarına ayrılan bölüm ise boş kaldı.

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da esame listesinde kalede yer alan Kazım Sarı, ısınma sırasında sakatlanınca kaleyi Onur Bulut korumak zorunda kaldı.

SCHUSTER VE FUTBOLCULARA DESTEK

Beşiktaşlı taraftarlar, teknik heyet ve futbolculara maç öncesi destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle ligde '17'de 17' hedefine erken veda eden siyah-beyazlı ekibe maç öncesi destek veren taraftarlar, cezalı Schuster lehine de tezahürat yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89