• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Kartal İnönü'de uçamadı

Kartal İnönü'de uçamadı
Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa ile Fiyapı İnönü Stadı’nda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, lider Trabzonspor’un tam 9 puan gerisinde kaldı.

Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa ile Fiyapı İnönü Stadı’nda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 2 puan yitirirken, 11. hafta sonunda lider Trabzonspor’un tam 9 puan gerisinde kaldı.Haftanın son maçına, galip gelip zirve yarışını sürdürmek amacıyla çıkan siyah-beyazlılar, sahadan beraberlikle ayrılıp, ligdeki puan kaybını 16’ya çıkardı.Ligde 17 puana ulaşan siyah-beyazlılar, 11. haftayı 26 puanlı lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde 8. sırada tamamladı.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında yapılan maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

22288

Nihat, Holosko ve Bobo üçlüsünden oluşan hücum hattıyla sahaya çıkan Beşiktaş, özellikle orta sahada organizasyonları sağlayacak oyuncu sıkıntısı yaşadı. Birbirinden kopuk kalan siyah-beyazlılar, çok pas hatası yaptı.

Maçta önce gol yememeyi düşünen Kasımpaşa, kontra ataklarla zaman zaman Beşiktaş kalesinde tehlikeli oldu. Organize olamayan ve sadece duran toplarla pozisyon arayan Beşiktaş, bunda da başarılı olamadı ve mücadelenin ilk yarısı iki takımın golsüz eşitliğiyle tamamlandı.-GUTİ PENALTI KAÇIRDI-

Karşılaşmanın son dakikalarında galibiyet golünü bulmak için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, 90 artı 4. dakikada penaltı kazandı.

Topun başına gelen İspanyol futbolcu Guti’nin penaltı atışını kaleci Tolga kurtarırken, siyah-beyazlılar kaçan bu penaltıyla galibiyetten oldu.

22289

Bu arada siyah-beyazlıların 90 artı 2. dakikada Quaresma ile bulduğu bir gol de hakem Bülent Yıldırım tarafından iptal edildi.

Siyah-beyazlılar, bu pozisyon için hakeme itirazda bulunurken, golün ofsayt gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

AVRUPA’DAN SONRA 13 PUAN KAYBETTİ

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı maçların ardından çıktığı lig maçlarında 5. kez puan kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi play off turunda oynadığı ve 2-0 kazandığı HJK Helsinki maçı sonrası ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, CSKA Sofya’yı 1-0 yendiği karşılaşmanın ardından da Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. 2-1’lik Rapid Wien galibiyetinin ardından Trabzonspor’a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, 3-1 yenildiği Porto karşılaşmasından sonra da Kayserispor’a 1-0 kaybetti. Siyah-beyazlılar, son olarak da deplasmandaki Porto beraberliğinden sonra evinde Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, böylece UEFA Avrupa Ligi maçlarının ardından ligde toplam 13 puan yitirdi.

22290

SCHUSTER SİNİRLENDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, ikinci yarıda Quaresma’nın yerde kaldığı bir pozisyonun ardından yerinden kalkarak faul düdüğü çalmayan hakem Bülent Yıldırım’a tepki gösterdi.

Oldukça sinirlenen Alman teknik adam, bir süre de maçın 4. hakemi Kutluhan Bilgiç ile tartıştı.

IVERSON GİTTİ GOL GELDİ

Karşılaşmayı izleyen Beşiktaş’ın yeni transferi ABD’li basketbolcu Allen Iverson, maç sırasında zaman zaman heyecanlandı.

Özellikle ikinci yarıda Beşiktaşlı futbolcuların yaptıkları güzel hareketleri alkışlayan Iverson, yenilen gol sonrası üzüldü.

Iverson, maçın 82. dakikası oynanırken stattan ayrıldı.

Iverson’ın stattan ayrılışının ardından 85. dakikada Beşiktaş, İsmail ile beraberlik golünü buldu.

RÜŞTÜ, KALEYİ GERİ ALDI

Porto ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Rüştü, Kasımpaşa maçında formasını geri aldı.

Kasımpaşa karşısında kaleyi Rüştü korurken, yedek kaleci olarak ise Hakan Arıkan kadroda yer buldu.

FATİH VE ZAPOTOCNY KADRODA YOK

Beşiktaş’ta teknik direktör Schuster, Porto maçının kadrosunda yer verdiği Fatih Tekke ile Tomas Zapotocny’yi, Kasımpaşa maçı kadrosuna almadı.

Bu iki futbolcunun yanı sıra Yusuf, Onur ve sakatlıkları bulunan Ferrari, Nobre, Ekrem, Cenk ile Rıdvan da kadroya dahil edilmedi.

YILMAZ VURAL’A ÇİÇEK

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural’a çiçek ve Beşiktaş atkısı verdi.

Numaralı tribünde bulunan taraftarlar, maç öncesi yedek kulübesine gelen Vural’a çiçek ve atkı attı. Vural da Beşiktaşlı taraftarlara teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89