• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Kanarya finale kondu

Kanarya finale kondu
Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk mücadelesi veren tek takım olan Fenerbahçe, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Ligde lider Bursaspor'la puan farkını kapatan Sarı-Lacivertliler, kupada ise Manisaspor'u eleyerek finale adını yazdırdı. Fenerbahçe, Kadıköy'de 2-0 yendiği rakibiyle rövanşta 1-1 berabere kaldı. 1982-83 sezonundan bu yana Türkiye Kupası'nı kaldıramayan Kanarya, 27 yıllık hasreti artık dindirmek istiyordu. İlk maçtaki avantajla Manisaspor engelini aşmayı hedefleyen Sarı-Lacivertliler, bir yandan da önümüzdeki hafta sonu Beşiktaş'la oynayacağı kritik derbiyi düşünüyordu. Derbi nedeniyle sakatlıkları süren Gökhan Gönül ile Bilica riske edilmezken, İspanyol forvet Güiza 80. dakikada sahaya girdi.

Manisaspor'a karşı önceliği gol yememeye veren Fenerbahçe, kontrolü hep elinde tutmaya çalıştı. Kendini pek sıkmadan, sakin bir şekilde rakibini üzerine bekleyen Sarı-Lacivertliler, 15'te kalesinde golü görmenin şokunu yaşadı. Momha'nın sol kanattan yaptığı ortada Güven Varol ağları havalandırırken, Volkan Demirel de haftalar sonra ilk kez gol yemiş oldu. Bu durum hemen akıllara Bursaspor karşılaşmasını getirdi. 3-0 kazandığı maçın rövanşında Bursaspor önünde 3-0 geriye düşen Kanarya, Güiza'nın golüyle zar zor tur atlamıştı. Ancak bu defa Fenerbahçelilerin korktuğu başına gelmedi. 64'te Brezilyalı yıldız Alex'in üç kişinin arasından sıyrılıp sağ ayağıyla attığı mükemmel golle maç koptu. Çünkü ligde kalma uğraşı veren Manisaspor'un umudu tükendi. Zaman zaman gerginliklere sahne olan karşılaşma 1-1 eşitlikle biterken Fenerbahçe, Antalyaspor-Trabzonspor mücadelesi sonunda belli olacak finaldeki rakibini beklemeye başladı.

Daum: Futbolcuların aklı, derbi maçtaydı

F.Bahçe'nin Alman hocası Daum, Manisaspor maçında oyuncuların aklının Beşiktaş derbisinde olduğunu söyledi. Daum, "Takım, zor durumları seviyor. Pazar günü de aynı şeyi bekliyoruz." dedi. Bu arada maçın ikinci yarısında Yiğit ile Emre, 90 dakikanın bitiminde ise Lugano ile Limeira birbirine girdi. Öte yandan Bild gazetesi, F.Bahçe'nin Schalke 04'ün golcüsü Kuranyi'ye yıllık 6 milyon Euro'luk bir teklif yaptığını yazdı. F.Bahçe, trafik kazasında hayatını kaybeden eski futbolcusu Alper Balaban için baş sağlığı mesajı yayımladı.

Kaleci Volkan, 562 dakika sonra gol yedi

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Manisaspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, 562 dakika sonra kalesinde gol gördü. En son Süper Lig'in 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında, 83. dakikada İskender'in ayağından gol yiyen Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla Antalyaspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Manisaspor (kupa), Galatasaray ve Kayserispor mücadelelerinde rakiplerine gol şansı tanımamıştı. Sarı-Lacivertli ekip, dün 15. dakikadaki Güven'in golüyle kalesinde 562 dakika sonra gol gördü. Bu arada Fenerbahçe, kupada 13. kez final oynayacak. Sarı-Lacivertliler, son 6 finali ise kazanamamıştı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89