• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 5 °C

Kader Keita: Yeniden doğacağım

Kader Keita: Yeniden doğacağım
Galatasaray’ın İstanbul’a gelen flaş transferi, Hollandalı hocayla yaptığı tanışma toplantısında beklentilerin farkında olduğunu söyledi...

Galatasaray’ın İstanbul’a gelen flaş transferi, Hollandalı hocayla yaptığı tanışma toplantısında beklentilerin farkında olduğunu söyledi, “Lyon’da kendimi fazla gösteremedim, ancak burada yeniden doğacağım” dedi

Cim-Bom, Fransa’nın Lyon takımından 8.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer ettiği Abdul Kader Keita’ya kavuştu. İstanbul’a öğle saatlerinde inen yıldız futbolcu, havalimanında transferinde başrolü oynayan futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel tarafından karşılandı.

Teknik Direktör Frank Rijkaard’da yaşanan izdiham nedeniyle geliş saati gizli tutulan Keita daha sonra Haldun Üstünel’le birlikte Florya’nın yolunu tuttu. Burada Rijkaard ve yardımcılarıyla tanışan Fildişili oyuncu sarı-kırmızılı formayı giyecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yeni hocası Rijkaard’a, Galatasaray’ı seçmesindeki en önemli faktör olduğunu söyleyen başarılı futbolcu en kısa sürede kondisyon açığını kapatacağını dile getirdi. Keita’nın toplantıda Avrupa’dan birçok ciddi teklif almasına rağmen Cim-Bom’u tercih ettiğini belirterek, “İspanya ve İngiltere’den bazı öneriler geldi ancak Galatasaray’ın önüme koyduğu hedefler ile benim beklentilerim örtüşüyor. Lyon’da beklentilerin altında kaldığımın farkındayım. Ancak burada yeniden doğacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Cuadrat çalıştıracak

Florya’da futbol komitesi üyeleriyle de görüşen Keita, maliyetinin yüksek olması nedeniyle medyada yer alan eleştirilerden üzüntü duyduğunu belirterek ortaya koyacağı performansla herkese kendisini kabul ettireceğini ifade etti.

Bu arada Rijkaard, UEFA’ya bildirilen listede yer almaması yüzünden Tobol’la oynanacak Avrupa Ligi maçlarında forma giymeyecek olan yıldız futbolcunun yeni sezona hazırlanması için yardımcı antrenör Carlos Cuadrat’ı görevlendirdi.

Kazakistan’a gitmeyecek olan İspanyol kondisyoner, Keita ve kondisyon eksiği olan futbolculara İstanbul’da özel çalışmalar yaptıracak.

‘Rijkaard bana güveniyor’

Keita, Galatasaray’da yeni bir döneme başladığını ifade etti. İlk röportajını GSTV’ye veren yıldız futbolcu, Cim-Bom’u özellikle Avrupa kupası maçlarından tanıdığını söyledi. İki sezon önce 18 milyon euro karşılığında Lille’den, Lyon’a transfer olan Keita, sarı-kırmızılı takımda yeni bir patlama yapmak istediğini dile getirdi.

Hücum futbolunu çok sevdiğini kaydeden başarılı oyuncu, “Orta sahanın ortasında oynayacak arkadaşlarımızla birbirimizi iyi anlayabilirsek Galatasaray’a son derece faydalı olurum. Yeteneklerimi kullanabildiğim bu sistemde takımın her zaman ihtiyaç duyacağı oyunculardan biri olacağım. Fildişi Milli Takımı ile yoğun bir dönemden geçtim ve bir hafta tatil yaptım. Eksiklerimi kısa sürede tamamlarım” dedi.

“Benim gerçek yerim kanatlardır” diyen Keita her iki çizgide başarıyla görev yapabildiğini, ancak özellikle Lille’de forma giyerken bazı maçlarda forvet oynadığını vurguladı. Lyon’da bir sezon birlikte top koşturduğu Milan Baros’la yeniden bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden yıldız futbolcu, Teknik Direktör Rijkaard’a övgü yağdırdı.

Rijkaard’ın çok iyi bir teknik adam olduğunu dile getiren Keita, “Barcelona’da onu gördük. Takımıyla iletişimi gerçekten çok iyi olan bir hoca. Gelmeden önce kendisiyle uzun uzun konuştum. Çok şey paylaştık. Anlattıkları bana güvendiğini gösterdi ve sistemi için de bana da ihtiyacı olacağından bahsetti. Ancak bilinmesi gerekir ki onun bana ihtiyacından çok benim ona ihtiyacım var. Onun söylediklerini yerine getirebilirsem yeniden çıkışa geçmek hatta patlama yapmak için önemli bir fırsat bulacağım” ifadelerini kullandı.

Lakabı, “Popito” olan Abdul Kader Keita, Galatasaray’ı hedeflerine taşımak için çok çalışacağını da belirterek, “Ben kadere inanırım. Bütün iyiliklerin Allah tarafından geldiğini düşünürüm. Mesela bir golü attıysam, ‘Allah bana o golü attırdı’ derim. Şimdi bana kaderim ne gösterecek göreceğiz” diye konuştu.

Şovla imza atacak

Galatasaray yönetimi, üç yıllık anlaşma sağlanan Abdul Kader Keita için bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde görkemli bir imza töreni düzenleyecek. Yıldız oyuncu, tıpkı Cassio Lincoln gibi taraftarların huzurunda imza atacak. Kulüpten yapılan açıklamada, saat 14.00’te düzenlenecek töreni sarı-kırmızılı taraftarların da izleyebilecekleri bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89