• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 6 °C

İzmirliyim Hasankeyf'te doğdum

İzmirliyim Hasankeyf'te doğdum
Doğa Derneği’nin, Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası İlan edilmesi için başlattığı kampanyaya imza atan çok sayıda sanatçı, Hasankeyf'in korunması için çağrılarda bulunuyor.

Sezen Aksu: İzmirliyim, Hasankeyf’te doğdum ANF11:41 / 10 Eylül 2010 HABER MERKEZİ - Doğa Derneği’nin Hasankeyf Yok Olmasın Kampanyası’na imza atan sanatçılar arasında yer alan Sezen Aksu, kampanya için hazırlanan ilanlarda “İzmirliyim, Hasankeyf’te doğdum” diyerek destek sundu.

Doğa Derneği’nin, Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası İlan edilmesi için başlattığı kampanyaya imza atan çok sayıda sanatçı, Hasankeyf'in korunması için çağrılarda bulunuyor. Doğa Derneği’ne göre kampanyaya imza atan ve destek veren sanatçı Sezen Aksu hazırlanan ilanlarda “İzmirliyim, Hasankeyf’te doğdum” diyerek Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin tüm insanlığın ortak çıkış noktası olduğuna dikkat çekti.

Sezen Aksu'nun imzasının yer aldığı ilanda “Uygarlık Dicle kıyısında doğdu. Burası, tarihin başladığı yer. Dicle Vadisi ve Hasankeyf, bugün Ilısu Barajı’nın suları altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Hasankeyf’in yok olmaması ve UNESCO Dünya Mirası ilan edilmesi için lütfen harekete geçin" çağrısı yapıldı.

Ilısu Barajı’nın durdurulmasını ve Hasankeyf'in de içinde bulunduğu Dicle Vadisi'nin UNESCO Dünya Miras Alanı ilan edilmesini talep eden imza kampanyasına bugüne kadar sanatçıların yanı sıra 66 bin 810 kişinin daha imzasıyla destek verdiği belirtildi.

Sezen Aksu’nun da imzaladığı metinde, Hasankeyf'in en az 10 bin yıllık geçmişi ile UNESCO'nun 10 dünya mirası kriterinden 9'unu karşılayan dünyadaki tek yer olduğu kaydediliyor.

Doğa Derneği, kampanyaya destek veren diğer sanatçıların Hasankeyf hakkındaki mesajlarının önümüzdeki haftalarda teker teker açıklanacağını ve kampanya ilanlarında yer alacağını söyledi.

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken yaptığı açıklamada Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin evrensel değere sahip bir doğa ve kültür mirası olduğunu ve bu nedenle kampanyaya gün geçtikçe daha fazla destek geldiğini belirtti.

Eken, kampanya hakkında şunları söyledi: “Sanatçılar ileriyi gören ve bu nedenle dünya toplumlarına yön veren kişilerdir. Onların toplumsal meseleler hakkındaki sezgi ve muhakemesi, tarih boyunca kamunun vicdanını temsil etmiş ve insanlığa doğruyu göstermiştir. Bugün Türkiye’deki pek çok sanatçı, Doğa Derneği’nin Hasankeyf Yok Olmasın kampanyasına destek vererek tüm Türkiye'yi bu imza kampanyasına katılmaya çağırmaktadır. Türkiye’deki milyonların bu çağrıya kulak vererek Hasankeyf’in yaşaması için yürütülen mücadeleye katılacağından hiç şüphe duymuyoruz. Günümüz Türkiye’sine yakışan, Hasankeyf’i sular altında bırakmak değil, onu hak ettiği gibi UNESCO Dünya Mirası ilan ederek geleceğe taşımaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89