• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 4 °C

İşte mobil Windows 7

İşte mobil Windows 7
Microsoft’un mobil işletim sistemi adından işleyişine kadar baştan aşağı yenilenmiş işte her haliyle Windows Phone 7 serisi.

Gelişi merakla beklenen ve bir hayli tartışılan, mobil işletim sistemlerinin en eskilerinden Windows Mobile'ın tanıtımı bugün yarın derken Mobile World Congress 2010'a kadar sarktı. Müthiş bir değişimin öncelikle isimden başladığı mobil işletim sistemi artık Windows Phone 7 olarak anılacak.

Microsoft'un, ürünü Windows Phone 7 serisi olarak lanse etmesinin altında da aslında önemli detaylar yatıyor.Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, artık Microsoft mobil işletim sisteminde de bilgisayarlarda uyguladığı pazarlama stratejisini uygulayacak. Yani kullanıcılar, kullanmayacakları özellikler için de para ödemek yerine çeşitli seviyelerdeki sistemlerden birini tercih edebilecek.

Arayüzü dijital ve krom efektler ile bezenmiş olarak nitelemek herhalde en doğru ifade olacaktır.

Firmanın tümüyle yepyeni bir OS olarak anılmasını istediği Windows Phone 7, görsel anlamda en ince ayrıntısına kadar baştan aşağı yeniden tasarlanmış. Piyasada yer alan diğer mobil işletim sistemlerinin arayüzlerinden bambaşka bir mobil kullanıcı arayüzü yaratan Microsoft, bu konuda oldukça iyi bir iş başarmış. Kullanıcıların ilk etapta alışıldık bir düzende olmaması nedeni ile bocalayabileceği sistem, Zune HD ile görsel anlamda oldukça benzer nitelikler taşıyor. Özellikle çoklu ortam yazılımları neredeye Zune HD'den birebir kopyalanmış.

Daha Kısıtlı Sistem Alt Yapısı

Bekleme ekranında yeni nesil mobil işletim sistemlerinde olduğu gibi birçok fonksiyonel kısayol seçeneği yer alıyor. Buradan temel telefon fonksiyonlarını kullanabileceğiniz gibi, elektronik postalara, sosyal ağ hesaplarına ulaşılabiliyor. Ayrıca bu ekranın çeşitli widgetlar ile çeşitlendirilmesine de olanak tanınıyor.

Xbox LIVE ve Zune entegre edilen Windows Phone 7 bu özelliği sınırlı olarak sunacak. Ayrıca versiyonlara göre bu özelliğin değişiklik göstereceği de belirtiliyor.

Daha önce açıklandığı gibi kullanıcıların üçüncü şahıs yazılımlar ile sistemi istedikleri şekilde kişiselleştirme konusunda kısıtlanacağı belirtiliyor. Microsoft, üçüncü parti yazılımlar ile fonksiyonel hale gelen bir sistem değil, tüm işlevsel yazılımların ön yüklü olarak geldiği bir sistem yaratma çabasında olduklarını belirtiyor.

Öyle ki yalpan açıklamalarda farklı üreticilerin cihazlarındaki ekranlara bakıldığında, ayırt etmenin mümkün olmadığı bir Windows Phone kimliği yaratma çabası da gizlenmiyor. Bu da demek oluyor ki HTC'nin Sense, Samsung'un TouchWiz gibi arayüzleri, Windows Phone üzerinde görülemeyecek. Microsoft, bu durumun gerekçesini, sistemin istikararlı işleyişini her daim korumak olarak nitelendirmiş.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89