• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 19 °C

İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni lakabı

İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni lakabı
CHP lideri yine iddiada bulundu: Bir bakan ÖSYM’ye yeğeni için torpil mesajı attı. Yazıcı iddiayı cevapladı: Bana atfettikleri ‘mail’ benim değil, zaten yeğenim de yok.
CHP lideri yine iddiada bulundu: Bir bakan ÖSYM’ye yeğeni için torpil mesajı attı. Yazıcı iddiayı cevapladı: Bana atfettikleri ‘mail’ benim değil, zaten yeğenim de yok.

Karavana Kemal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir bakan ÖSYM’ye ‘yeğenimi iyi bir yere yerleştirin’ maili atmış” iddiasındaki bakanın Hayati Yazıcı olduğu ortaya çıktı. Böyle bir talepte bulunmadığını söyleyen Devlet Bakanı Yazıcı ise maillerin gönderildiği adresin kendisine ait olmadığını, ayrıca yeğeninin de olmadığını açıkladı. Eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da böyle bir mailin hatırlamadığını belirterek “Gelseydi de çöpe atardım” dedi.

Yarımağan istifa edince Demir’e

Geçen yıl patlak veren KPSS’de kopya iddialarının ardından Emniyet ve TÜBİTAK tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti 2010 yılı Ekim ayında, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ve mevcut ÖSYM Başkanı Ali Demir dahil tüm çalışanların bilgisayarlarını incelemeye aldı. İncelemelerde, bilgisayarların belirli aralıklarla formatlandığı ve geçmişe dönük bilgilerin silindiği tesbit edildi. Bunun üzerine uzmanlar ‘silinmiş öğeyi geri getirme’ yöntemini kullanarak, geçmiş döneme ait tüm işlem ve bilgilere ulaşmayı başardı. Uzmanlar, incelemede ‘hayatiyazici.ankara@ hotmail.com’ adresinden, o dönem ÖSYM Başkanlığı’nı vekaleten yürüten Ali Demir ve eski başkan Ünal Yarımağan’a gönderilen ve “S.K isimli bir şahsın ÖSYM’de iyi bir yere yerleştirilmesini” talep eden bir maile ulaştılar. Yarımağan’a atfen “Sayın yetkili” diye başlayan mailde “S. K yakınımdır. İş hususunda yardımlarınızı bekliyorum” ifadelerinin bulunduğu saptandı. Aynı içerikteki mailin, 26 Ekim 2010’da yine aynı adresten Yarımağan’ın ÖSYM Başkanlığı’ndan istifasının ardından göreve getirilen Ali Demir’e de gönderildiği anlaşıldı.

28348

Adres benim değil

Kılıçdaroğlu’nun iddiayı gündeme getirmesinin ardından Bakan Hayati Yazıcı, maili gönderen kişinin bulunması ve olayın araştırılması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada da iddialar yalanlandı. Bakan Yazıcı’ya ait böyle bir mailin bulunmadığı vurgulanan açıklamada, “Sayın Yazıcı’nın isim ve soy isminin kullanıldığı bu e-posta adresinin ve gönderilen e-mail’in kötü niyetle, sayın bakanı kamuoyu önünde zor duruma düşürmek, karalamak ve belirli siyasi emellere alet etmek maksadıyla kurgulandığı/ hazırlandığı ve yukarıda belirtilen adrese gönderildiği açıktır” dendi.

Yeğenim de yok

Yazıcı’nın böyle bir e-mail gönderdiği, yeğeni için yerleştirme istediği yönündeki haber, yorum ve kulislerin tamamen gerçek dışı olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sayın Bakan böyle bir talepte bulunmamıştır. Herhangi bir yolla da olsa, böyle bir talepte bulunmayı dahi aklının ucundan geçirmeyecek kadar devlet işleyişini bilen bir kişidir. Sayın Bakan’ın yeğeni de bulunmamaktadır.

Yazıcı’nın, konunun takipçisi olacağının, siyasi amaçlarla kullanıldığı açık olan bu sahtekarlığı açığa çıkarmak için hukuksal bütün yolları kullanacağının bilinmesini isteriz. Kimin tarafından gönderildiği dahi bilinmeyen bir e-maili siyasi amaçları için kullananları, bundan bir rant beklentisi içinde olanları, bu sahtekarlıktan çıkar elde etmeyi umanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Yarımağan: Hatırlamıyorum

Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da iddiayla ilgili “Bana böyle birşey geldiğini hatırlamıyorum. Gelmiş olsaydı da çöpe atardım” dedi. “Bana böyle birşey yüzde 100 gelmedi” diyemediğini çünkü olayı hatırlamadığını ifade eden Yarımağan, genel olarak ÖSYM’ye bu tür istekler gelip gelmediği sorusuna ise “Bana böyle istek neredeyse hiç gelmedi. Belki 37 yıllık görev sürem içinde bir ya da iki tane gelmiştir, onu da çöpe atmışımdır” yanıtını verdi.

Ünal Yarımağan şunları söyledi: “Bu olağan bir olay değil. Diğer taraftan da burası Türkiye. AB kurumunda bile böyle işler oluyorsa ÖSYM’de de olabilir diye düşünenler çıkabilir. Bana intikal etmiş ve benim haberim olan birşey yok. ÖSYM’ye böyle birşey gelirse, kime gelirse gelsin çöpe atar, atması gerekir.

Yani bunu olay da yapamazsınız, gazetelere vermek gibi, atarsınız çöpe gider. Bu isteğin değerlendirildiğini kesinlikle mümkün görmüyorum ama bilemiyorum. Bilgi sahibi değilim. Daha önce de söylediğim gibi bana böyle birşey geldiğini kesin ben hatırlamıyorum. Gelmiş olsaydı da çöpe atardım.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89