• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

İşte Daum'un kapı gibi sözleşmesi

İşte Daum'un kapı gibi sözleşmesi
İşte Fenerbahçe yönetimi Alman hocaya öyle bir kontrat yapmış ki, Daum'un 'Feshetmem' demesi gayet normal olarak gözüküyor.

Fenerbahçe Christoph Daum ile yollarını ayırmaya çalışıyor.

Teşbihte hata olmaz.. Bir atasözü vardır: "Öküzü bağırtan boynuzlarıdır.." Fenerbahçe ile bir türlü kurtulamadığı Daum'un durumu da tam bu ifadeyi andırıyor..

Daum'u Fenerbahçe ile ilgili konuşturan da elinde bulunan kapı gibi sözleşme.. Daha iyi anlamanız için isterseniz sözleşmenin maddelerine göz atalım:

MADDE 3 - SÖZLEŞMENİN SÜRESİ:

1 Temmuz 2009'dan 31 Mayıs 2012'ye kadar geçerlidir (Sabit süreli sözleşme). Taraflar işbu sözleşmenin esaslarını feshetme, değiştirme ve düzeltmeyi veya buradaki süreyi uzatmayı yazılı ortak kararları ile gerçekleştirebilirler..

(Yani: F.Bahçe boşuna uğraşıyor.. Sözleşmede herhangi bir opsiyon maddesi yok.. Daum isterse 3 yıllık net parasını tıkır tıkır alır.....

4 - TEKNİK DİREKTÖRÜN YETKİLERİ:

Daum, tam gün esasına göre yeteneklerinin elverdiği ölçüde A takımdan sorumlu ve onu yönetme hakkına sahiptir.. Yeni oyuncuların alınmasıyla ilgili ortak karar verme hakkına sahiptir.. Bu görevleri yerine getirirken sadece Kulüp Başkanı'na bağlıdır.. Gerektiğinde ve gerektiği ölçüde Kulüp Başkanı'na bilgi verecektir..

(Yani: Aykut Kocaman'ın koca sezonu niye eli kolu bağlı geçirdiği şu maddeden belli olmuyor mu? F.Bahçe'de tek yetkili 2 yıl daha Daum aslında..)

6- KULÜBÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ:

Tüm ödeme ve ücretler, her türlü vergi ve kesintiler düşülmüş tutarlardır.. Kulüp, vergileri Daum adına vergi mercilerine ödeyecektir.. Bu konuda herhangi bir eksiklik olursa, tüm zarar, masraf ve cezaları kulüp tazmin edecektir..

A. Daum'un taban maaşı yıllık 3.3 milyon Euro'dur.. Bu paranın 700 bin Euro'su 3 yıl boyunca 1 Temmuz'da, kalanı 10 ay boyunca 260'ar bin Euro olarak her ayın 1'inde yatırılır.. Eğer kulüp 8 haftadan fazla ödemeleri geciktirirse, teknik direktör sözleşmeyi feshetme hakkına sahip olur.. Böyle bir fesih durumunda teknik direktör bütün ödenmemiş ücretleri kıdem tazminatı olarak tahsil etme hakkına sahiptir..

(Yani: Kımıldayacak boşluk yok..)

A. Teknik direktörün seçtiği yüzme havuzlu ve klima dahil teknik teçhizata sahip tam döşeli bir ev sağlanacaktır.. Kulüp ayda 10 bin Euro tutarına kadar kira ve kira dışı tüm masraf harcamalarını karşılayacaktır. Ev bulunana kadar teknik direktörün seçeceği bir otelde oluşacak tüm masrafları kulüp ödemekle yükümlüdür..

(Yani: Daum'un 120 bin Euro'luk yıllık kirasını da F.Bahçe ödedi..)

B. Kulüp bir A6, bir A8 model iki otomobil tahsis edip, tüm masraflarını üstlenecektir..

C. Kulüp, 4 kişi için her sezon gidiş-dönüş 6'şar business class uçak bileti sağlayacaktır..

D. Kulüp, stadın VIP bölümünde 8 bedelsiz kombine bilet sağlayacaktır..

E. Kulüp, teknik direktörün seçeceği 3 cep telefonu alıp, ayda 2 bin Euro'ya kadar kullanım masraflarını karşılayacaktır..

F. Kulüp, Daum ve ailesi için bir Türkçe öğretmeni tutacaktır..

H. Kulüp, Daum'un sözleşme masrafları için 80 bin Euro ödeyecektir..

İ. Hastalık durumunda kulüp bu ödemeleri en az 6 hafta daha yapacaktır..

(Yani: Biletleri saymazsak yılda 224 bin Euro masraf ödendi..)

E) PERSONEL ALIMI:

Teknik ekibe ödenecek paralar:

Roland Koch: Aylık net 37 bin 500 Euro maaş..

Ayhan Tumani: Yıllık net 78 bin Euro..

Kaleci antrenörü: Yıllık net 180 bin Euro..

Doktor: Yıllık 54 bin Euro..

Fizyoterapist: Yıllık 120 bin Euro..

BT uzmanı: Yıllık 114 bin Euro..

Tüm ekip primlerden faydalanır. Ekibi Daum seçer..

(Yani: Daum'un ekibinin yıllık maliyeti toplam 996 bin Euro.. Onlar da kovulursa, 2 yıllık paraları olan 2 milyon Euro'yu F.Bahçe'den alabilirler..)

 UZLAŞMAZLIK OLURSA:

 "Taraflar arasında sorun çıkarsa, karar mercii FIFA olacaktır.. Lozan'daki Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), kesin ve bağlayıcı itiraz merciidir.. Daum, kulübün yapması gereken mahkemeler için Türkiye'de de dava açabilir."

(Yani: Şimdiden geçmiş olsun.. Bu Daum'u 10 milyon Euro'yu gözden çıkarmadan göndermeden pek imkanı varmış gibi gözükmüyor..)

SONUÇ: F.Bahçe, bu sezon için Daum ve ekibine net 5 milyon Euro ödedi.. Fazlası var, eksiği yok.. Daum ve ekibi, kalan 2 yılın parasını , yani 10 milyon Euro'yu çok rahat alabilir.. Bu nedenle kuru gürültüye pabuç bırakmıyor.. Ne diyelim, F.Bahçe keşke sözleşmeye imza atıldığı gün de şu durumları düşünebilseydi!

PRİMLER:

Lig şampiyonluğu:

1 milyon Euro net, TFF Kupası: 250 bin Euro, Avrupa Ligi yarı finali 250 bin, final 400 bin, şampiyonluk 800 bin Euro net.. Şampiyonlar Ligi: Çeyrek final 400 bin, yarı final 500 bin, final 600 bin, şampiyonluk 1 milyon Euro net..

Ayrıca kulübün futbolculara ödemeye karar verdiği primlerin tutarının yüzde 10'u teknik direktöre ödenir.. Ve bu tutar, oyunculara ödenecek primden düşülemez..

(Yani: F.Bahçe, geçen sezon futbolcularına toplam 5 milyon Euro prim ödediyse (ki sadece G.Saray maçının primi 2 milyon dolar idi.) ekstra 500 bin Euro da Daum'un hesabına yattı..)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89