• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 24 °C

İşadamının sır intiharında ilginç gelişme

İşadamının sır intiharında ilginç gelişme
İntihar eden Osman Nuri Sözkesen'in (53) Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Funika Holding'deki iki müdür, olaya anlam veremediklerini söyledi.

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Raşit Güntaş, boyahane ve fabrika işletme müdürlerinin, "Ödemelerimize düzgün bir şekilde devam ediyoruz. Yılbaşına kadar işçilerimizin kıdem tazminatlarının yüzde 70'ini bitirmiş olacağız. İşlerin çok iyiye gittiği bir dönemde böyle bir olayı kabullenemedik, anlam veremedik." dediğini aktardı.

UFO merakıyla tanınan, hattâ bir UFO müzesi de açan işadamı Sözkesen, fabrikasındaki makam odasında dün saat 17.00 sıralarında tabancayla kendini vurdu. Silah sesini duyarak odaya giren sekreterinin çağırdığı 112 Acil Servis ekibi, Sözkesen'in öldüğünü tespit etti. Odada bulunan intihar notunda, ölümünden kimsenin sorumlu olmadığı, ayrıca alacak ve borçları yazılıydı. Borçları sebebiyle holding bünyesindeki dört şirketi için iflas erteleme kararı alan, Deha TV, Deha ve Haber gazeteleri ve UFO Müzesi'ni satan işadamı, bir süre önce ise fizik dalında nobel bile alabileceklerini söylüyordu. 'Hibrit Isı Maddesi (HIM)' adını verdikleri bir icat yaptıklarını, bununla termodinamikte çığır açılacağını ileri süren Sözkesen, HIM'ın konut ve ofis sektöründe kullanılmasında yapılacak yıllık tasarrufun Türkiye için 1 milyar lira, dünya için 100 milyar dolar olduğunu söylemişti.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de Sözkesen'in intiharında büyük ihmal olduğunu açıkladı. Olaydan sonra Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci'yle beraber söz konusu fabrikada incelemede bulunan Vali Erkmen, şunları söyledi:

"Maalesef vefat etmiş. Biraz sonra savcı bey, olayı adli yönden inceleyecek. Üzücü olan taraf, büyük bir ihmalin söz konusu olması. Kendisinin sabahtan odasına girmiş, aşağı yukarı 7-8 sekiz saat yalnız kalıp kimseyle konuşmamış. Zamanında haber verilseydi, sanıyorum sonuç değişik olabilirdi." İşadamı Sözkesen'le bir ay kadar önce görüştüğünü, böyle bir konuda en ufak imada bile bulunmadığını da anlatan Erkmen, "O zaman çok moralliydi. Hakikaten çok önemli projeler yaptıklarını, gelecekle ilgili çok umutlu olduğunu söylemişti. Dolayısıyla ben öyle bir hava hissetmemiştim." şeklinde konuştu.

DETKİB Başkanı Raşit Güntaş da intihar sebebinin, tekstil sektörünün sıkıntılarına dayandırılmasının yanlış olacağını söyledi. Sözkesen'in firmasının yaşadığı sıkıntıyı bildiğini vurgulayan Güntaş, "Kendisi bir yapılanmaya gitti, düzenli bir şekilde borçlarını ödemeye devam ediyordu. Firması da en üst düzeyde çalışıyor. Yorum yapmak bize düşmez ama başka dert ve sıkıntıları da olabilir." dedi.

Olaydan sonra dört kişi, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadeleri alındı. Sözkesen'in kendini vurduğu tabancanın sahibi olan güvenlik görevlisi T.U., sekreteri A.O., fabrika çalışanı B.E. ve yeğeni E.C., daha sonra serbest bırakıldı.

Yazılı bir açıklama yapan Funika Holding Genel Müdürü Bülent Adıgüzel ise evli ve üç çocuk babası Osman Nuri Sözkesen'i elim bir kaza sonucu kaybettiklerini bildirdi. Açıklamada, şöyle denildi: "Denizli sanayi ve tekstil atılımlarında 1985'ten itibaren birçok konuda önderlik yapan ve yaşamını insanların mutluluğu üzerine inşa eden Sözkesen'in bu ani vefatı, grubumuzda büyük bir üzüntüyle yaşanmaktadır. Acılı sürecimizde Funika ailesine, Sözkesen ailesine yardım eden, başsağlığı dileyen bütün hemşehrilerimize şükranlarımızı sunarız.''

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna koyulan Sözkesen'in cenazesi, İngiltere'de öğrenim gören oğlu Kemal Sözkesen'in yetişebilmesi için yarın (9 Ekim) defnedilecek.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89