• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 12 °C

İnternet Yasası'nın müjdesini verdi

İnternet Yasası'nın müjdesini verdi
Bu konuyu çözmek bizim görevimiz,diyen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç "sorunu yeni yasama yılında çözeceğiz" dedi.

 İnternet Medyası Derneği'nin düzenlediği İnternet Zirvesi sanal alemin ünlü isimlerini biraraya getirdi. Kadir Has Üniversitesi'ndeki zirveye Devlet Bakanı ve başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ta katıldı ve bir konuşma yaptı.

İşte Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmasından satırbaşları:

Evimden Dünyaya ulaşıyorum

İnternet Facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım siteliri ile dünyaya ulaşıyor. Benim açımdan ankara'daki evimden bir dokunuş ile hiç bir sınırlaşma ile karşılaşmadan dünyanın bir başka noktası ile anında iletişime geçebiliyorum.

Bir teknolojik ürün olarak internet bizlere bilgiye ulaşmada en hızlı araç olduğunu göstermiştir.

Ben gazeteyi severim ama...

Ben kendimi iyi bir gazete okuru sayarım. En az üç gazete okurum. Bir habere mürekkebin rengi ve kağıt kokusu sinmemişse o habere inanmakta zorlanırım.

Gazetelerle duygusal bağım sürecek ancak şu da bir gerçek. Bu çağın hızına ancak son teknoloji ile ulaşabiliriz. Malesef o çok sevdiğimiz gazeteler bu yarışta geri kalmaktadır.

Bir haber gazetenin tirajından bile fazla

Haber sitelerinde bir haberin tıklanması bir gazetenin tirajını bile geçmektedir. Türkiye'de 28 milyon insanımız düzenli olarak internet kullanmaktadır. Bu oran da hızla artmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı araştırmaya göre internet kullanıcılarının yüzde 72'i interneti haber okumak için kullanmaktadır. Bu rakam bize internet medyasının son derece önemli konuma geldiğini göstermektedir.

Sizin sorunlarınız benim sorunlarım. Bunların çözümü için elimden geleni yapacağım. Bugün zirveye katılan 3 genel müdürümüz sizlerle biraraya gelip, ayrıca konunun muhatabı bir çalışma grubu ile sorunun çözümüne çare arayacaklar. Ben bu konuya iyi niyetle ve samimi şekilde yaklaşıyorum.

Karanlık güçler bu mecrada cirit atmasın

Dünyanın hiç bir yerinde yasaklar koyarak sonuç almak mümkün değildir. Tabi bu konuda sizlere de görev düşüyor. Sizlerde yayınlarınızda kişilik haklarına saygılı ülke çıkarları doğrultusunda kullanmalısınız. Bu mecra karanlık güçlerin at koşturduğu alana dönüşmesin. Kişiler kara vicdanlıların saldırısına uğramasın.

İnternet medyası yasası

Bu konuyu çözmek bizim görevimiz. İnternet medyasının kanunu üzerinde yapılacak çalışmalara dair uzman arkadaşlarımız bazı çalışmalar hazırladı. Anayasa, TCK ile ilgili kanunlar var, Bilişim Suçları ile ilgili bazı kanunlar var, bunların hepsini göz önünde tutarak, bu sektörün sorunlarını çözebilecek, daha az maddeli yeni bir kanuna ihtiyaç var.

Umarım bu yasama yılında, yani seçime gitmeden önce Ekim ayından itibaren ocak ayına kadar umarımki böyle bir düzenlemeyi sonuçlandırırız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89