• BIST 9102.02
  • Altın 4279.232
  • Dolar 39.638
  • Euro 45.7295
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

IMF: Mısır'ı yakından izliyoruz.

IMF: Mısır'ı yakından izliyoruz.
Uluslararası Para Fonu (IMF) İletişim Birimi Yetkilisi Alistair Thomson, "Mısır'daki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz" dedi.

IMF'nin Arap Baharı sonrasında Mısır'la yaptığı 4,8 milyar dolarlık standby anlaşmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Thomson, "(Gelişmelerin) Mısır'ın çok ciddi ekonomik zorluklarına çözüm bulunması için IMF'nin (süregelen) çalışmalarına dair olası sonuçlarını değerlendiriyoruz. Gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Bu yıl Mart ayında Mısır'a ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır ekonomisini ayağa kaldırmak için 450 milyon dolar yardım sözü vermiş ama toplam 4,8 milyar dolarlık yardım için Mısır yönetimini IMF ile anlaşmaya çağırısında bulunmuştu.

Mursi'nin Siyasi Danışmanı Bessam ez-Zerka da yaptığı bir açıklamada IMF'den alınacak kredinin, Mısır'ın alacağı son borç olacağını söylemişti.

Nisan ayında konuşan Mısır Maliye Bakanı El-Mursi Hicazi, Türkiye'nin Mısır'a 2 milyar dolarlık yardımda bulunduğunu, bunun 1 milyar dolarının geçen aralık ayında Merkez Bankası'na yatırıldığını, diğer 1 milyar doların ise alt yapı projelerine tahsis edildiğini söylemişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89