• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 3 °C

Hido'lu Orlando geri döndü!

Hido'lu Orlando geri döndü!
Milli yıldız Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, NBA final serisi 3. maçında sahasında ağırladığı Los Angeles Lakers'ı yendi ve tarihinde ilk kez bir NBA finali maçı kazanmış oldu.

 Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) final serisi 3. maçında Orlando Magic, Los Angeles Lakers'ı Amway Arena'da konuk etti. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, rakibini 108-104 yendi ve seride durumu 2-1'e getirerek şampiyonluk şansını sürdürdü. Tarihinde ikinci kez NBA finali oynayan Orlando, yine tarihinde ilk kez bir final serisi maçı kazanmış oldu.

İŞTE KARŞILAŞMADAN KARELER

Orlando son maça kadar oynadığı 6 NBA finali maçından da yenilgiyle ayrılmıştı. Orlando, Los Angeles karşısında yüzde 63'lük şut ortalamasıyla oynayarak bir başka NBA finali rekorunu da kırmış oldu. Magic, Los Angeles maçının ilk yarısını ise yüzde 75 gibi inanılmaz bir şut yüzdesiyle tamamladı. Magic, serinin ilk maçında yüzde 29.9, ikinci maçında ise yüzde 42 genel şut ortalamasıyla oynamış ve ilk maçı 25 sayı farkla ikinci maçı ise uzatmalarda kaybetmişti.

Oyunda süre alan basketbolcularının için 5 tanesi en az 18 sayı üreten Orlando Magic'te takımının en etkili ismi 21 sayı, 14 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yapan 'Süperman' lakaplı Diwgiht Howard'dı. Rashard Lewis, 21 sayı, 5 ribaunt, 5 asistle takımının galibiyetine önemli katkı sağlarken, Rafer Alston 20, oyuna sonradan dahil olan Mickael Pietrus ise 18 sayıyla maçı tamamladılar.

Karşılaşmaya ilk 5 başlayan ve serinin bir önceki maçında yıldız basketbolcu Kobe Bryant'a yaptığı blokla maçın en çok konuşulan isimlerinden olan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise mücadeleyi 18 sayı, 6 ribaunt, 7 asist, 1 top çalma ile tamamladı. Hidayet, 7/12 genel şut ortalamasıyla oynarken, 3 sayılık atışlarda 1/3, serbest atışlarda ise 3/4 isabet sağladı. Hidayet özellikle maçın ilk yarısında etkili bir oyun ortaya koyarken, ikinci yarıda daha durgundu.

Milli yıldız yaptığı asistlerle Amway Arena'yı dolduran 18 bin basketbol severe heyecanlı anlar yaşattı. Geceyi yenilgiyle kapatan Los Angeles Lakers'ta ise Kobe Bryant'ın 31 sayı, 8 asisti galibiyet için yeterli olmadı. İkinci yarıda sadece 10 sayı atabilen Kobe, maç boyunca 4 kez top kaybederken, 11/25 saha içi şut ortalamasıyla oynadı.

Lakers'ın İspanyol yıldızı Pau Gasol 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken sadece 3 ribaunt alabildi, Trevor Ariza 13 sayı, oyuna sonradan dahil olan Jordon Farmar ve Lamar Odom ise 11'er sayıyla maçı tamamladılar. İki takım arasında Cuma TSİ sabaha karşı oynanacak olan serinin 4. karşılaşmasına Orlando'nun sahası Amway Arena ev sahipliği yapacak.

Serinin 5. karşılaşması da Orlando'nun sahasında Pazartesi TSİ sabaha karşı oynanacak.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89