• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Hiddink: Yeni Emre'ler ve Arda'lar lazım

Hiddink: Yeni Emre'ler ve Arda'lar lazım
Milli Takım'ımızın Teknik Direktörü Guus Hiddink, yabancı sayısının artmasından olumsuz yönde etkilenebileceklerini söyledi.

Milli Takım'ımızın Teknik Direktörü Guus Hiddink, yabancı sayısının artmasından olumsuz yönde etkilenebileceklerini söyledi. Romanya ile oynanacak özel maç öncesi Türkiye'ye kaliteli yabancıların gelmesini isteyen Hollandalı hoca, altyapıdan Emre ve Arda gibi futbolcuların çıkması gerektiğini belirtti.

 A Milli Futbol Takım'ımızın Teknik Direktörü Guus Hiddink, 30 kişilik kadro belirlediklerini ve radikal değişiklikleri sevmediğini söyledi. Bugün Romanya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, hem Türkiye içinde hem de dışında oyuncuları izlediğini belirten Hollandalı çalıştırıcı, "Statik kadromuz yok, yeni sürprizlere açığız, formda ve A Milli Takım'da forma giyecek düzeyde olmalarına dikkat ediyoruz." dedi.

Milli Takım'da oynatacağı sistem sorulan Hiddink, oyun taktiği olarak başta risk alacaklarını, ancak sonuçların daha sonra geleceğini dile getirdi. Hiddink, Ramazan ayında Kazakistan ile eleme maçı oynanacağının hatırlatılması üzerine, oyuncularının inançlarına saygı duyduğunu anlattı. Tecrübeli hoca, "Bununla birlikte profesyonel futbolcular olduklarını unutmamaları gerekiyor. Onların vücutlarına iyi bakacaklarından eminim." yorumunu yaptı. Hiddink, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine üzüldüğünü de ifade etti. Amerika'daki hazırlık kampında Milli Takım'ın başında olmasına rağmen görevine resmen 1 Ağustos'ta başlayan Hiddink, temel hedeflerinin 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Kazakistan ve Belçika ile oynayacakları maçlar olduğunu vurguladı. Guus Hiddink, kulüplerin transfer ettiği yabancı oyuncuların fark oluşturması gerektiğini, ayrıca altyapıdan yeni Emre ve Arda gibi futbolcuların çıkması gerektiğini kaydetti. Altyapı konusundaki görüşlerini yabancı oyuncu konusunu da gündeme getirerek yanıtlayan Hiddink, bu konuda şunları dile getirdi: "Yabancı sayısının fazlalaşmasının olumsuz etkiler doğurduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'ye gelen yabancı oyunculara baktığınızda en iyi futbolcuların İngiltere, İspanya ve biraz da Almanya'ya gittiğini biliyoruz. Tabii ki kulüplerin hedefleri de yeni Arda'lar, Emre'ler yetiştirmek olmalı. Bu olursa taraftarlar da destek vereceklerdir." Bu arada sakatlığı bulunan Sabri Sarıoğlu kadrodan çıkarıldı.

MUHTEMEL KADROLAR

TÜRKİYE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta, Kazım, Aurelio, Emre, Arda, Tuncay, Mevlüt

ROMANYA: Lobont, Dananae, Panin, Tamaş, Galamaz, Cociş, Radoi, Florescu, Tanase, Niculae, Stancu.

Hakem: Milorad Mazic (Sırbistan)

Stat: Şükrü Saracoğlu Saat: 21.15

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89