• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 9 °C

Hiddink: Guti Müthiş Bir Transfer

Hiddink: Guti Müthiş Bir Transfer
Fatih Terim'den sonra Milli Takım'ın başına geçen Guus Hiddink, kulüplerin transferlerinden, Türk futboluna kadar değerlendirmelerde bulundu.

 Hiddink: “Türkiye'de herşey yolunda, hiçbir sorun yok. Kulüplerin yaptıkları transferlere gelince... Guti benim Real Madrid'te öğrencimdi. Beşiktaş'a inanılmaz katkı sağlar”

Fatih Terim'in görevden ayrılmasından sonra uzun süren görüşmelerin ardından A Milli Takımımız'ın başına geçti Guus Hiddink... Hem federasyon, hem de Türk futbol camiasının Hollandalı teknik adamdan beklentileri büyük... Bu şartlarda Ay-Yıldızlılar'ın teknik direktörlük koltuğuna oturan başarılı çalıştırıcı, son gelişmeleri ve düşüncelerini paylaştı. Haber Müdürümüz Mehmet Demircan'a konuşan Hiddink, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uzatmaya gerek yok, söz Guus Hiddink'te...

Türkiye'ye alışabildiniz mi?

Açıkça belirtmeliyim ki herşey yolunda gidiyor. Başkan Mahmut Özgener'le konuşup anlaştıktan sonra bazı aksaklıkların olabileceğini düşünmüştüm. Çünkü Türkiye'yi daha önceki dönemden tanıyordum. Fakat şu an hiç bir sorun yok. Federasyon bünyesinde organizasyon mükemmel. Bana verilen sözler yerine getiriliyor. Şu an sadece takımı düşünüyorum. Takımı daha ileri nasıl götürürüm konusunda çalışmalar yapıyorum ve bu konuda herkes bana destek veriyor.

Takımı nasıl buldunuz. Türkiye'de ışık var mı?

-ABD turnuvasında ilk izlenimlerim olumluydu. Unutmamamız gerek ki, sezon sonuydu ve futbolculardan üst düzey performans beklemek insafsızca olurdu. Yine de ışık gördüm diyebilirim. Çünkü bir kaç çok kaliteli gençlerimiz var. Onların üzerinde durduğumuz taktirde Türk futboluna katkı sağlayacaklarına inanıyorum. İsmail'in geleceği parlak. Necip de beğendiğim bir genç yetenek. Takımın tecrübeli isimleri de gerektiğinde kalitelerini ortaya koydu. Gördüğüm, Türk Milli Takımı'nın en büyük sorunu istikrar. Bu konuda çalışmalarımız olacak. Diğer bir eksi ise konsantrasyon. Basit hatalar yapmayacağız. Bunu öğrenmemiz gerek. ABD'deki turnuvada oyunun büyük bir bölümünde olumlu işler yaptık fakat bunu 45-60 dakika değil, 90 dakikaya yaymamız gerekiyor.

İyi bir scouting ekibi gerekiyor

Romanya maçı öncesi yabancı konusuna değindiniz. Biraz daha açar mısınız?

-Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bakınız, Hollanda 15-16 milyonluk bir ülke. Burada ise 75 milyon kişi yaşıyor. Hollanda Futbolu yine son dönemde 4-5 yıldız yetiştirdi ve bunları Dünya Kupası Finalleri'nde hep beraber izledik. Eğer Hollandalılar bunu yapabiliyorsa, 75 milyonluk bir ülke, Türkiye neden yapamasın. Burada iyi bir scouting sisteminin olması gerekiyor. Kulüplere büyük iş düşüyor. Daha önce de dedim, kulüpler araştıracak, bulacak, yetiştirecek ve bize sunacak. Ben gençlerin yaşına bakmam. Kaliteli bir oyuncu görürsem hemen A Milli Takıma alırım.

Galiba biz yetenek bulma işini iyi beceremiyoruz, öneriniz ne olur?

-Bu konuda yardım etmeye hazırım. Yeter ki kulüpler, federasyon bunu benden istesin. Rusya'yı çalıştırırken benden bu konuda yardım istediler. CSKA bir okul açtı ve müthiş bir scouting sistemi ile büyük bir tarama yaptılar. O okulun başına Hollandalı Yelle Goes'u getirdim. Goes dostum müthiş bir çalışmayla yetenekli gençleri Rus futboluna kazandırdı. Mesela 1990 doğumlu Alan Dzagoev bu okuldan yetişti. Şu an CSKA Moskova'da 10 numaralı formayı giyiyor ve bütün Avrupa kulüpleri onun peşinde...

Q7'nin kalitesi belli

Bu sezon transfer edilen yabancılar hakkında ne söylemek istersiniz?

-Çok iyi tanıdığım oyunculardan bahsetmek daha iyi olur. Mesela Guti benim Real Madrid'te öğrencimdi. Çok yetenekli. Beşiktaş'ta umarım iyi maçlar çıkarır ve takıma faydalı olur. Ancak Guti'nin size başka bir meziyetinden söz etmek isterim. İspanyol oyuncu özellikle gençlere büyük fayda sağlayacaktır. Çünkü öğretmeyi çok seviyor. Benden söylemesi, Beşiktaş'taki gençler Guti'den faydalanmalı ve çok şey öğrenmeli. Queresma'ya gelince. Portekizli'nin kalitesi belli. Fakat açık konuşmalıyım Avrupa'nın en kaliteli takımlarında oynamasına karşın büyük bir patlama yapamadı. Umarım Türkiye'de Türk Futbolu'na katkı sağlar. Fenerbahçe'den Stoch'u çok iyi tanıyorum ve burada kendini ispatlayacağını bekliyorum. Hollanda'da Twente'de sınıf atladı ancak ben ondan burada büyük işler bekliyorum. Stoch'un yıldızı burada, yanı Fenerbahçe formasıyla parlayabilir.

Son olarak eleme maçlarında nasıl bir başlangıç yapmak istersiniz?

-Daha önce de söyledim. Belalı bir gruptayız. Almanya zorlu bir rakip, Belçika çıkıştı ve ilk maçımız deplasmanda Kazakistan'la. Yine de aklımda bazı hesapları yapıyorum. Yapmak zorundayım. İyi bir takımımız var. Ben onlardan büyük işler bekliyorum. 2012 için de grup elemelerine iyi bir başlangıç yapmamız gerekiyor. İnanıyorum ki, eğer 2 maçtan 6 puan çıkartabilirsek, önümüz açılır, işimiz daha kolay olur...

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89