• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Hiddink: Bu sonuç normal

Hiddink: Bu sonuç normal
Teknik Direktör Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'da Almanya'ya 3-1 yenildikleri maçın ardından açıklama yaptı.

Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'da Almanya'ya 3-1 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, iki ekibe bakıldığında sonucu normal olarak görmek gerektiğini, hatta dersler bile alınabileceğini ifade etti.

Hiddink maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, maçtan önceki son basın toplantısında bazı gazetecilerin kendisinin karamsar olduğunu ifade ettiğini hatırlatarak, “Şimdi söyleyebilirim ki ben karamsar değil gerçekçiydim. İki takımı kıyasladığımız zaman bu ortaya çıkıyor. Eğer Selçuk ya da Hamit oyunun hemen başındaki bölümde pozisyonları gole çevirebilselerdi şansımız olabilirdi ama varsayımlarla yaşamayı sevmiyorum. Almanlar hem taktik hem ofansif anlamda gayet uyumlular, işi çok iyi biliyor ve yapıyorlar. Çok iyi defans kurgusuna sahipler. Bunu bir normal sonuç olarak görmek lazım. Hatta bu oyundan dersler bile alınabilir” şeklinde konuştu.

Alman takımının çok disiplinli ve oyunu severek mücadele ettiğini, Türkiye'nin bu performansı ara sıra ortaya koyduğunu anlatan Hiddink, şöyle devam etti:

“Bu aralıkların süresini kısaltmamız lazım. Bütün problemimiz bu. Salı günü inşallah maçı alıp playofflara kalacağız. Almanya'nın son maçını kaybedeceğini düşünmüyorum. Kazandıktan sonra inşallah mayıs ayının 1 veya 2'sinde 5 haftalık bir hazırlık dönemimiz başlayacak. Oradaki turnuva için lazım olan rekabet ortamını hazırlamak için gerekli bir süre.”

Hollandalı çalıştırıcı, Belçikalı gazetecinin “Gerçekten birazcık da olsa endişelenmiyor musunuz?” sorusuna, “Evet Belçika Almanya'da iyi bir oyun çıkardı. Potansiyeli olan bir takım. Ancak bu maçı Almanya'nın vereceğini gerçekten hiç ama hiç düşünmüyorum” diye yanıtladı.

Takım olarak 1-0 geriye düştükten sonra duygusallığın ön plana çıkması gibi bir hastalıkları olduğunu ifade eden Hiddink, “Ülke olarak bir hastalığımız var, 1-0 geriye düşünce duygusallık ön plana çıkıyor. Sonraki dakikada beraberliği yakalama gereğini hissediyoruz. Bu da oyun disiplininden kopmamızı sağlıyor. Oysaki böyle durumlarda biraz tecrübe gösterip sakin davranmak lazım. Tekrardan aynı disiplini sürdürmek lazım” şeklinde konuştu.

Ömer Toprak'ı neden oynatmadığı sorulan Hiddink, “Ömer Toprak için formaliteleri hallettik. Avusturya maçındaki defans kurgusuyla çıkmayı tercih ettik. Bundan sonra elimizde böyle bir futbolcunun bulunmasından dolayı çok sevinçliyim” yanıtını verdi.

“Arda'yı salı gününü düşünerek çıkardım”

Guus Hiddink, Arda'yı salı günü Azerbaycan ile yapacakları maçı düşünerek riske etmemek için oyundan aldığını açıkladı.

Arda'yı oyundan aldığında skorun 2-0 olduğunu hatırlatan Hiddink, “Maçın gittiğini düşündüm ve salı gününü düşünerek riske etmemek için çıkardım. Kendisine bunu belirttim” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89