• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Hidayet Portland'la prensipte anlaştı

Hidayet Portland'la prensipte anlaştı
Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun, ligin Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Orlando Magic forması ile 5 sezondur oynayan Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun, ligin Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

ESPN Sports televizyonunda ABD yerel saati ile dün akşam yayınlanan haberde, Portlandlı yöneticilerin daveti üzerine 2 günlüğüne bu şehrin bulunduğu Oregon eyaletine giden milli basketbolcu, dün yapılan görüşmeler sonrası Portland ile 5 yıl için prensip anlaşmasına vardı.

NBA kuralları gereği her iki taraf da ligde yer alacak takımların transfer yapabileceği bütçelerin açıklanacağı 8 Temmuz'dan önce resmi transfer açıklaması yapamıyor. Portland'ın Hidayet'i transfer ettiğiyle ilgili resmi açıklamanın bu tarihte yapılması bekleniyor.

Orlando Magic'le Doğu Konferansı'nda geçen sezon şampiyonluk kupası kaldıran ve NBA finali oynayan Türkoğlu'na Florida ekibi takımda 4 yıl daha kalması için 36 milyon dolar önermiş, ancak milli basketbolcu daha uzun bir sözleşme istediğinden bu öneriyi kabul etmemişti.

Magic'in Türkoğlu ile aynı pozisyonda oynayan Vince Carter'ı transfer etmesinin ardından, Hido'nun takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

1 Temmuz itibariyle serbest oyuncu olan Türkoğlu'na 5 takımdan teklif geldiği bildirilirken, milli oyuncuyu ısrarla isteyen Portland'ın antrenörü Nate McMillan, hafta başında Orlando'ya giderek Hidayet'le yemek yemişti. Önceki gün davet üzerine Trail Blazers'ın bulunduğu Oregon eyaletinin Portland şehrine giden Türkoğlu, 2 gün boyunca şehri ve takımın salonunu gezeceğini açıklamıştı.

NBA'in Kanada merkezli takımlarından Toronto Raptors'ın da ısrarla istediği Türkoğlu'nun, Portland'ın 50 milyon dolar civarındaki teklifine “evet” dediği öğrenildi.

Türkoğlu'nun Portland'a gelmesiyle birlikte onunla aynı mevkide oynayan 3 oyuncudan birisi ve bir başka Portlandlı oyuncunun takımdan ayrılacağı kaydedildi. Portland'da sözleşmesi devam eden oyunculardan kısa forvet Travis Outlaw ile Steve Blake ya da Jerryd Bayless'in Chicago Bulls'ta oynayan Kirk Hinrich ile takası gündemde.

Milli basketbolcu Türkoğlu'nun NBA'in en genç kadrosuna sahip Portland Trail Blazers'a tecrübesi ile güç katacağı belirtildi. Türkoğlu'nun, takımın en çok sayı üreten oyuncusu Brandon Ray'in yükünü alması bekleniyor.

NBA'de 9 sezondur forma giyen ve “veteran” oyuncu tabir edilen 30 yaşındaki Hidayet Türkoğlu, 2000 yılında geldiği ABD'de Sacremento Kings, San Antonio Spurs ve Orlando Magic formaları giydi.

ABD'ye aynı yıl geldiği ligin bir diğer Türk oyuncusu Utah Jazzlı Mehmet Okur'la birlikte NBA'de forma giyen ilk Türk oyuncu olan Hidayet, 5 yıllık anlaşmasının sonuna kadar oynarsa dünyanın en zorlu spor liglerinden biri kabul edilen Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde 15 yıl forma giymiş olacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89