• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Her nefes 100 bin hücre öldürüyor!

Her nefes 100 bin hücre öldürüyor!
Her nefes sigaranın yaklaşık 100 bin beyin hücresini öldürdüğü bildirildi.

Her nefes sigaranın yaklaşık 100 bin beyin hücresini öldürdüğü bildirildi. Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yusuf Ziya Leventoğlu, sigara içen kişinin zaman içinde reflekslerinin kaybolacağını söyledi. Dr. Leventoğlu, sigarada bulunan karbonmonoksitin de kısa bir süre için gerilimi, kızgınlığı bastırmasının yanı sıra kişiyi sersemleştirici etkisi olduğunu kaydetti. 

Sigara içmeyen kişilerin daha canlı ve enerjik olduğunu dile getiren Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Leventoğlu, "Akciğerleri de sigaranın olumsuzluklarından etkilenmediği için daha rahat soluk alıp verirler. Bu da onların hareket kısıtlılığına sebep olmaz. Sigara içen kişilerin vücutlarında ve çeşitli organlarında daha önce saydığımız maddelerin etkilerine bağlı olarak olumsuz hatta bazen geriye dönüşü olmayan değişiklikler meydana gelir." dedi.

Sigaranın ilk kez Kuzey Amerika'daki kızıl derililerin barış çubuğu tüttürerek sigara içtiğini anlatan Dr. Leventoğlu, bu kıtayı keşfeden Kristof Kolomb'un Amerika'da ilk kez gördüğü tütün tohumları ve yapraklarını Avrupa'ya gelişinde yanında getirdiğini hatırlattı. Leventoğlu, Avrupa'ya döndüklerinde geminin çalışanlarından birini tütün içerken görenler ağzından, burnundan dumanlar çıkan bu kişinin şeytanlar tarafından ele geçirildiğini düşünerek onu hapis cezasına çarptırdığını söyledi. Sigaranın yaklaşık 4 bin çeşit toksik madde içerdiğini anlatan Dr. Yusuf Ziya Leventoğlu, şunları söyledi: "Sigaradaki nikotin bağımlılık yapar, kalp ve damarları bozar. Karbonmonoksit, kanda oksijenin yerini alır. Bu nedenle zihinsel ve bedensel yorgunluk yapar. Arsenik; kanserojendir. Sigara içenin ciğerinde katran oluşur. Tüm bu maddelerin sigara içinde bulunduğu ve verdikleri zararlar bilindiği halde niçin sigara hala bu kadar yaygın olarak kullanılmaktadır? Sigaranın içinde bulunan Nikotin bağımlılık oluşturan bir maddedir. Nikotin, kokain ya da amfetamin kadar güçlü bir uyarıcı maddedir. Sigara tiryakisine sürekli sigara içme isteği veren şey de 'Nikotin' denilen bu maddedir. Nikotin; sigara içen kişiyi uyarır."

Sigara içmeye başladıktan sonra kişide, kalp çarpıntısı olacağını belirten Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Leventoğlu, kişinin tansiyonunun yükseleceğini ve nefes alış verişinin hızlandığını kaydetti. Sigara kullanan herkesin nikotin ihtiyacı duymaya başladığını belirten Leventoğlu, nikotinin güçlü bir uyuşturucu olduğunu ve mutlaka bağımlılık yapacağını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89