• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Hasta katılım payları belli oldu

Hasta katılım payları belli oldu
SGK sigortalıları, yeşil kartlılar, emekliler ve de devlet memurlarının muayene ve tedavilerinde çok önemli değişiklikler yapıldı.

SGK tebliği ile sağlık kuruluşlarında hastaların her bir reçete için ödeyeceği miktar belli oldu.

Memur ve SGK'lıların sağlıktan yararlanmalarına ilişkin iki tebliğ 18 Eylül 2009 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.

SGK sigortalıları, yeşil kartlılar, emekliler ve de devlet memurlarının muayene ve tedavilerinde çok önemli değişiklikler yapıldı.

Son düzenleme ile hastanelerde muayene ve tedavilerde 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren katkı payı zamlı ödenecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle SGK sigortalılarının sağlık hizmeti sunucularında yapılan hekim ve diş hekimi muayenesi nedeniyle uygulanacak katılım payı tutarları, birinci basamak sağlık kuruluşları (sağlık ocakları) ve aile hekimliği muayenelerinde 2 TL, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 8 TL, özel sağlık kurumlarında 15 TL olarak belirlendi.

Böylece daha önce sağlık ocaklarında alınmayan katkı payının yeni dönemde 2 TL olması benimsendi. Ancak sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayene sonrasında kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat etmemesi durumunda, birinci basamak sağlık kuruluşları ile aile hekimliği muayenelerinde katılım payı alınmaması, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ile özel sağlık kurumlarındaki muayenelerde ise 3 TL indirim yapılması kararlaştırıldı.

KATILIM PAYI NASIL ALINACAK?

Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerine ilişkin 2 TL tutarındaki katılım payı, kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilecek. İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayeneler için 8 TL öngörülen katılım payının kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için 5 TL tutarındaki kısmı gelir ve aylıklarından, 3 TL lik tutar ise kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden, diğer kişiler için ise 8 TL katılım payı tutarı eczanelerden tahsil edilecek.

Özel sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayeneler için 15 TL öngörülen katılım payı ise kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için 12 TL tutarındaki kısmı gelir ve aylıklarından, 3 TL lik tutar ise kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilecek.

Diğer kişiler için ise 12 TL katılım payı tutarı sağlık hizmeti sunucusu tarafından, 3 TL'lik tutar ise kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilecek.

KAMU GÖREVLİLERİNİN KATKI PAYI

Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde 2 TL., ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 8 TL., özel sağlık kurumlarında 15 TL. olarak belirlendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89