• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 16 °C

Hangi gazete bugün nasıl manşet attı?

Hangi gazete bugün nasıl manşet attı?
Bugünkü gazetelerin önemli bir bölümü Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan aramaları manşete çıkarırken Taraf'ın sürmanşeti dikkat çekti...

Radikal
İşte Seferberlik Tetkik kurulu’nun gizli belgeleri

Radikal, Ergenekon sanıklarından Özel Kuvvetler Komutanlığından emekli Fikret Emek’te ele geçirilen 914 kişinin fişlendiği belgeyi manşetine taşıdı. Haberde, Emek’in ÖKK’de görev yaptığı sırada, muhtemelen hazırlanmasına da katkıda bulunduğu fişleme çalışmalarının, sadece sıradan insanlar hakkında tutulan kayıtlardan ibaret olmayıp, askeri personelin bile fişlendiği, 1. Ergenekon iddianamesinin eklerinde bulunan o belgede bazı askerler hakkında, ‘Alevi’, ‘Kürt’, ‘alkolik’, ‘pornocu’ gibi tanımlamalar yapıldığı kaydedildi. Haberde, Seferberlik Tetkik Kurulu’nun faaliyetlerinin iddia edildiği gibi ‘olası bir düşman işgali’ne karşı alınması gereken tedbirlerle sınırlı olmadığı, kurulda 1996 - 2004 arasında görev yapan Fikret Emek’ten elde edilen belgeler sayesinde aleniyet kazandığı ifade edildi.

foto3.jpg

24 eski DTP'li daha tutuklandı

Radikal, bir başka haberinde ise, “Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi’ne (KCK/TM)” yönelik operasyon kapsamında Batman ve Van’da gözaltına alınan 24 kişinin daha tutuklandığını, böylece aynı operasyon kapsamında tutuklananların sayısının 47’ye yükseldiğini yazdı.

Sabah
Şok gelişme: Bilgiler silindi

Sabah’ın manşetten duyurduğu habere göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında yakalanan, tam 6 gün sonra gözaltına alınan Albay E.Y.B ve Binbaşı İ.G.'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığı'ndaki odalarında kullandıkları bilgisayarların harddisklerinin silindiği tespit edildi. Haberde, yapılan kriminal incelemede bilgisayar harddisklerinin silinmesinde kullanılan programın "kırıntı"larının tespit edildiği bildirildi.

Yılın en kısa MGK’sı

Sabah, öne çıkardığı bir başka haberinde ise, yılın son MGK toplantınsın aynı zamanda en kısa toplantı olduğuna dikkat çekti. 4.5 saat süren toplantıda, İçişleri Bakanı Atalay’ın, demokratik açılıma ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve Erbil'de Türkiye-ABD ve Irak arasında gerçekleştirilen 3'lü güvenlik zirvesi konusunda bilgi sunduğu belirtilen haberde, toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik suikast iddiaları sonrasında başlayan soruşturma sürecine bir atıfta bulunulmaması dikkat çektiği kaydedildi.

Hürriyet
Kozmik odadan kazan dairesine

Hürriyet, manşetini, Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda 28 saat süren aramanın ardından özel yetkili dört savcı ve bir hâkimin, dün 11.40'ta başlayan ve gece yarısı 02.25'te sona eren 3. aramaya ayırdı. Haberde, aramaların başında bulunan 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hâkim Kadir Kayan’ın, kozmik odadaki gizli belgeleri inceleyerek 70 sayfa not alırken, savcıların da kazan dairesinde, yakıldığı iddia edilen belgelerin peşine düştüğü bildirildi.

Haberde, askerin Seferberlik Bölge Komutanlığı’ndaki aramayla ilgili önleme ve yayın yasağı getirilmesi talebinin reddedildiği bilgisine de yer verildi.

İran 2011’de atom bombası yapabilir

Hürriyet, bir başka haberinde ise, İsrail’in eski başbakanı, şimdiki savunma bakanı Ehud Barak’ın, “İran’ın 2010 başlarında atom bombası yapacak teknolojiye sahip olacağını, 2011’de ise üretime geçebileceği” iddiasına yer verdi.

Akşam
Polisle karşı karşıya gelme

Akşam, Genelkurmay Başkanlığı'nın kısa süre önce, tüm birimlerine gönderdiği Emniyet güçleri ile ilgili talimatı manşetine taşıdı. Habere göre, talimatta, Emniyet güçleriyle karşı karşıya gelinmesi durumunda askeri kimliğin gösterilerek Merkez Komutanlığı'nın aranması istendi ve 'polisle muhatap olmayın' emri verildi.

Milliyet
Köşk devrede

Milliyet, manşetinde, Cumhurbaşkanı Gül’ün, anayasadaki “devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetme” görevi çerçevesinde yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin temsilcilerini, 5 Ocak’ta aynı masa etrafında buluşturacağını duyurdu. Haberde, Gül’ün Arınç’a suikast iddiasıyla yükselen gerilimi düşürme amacıyla Köşk’te zirve ihtiyacı duyduğu ifade edildi.

Star
Deprem gibi

Star, İran’da muhaliflerle güvenlik güçleri arasında yaşanan en kanlı çatışmalarda ölü sayısının 15’e yükseldiğini duyurduğu haberinde, “Tahran caddelerindeki manzara, Şah’ın iktidarını sarsan sokak gösterilerini anımsatıyor” ifadesini kullandı. Haberfe, protestoların Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yanı sıra ülkeyi yöneten dini eliti de hedef aldığına dikkat çekildi.

Yeni Şafak
Obama'dan İran Halkına 'ayaklanın' iması

Yeni Şafak, ABD Başkanı Obama’nın, İran'daki gösterilerle ilgili olarak "ülkesinin, masum İran vatandaşlarına yönelik sert ve haksız baskıyı güçlü biçimde kınamada uluslararası topluma katıldığını" belirterek, ABD'nin, evrensel haklarını arayanların yanında olduğunu ifade ettiği bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89