• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Güneydoğu'ya bozuk aşı gönderilmedi

Güneydoğu'ya bozuk aşı gönderilmedi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Eczacılar Birliği ile hükümet arasındaki anlaşmazlığın uzlaşmayla sonuçlanacağından emin olduğunu söyledi.

Akdağ, bakanlığının bütçesinin TBMM Genel kurulunda görüşülmesi sırasında hükümet adına yaptığı konuşmada, sağlıkta önemli ve kapsamlı bir dönüşüm programını uyguladıklarını, halkın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Sağlık göstergelerinde 7 yılın sonunda iyileşmeler olduğunu, vatandaşın memnuniyetinin ciddi şekilde arttığını belirten Akdağ, uygulanan programın insan odaklı olduğunu vurguladı.

Akdağ, 7 yıla çok şey sığdırdıklarını ifade ederek, kamuya ait hastanelerin tek çatı altında toplandığını, aile hekimliği uygulamasına geçildiğini, akılcı ilaç kullanımını geliştirdiklerini, genel sağlık sigortasını oluşturduklarını anlattı.

Bakanlığının çalışmalarına ilişkin rakamsal bilgiler veren Akdağ, ''Dönüşüm programını eleştirenler, devri iktidarlarında bunu hayal dahi edemediler'' dedi.

Akdağ, Güneydoğu Anadolu'ya bozuk domuz gribi aşısı gönderildiği bilgisinin doğru olmadığını da kaydetti.

''Milletimiz bu hizmetlere susamıştı'' diyen Akdağ, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'u eleştirdi.

Akdağ, şöyle konuştu:

''Bugün bu kürsüye her çıktığında, bu kürsüye yakışmayan ifadelerde bulunan bir sayın milletvekili laf atmaya devam ederek, bu tavrını sürdürüyor. Bu kürsü, milletin kürsüsüdür. Siz engellemeye çalışsanız da elbette biz millete gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Burada Güneydoğu ve Doğu'dan bahsedenler rakamları söylediğimizde utanırlar. Göreve geldiğimizde Ağrı'da sadece 20 uzman hekim vardı. Kendi dönemlerinde Doğu ve Güneydoğu'da açılmış bir tane hastane söylesinler. Bu ülkede, insanımız yıllarca muayenehane kapılarında süründürülmüştür.''

Konuşması sık sık laf atmalar ile kesilen Akdağ, ''Bu hazımsızlığı çok görmüyorum. Millet hafızasını kaybetti mi zannediyorsunuz? Yıllar boyunca muayenehaneye gitmeden, önemli bir hastanede tedavi görmeyen, yıllarca SSK hastanelerinin bodrumlarında ilaç için çile çeken bu millet bunları unuttu mu zannediyorsunuz'' diye konuştu.

Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlıkta Türk halkının ''ben bu milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum'' dediği bir noktaya geldiğini belirtti.

Yaptıklarını yeterli görmediklerini söyleyen Akdağ, eksiklikleri önümüzdeki dönemde tamamlayacaklarını kaydetti.

''KATKI PAYI BİR MÜDDET SÜRECEK''

Akdağ, soruları yanıtlarken de, katkı paylarının yüksek rakamlar olmadığını belirterek, ''Bir müddet uygulayacağız. Hastanelere gidişi biraz daha düzenlemek için bunun bir ihtiyaç olduğu düşünüldü. Bir müddet uygulayacağız. Takip edeceğiz. Daha sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile birlikte meseleyi değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Doktorların büyük kısmının, AK Parti iktidarından memnun olduğunu ifade eden Akdağ, ''Eczacılar Birliği ile Hükümet arasındaki anlaşmazlığının sonuçta uzlaşmayla sonuçlanacağından eminim. Eğer Birlik, eczacılarımıza, mahalle baskısı yapmak yerine gerçekten ilacı vatandaşa temin etme hususunda sorumluluklarını yerine getirerek, Sosyal Güvenlik Bakanımızla görüşürse bu konu rahatlıkla çözülür diye düşünüyorum'' görüşünü dile getirdi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise aynı zamanda AK Partili belediye meclisi üyesi olduğu belirtilen Gaziantep Koruma Kurulu üyesinin, kurul üyeliğinden çekilmesini istediğini bildirdi. Günay, ''Yazısını yazdım. Artık Koruma Kurulu üyesi değildir. Arkadaşımızın şu anda görevi yok'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89