• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Güneş: Çok zor bir maçı kazandık

Güneş: Çok zor bir maçı kazandık
Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, şampiyonluk yarışının kızıştığı bir dönemde kendileri için çok zor bir maçı kazandıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı 1-0 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, şampiyonluk yarışının kızıştığı bir dönemde kendileri için çok zor bir maçı kazandıklarını söyledi. 

Güneş, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, üç puana çok ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Karşımızda diri, agresif, bizi oynatmamaya çalışan bir Galatasaray vardı. Bu akşam seyircinin olmamasından kötü etkilenmediler. Rakibimize üç puan da verebilirdik. Maçın sonunda yorulmaları lehimize oldu. Bunu iyi kullandık. Bütününe baktığımızda bizim için çok zor bir maç oldu.''

Biraz stres ve baskıyla birlikte karakteristik özellikleri olan coşkulu ve tempolu oyunu ortaya koyamadıklarını anlatan Şenol Güneş, ''bütün oyuncularımız iyi niyetle çalıştılar. Biz daha çok pozisyon bulup, rakibe daha az pozisyon vermeliyiz. Galatasaray'a bu kadar pozisyon vermemiz takım için sıkıntı. Bu oyun şeklimizle üç puan sevindirici'' dedi.

"Birkaç kişinin hatasını milyonlar çekiyor"

Güneş, seyircisiz oynama cezasıyla ilgili eleştirilerde de bulunarak, birkaç kişinin hatasını milyonların çektiğini ifade etti.

Bunu yapanın 1, 10 veya en fazla 1000 kişi olduğunu savunan tecrübeli teknik adam, ''bunun milyonları etkilenmemesi lazım. Bu akşam Trabzonspor taraftarı da buraya gelemedi. Hata yapana cezasını ağır vermeli. Bunlar hiç konuşulmuyor. Kaçan bir gol, Arda'nın sorunu çok konuşuluyor. Bugün iyi oynamadık, eksik oynadık. Seyirciyle çok daha güzel bir futbol olacağını düşünüyorum'' dedi.

Güneş, artık basına açıklama yapmamasıyla ilgili olarak, "ben işimi yapıyorum, bunda bir sıkıntı yok. Ama bunu biraz değişik kullanınca sorun çıkıyor. Konuşmalarımın altında bir şeyler aranıyor. Kulüp organizasyonunu iyi yapıyor, ancak bir oyuncu hatasıyla o kulüp darmadağın oluyor. Bunu aşmamız lazım. 10 konuya değinince, 8 tanesi doğru olup 2'sinde hata olursa bunun üzerinden açık arayıp spekülasyon yapılıp gündem yaratılmaya çalışıyor. Bundan uzak kalıp, mümkün olduğunca saha içinde kalmaya çalışıyorum. Susacağım ama işimi yapacağım'' diye konuştu.

"9-10 puan kaybedilebilir"

Futbolun iniş çıkışları olan bir oyun olduğunu söyleyen Güneş, ''iyi, ya da kötü oynayabilirsiniz. Olayın bütününe bakmalısınız. İki takım da yarışıyor. Bundan sonra da 9-10 puan kaybedilebilir. Hiçbir garantisi yok bunun. Olayın bütününe, sadece bu yıla da değil, uzun yıllara bakmak lazım. Biz Trabzonspor olarak geçen yıldan bu yana iyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Biz baskıdan dolayı futbolumuzun altında oynuyoruz. Her maçı ayrı ayrı görüyorum. Geçen sene bu puan yapılmadı. Keşke Galatasaray, Beşiktaş, Kayserispor ve Gaziantepspor da bu yarışta olsaydı. Böyle daha iyi olabilirdi'' diye konuştu.

Kaleci Tolga'ya şüpheyle bakmadıklarını anlatan Güneş, ''kendisi inandığımız bir kaleci, aksi takdirde kadroda olmazdı. İşini de iyi yapıyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89