• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite

Günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite
AÜ, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerine sürdürenlere günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite imkanı sunuyor.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, uzaktan öğretim sistemi Açıköğretim ile 2 yıllık, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerini sürdürenlere günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite imkanı sağladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Aydın, gazetecilere verdiği yemekte yaptığı konuşmada, yaşam boyu eğitimin artık dünya gerçeği olduğunu, değişen koşullar içinde sürekli insanların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Sınavsız 2. üniversite sistemini bu yıl ön plana çıkardıklarını ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

“Yaptığımız incelemelerde işletme, iktisat ve açıköğretim fakültelerinin programlarını 2. üniversite olarak okumak için ÖSS'ye giren 20 bin kişi olduğunu belirledik. Yani sınavsız kayıt yaptırabilecek 20 bin kişinin boşuna ÖSS'ye girmiş olduğunu saptadık. Burada bir duyuru eksikliği olduğunu anladık ve 2. üniversite imkanını daha iyi anlatmaya karar verdik. Uzaktan öğretim sistemi Açıköğretim ile 2 yıllık, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerini sürdürenlere günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite imkanı sağlıyoruz. 2 bin lira ödeyerek 4 yıllık üniversite bitirebiliyor insan. Kendini yenilemek isteyen, 2. üniversite mezunu olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsattır bu. İşletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, 2 yıllık ön lisans programları. Toplam 38 program var. 7'den 77'ye her yaş grubuna hitap eden bir sistem bu.

“EĞİTİM SÜRESİ UZADIKÇA ÖMÜR DE UZUYOR”

Prof. Dr. Aydın, Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre, eğitimin yüksekliği ve süresiyle insanların ömürleri arasında doğrudan bir ilişki olduğunu anlatarak, “Uzun yaşamak isteyenler eğitim kalitesini ve süresini uzatmalı. Yaşama tutunma anlamında da bu fırsatlardan yararlanılmalı” dedi.

Prof. Dr. Aydın, şöyle devam etti:

“Artık bilginin ekonomik ömrü 2,5 yıl. Kendini yenilemek isteyenlere bu fırsatları getiriyoruz. Artık dünya değişti, küresel rekabet var. Beyninizi ne kadar iyi kullanırsanız ömrünüz uzuyor. 81 ilde Açıköğetim bürolarımız var. 25 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında bulundukları illerde 2. üniversiteyi okumak isteyenler kayıt yaptırabilirler. Bu eve götürülen bir hizmettir. Kitapları kendilerine teslim ediyoruz. Televizyon, internet ve kitaplar var. Her fırsat var. Sadece 'gelin okuyun' diyoruz. Bu sistem her eve bir üniversite demektir. Sonuçta alınan bir diploma var. Biz yeni bir fırsat eşitliği getiriyoruz. Türkiye'nin hangi üniversitesinde okursa okusun kişi, bu fırsattan yararlanabilir.”

TRT İLE ORTAK YAYIN

Prof. Dr. Aydın, 2011 yılında TRT ile işbirliği içinde hazırladıkları ortak kanal açma projesinin hayata geçeceğini belirterek, şöyle dedi:

“Öğrencilerimizin anlamakta güçlük çektikleri çeşitli dersler, bu kanalda yayımlanacak programlar içinde aktarılacak. 24 saatlik yayının 12 saatini biz kullanacağız. Canlı yayınlar sırasında öğrenciler canlı olarak bağlanabilecek. Danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Bugüne kadar 1,5 milyon mezun verdik Açıköğretim sisteminden. Mezunlarımız arasında, iş adamları, rektörler, dekanlar, önemli sanayiciler var. Örgün öğretim ile Açıköğretim arasında bir fark yok. 'Her işi yaparım ağabey' dönemi bitti. Artık, yapılan işi en iyi şekilde yapmak gerekiyor. Bu da eğitimden geçiyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89