• BIST 10223.14
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 21 °C

Gerze Platformu’ndan boykot çağrısı

Gerze Platformu’ndan boykot çağrısı
Yeşil Gerze Çevre Platformu bir basın açıklaması yaparak Gerze’de termik santral yapmak isteyen Anadolu Grubunun dağıtımını yaptığı ürünleri tüketmeme çağrısı yaptı.

Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) bir açıklama yaparak Gerze'de yapılması planlanan termik santral'e karşı sürdürdükleri mücadele içinde yeni bir adım atacaklarını kaydederken, Anadolu Grubunun dağıtıcılığını yaptığı ürünleri tüketmeme çağrısı yaptı.

Gerze de Tuncay Özilhan’ın sahibi olduğu Anadolu Grubunun yapmak istediği termik santrale karşı uzun süredir mücadelesini sürdüren YEGEP yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına, soluğumuzun kirletilmesine, doğamızın yok edilmek istenmesine karşı dün olduğu gibi bu günde ilçemize ve geleceğimize sahip çıkıyor ve mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz ve bundan sonrada aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” denildi.

YEGEP açıklamasında kuruluşundan bugüne mücadele için birçok farklı yöntem denediklerini kaydedilirken şu sözlere yer verildi: “Tüm bunlardan sonra ‘Gerze'de bir tek kişi bile istemezse termik santral yapmam’ diyen Tuncay Özilhan ve sahibi olduğu Anadolu Grubu Gerzeyi terketmesi gerekirken Gerze halkını görmezden gelmeye devam etmiş ve geleceğimizi karartma girişimini sürdürmüştür.” Yapılan açıklamada Anadolu Grubunun yasalara ve Anayasaya aykırı davranmadığı kaydedilirken grubun bir takım oyunlarla başarıya ulaşmayı hayal ettiği belirtildi. Açıklamada Özilhan başta olmak üzere tüm ilgili ve yetkili kişi ve kurumlara bir kez daha seslenilirken şöyle denildi: “Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimizi ve onurumuzu sermayaye teslim etmeyeceğiz. Gerze halkıyla birlikte dün olduğu gibi bugün de ve bundan sonrada omuz omuza mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Termikçi Şirket Gerzeyi terk edene kadar durmayacağız. Bize kül yutturamayacaksınız.”

Boykot çağrısı

Yapılan açıklamada Anadolu grubunun dağıtıcılığını yaptığı ürünleri tüketmeme çağrısı yapılırken duyarlı insanlar bu ürünleri satın almamaya davet edildi. Açıklamada şu ürünleri tüketmeme çağrısı yapıldı: Efes, Marmara, Miller, Coca Cola, Cappy Meyve Suları, Nestea, Turkuaz, Damla Suları, Sen Sun Gazozu, Fanta, Sprite, Schweppes, Komili, Kırlangıç, Adel, Faber Kastel, Samsung, Honda, Mcdonald's.” Açıklama, “Çünkü biliyoruz ki bu ürünlere verdiğimiz her bir kuruş bize çevre kirliliği ve ölüm olarak geri dönecektir. Halkın sağlıklı yaşam ve temiz çevre hakkını yok eden her türlü girişime karşı mücadelemizi daha da büyüterek sürdüreceğiz” ifadeleriyle son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89