• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 24 °C

Gazete'lerden önemli manşetler (12 Kasım)

Gazete'lerden önemli manşetler (12 Kasım)
Türkiye'de yayınlanan gazeteler bugün hangi önemli konuları manşete taşıdı. (12 Kasım)

Türkiye basınında bugün (12 Kasım)
Türkiye’deki gazetelerin verdiği haberler içinde, dün çıktığı mahkemece “İrticayla Mücadele Eylem Planı Belgesi”ni hazırladığı öne sürülen Kurmay Albay Dursun Çiçek’in tutuklanması ön plana çıktı. Haberi manşet veya sürmanşetten duyuran gazeteler ayrıca, İstanbul Başsavcısı olan ve Ergenekon davasına bakan Aykut Cengiz Engin’in dinlendiğinin ortaya çıkması, Erzurum’da vahşice öldürülen 13 yaşındaki Musa Kang ile ilgili gelişmelere ve milli atlet Süreyya Ayhan Kop’un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin verdiği kararla koşu sahalarına tamamen veda etmesine geniş yer ayırdı. Alman kaleci Robert Enke’nin ölümünün nedeninin depresyon olduğu ve intihar ettiğinin ağırlık kazandığı yönündeki haberler de gazetelerin baş sayfasından okuyucuya ulaşan konular arasında.

HÜRRİYET
Tutuklandı

Hürriyet gazetesi, “İrticayla Mücadele Eylem Planı Belgesi”nde ıslak imzası olduğu gerekçesiyle dün Beşiktaş’taki adliyeye giderek savcılara ifade veren Albay Dursun Çiçek’in tutuklanmasını manşetten duyurdu. Çiçek’in savcı Zekeriya Öz tarafından iki saat sorgulandığı aktarılan haberde, Çiçek’in “Belgeyi görmedim. İmza bana ait değil” dediği belirtildi. Çiçek’in dün akşam 21.15’te tutuklandığı, saat 23.35’te ise Hasdal Askeri Cezaevi’ne götürüldüğü de aktarılan bir diğer detay.

- “300 PKK’lı Körfez ülkelerine yolcu” başlığıyla dikkat çeken bir diğer Hürriyet haberi ise Enis Berberoğlu imzasını taşıyor. Maxmur Kampı’ndan gelenlerin suç kaydı olmadığı için gelenlerin serbest kalacağını, Avrupa’dan gelenlerin bir süre daha bekleyeceğini yazan Berberoğlu, “Dağdaki 100 kadar Suriye uyruklu terörist kendi ülkelerine dönecek. 250-300 kadar yöneticinin İskandinav ülkelerine yollanma girişimleri şu ana kadar sonuç vermedi. Buna karşılık hükümetin bazı Körfez ülkeleriyle temaslarında ciddi ilerleme sağlandı” diye yazdı.

- “Depresyonu gizlemiş” başlığıyla sürmanşette yer verilen haberde ise kaleci Robert Enke’nin bir trenin önüne atlayarak intihar ettiğinin ağırlık kazandığı, Almanya’nın Enke’nin yasını tuttuğu belirtildi. Hürriyet’in haberine göre, üç yıl önce ölen kızının acısı ve evlat edindiği kızının elinden alınması endişesi Enke’nin psikolojisini bozdu. Rahatsızlığının ortaya çıkması korkusuyla hastaneye yatmadığı da Hürriyet’te yer bulan bir diğer ayrıntı.

- Hürriyet, milli atlet Süreyya Ayhan’ın, Türkiye’deki Tahkim Kurulu’nca verilen 4 yıl müsabakalardan men cezasında indirim talebiyle başvurduğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin cezasını ömür boyu mene çevirdiğini yazdı. Haberi “İndirim istedi cezası arttı” diye duyuran Hürriyet, karara itiraz edileceğini de duyurdu.

SABAH
Kapüşonlu zanlı akrabası çıktı

Erzurum’da vahşi bir cinayete kurban giden Musa Kang cinayetiyle ilgili bir gelişmeyi manşetine taşıyan Sabah, kameralara yakalanan ve Musa’nın yanında yürüyen kişinin akrabası olduğunun ortaya çıktığını yazdı. 17 yaşındaki S.K. adlı zanlının gözaltına alındığı belirtilen haberde, zanlının Musa’nın kuzeni olduğu ve pedagog eşliğinde sorgulandığı kaydedildi.

- “İrticayla Mücadele Eylem Planı Belgesi”ni hazırladığı öne sürülen Albay Dursun Çiçek’in tutuklanmasını Sabah “Çiçek, Hasdal Askeri Cezaevi’nde” başlığıyla duyurdu. Dün Beşiktaş’taki adliyeye giden Çiçek’in etrafında askerlerin duvar ördüğü belirtilen haberde, Çiçek’in savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’e ifade verdikten sonra “Örgüt üyeliğinden” tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne konulduğu yazıldı.

- “Başsavcı Engin de dinlendi” başlığıyla verilen haberde ise Ergenekon soruşturmasının en tepesindeki başsavcı Aykut Cengiz Engin hakkındaki dinleme kararının, İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildiği yazıldı. Haberde dinleme talebi gerekçesinin, “Ergenekon terör örgütünün yargıya sızma girişimlerini ortaya çıkarmak” şeklinde açıklandığı kaydedildi.

MİLLİYET
Olacak iş değil

Ergenekon savcılarının bağlı olduğu isim olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in “Ergenekon şüphelileriyle ilişkisi olup olmadığının” belirlenmesi için mahkeme kararıyla dinlenmesini, Milliyet, “Olacak iş değil” başlığıyla duyurdu. Haberde Yargıtay’ın santralinin de dinlendiği, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) geçen hafta gerçekleştirilen inceleme raporunda, görevli Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği, raporda YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun dinlenmesi için Yargıtay’a ait telefonun teknik takibe alındığı belirtildi.

- “Tutuklandı” başlığıyla sürmanşetten görülen haberde “AK Parti’yi Bitirme Planı”nda ıslak imzası olduğu öne sürülen Albay Çiçek’in tutuklanmasına yer verildi. Haberde, Çiçek’in Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından iki saat sorgulandığı ve Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildiği belirtildi.

- “Babam sağolsun” başlığıyla sürmanşetten verilen bir diğer haberde de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımları konu edildi. Gazete yazarlarından Serpil Yılmaz’ın yazısına göre, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin davetiyle bir yıl önce Hewler’e giden Özal, “Şehir merkezine 10 km. mesafede 1000 ev yapacağım. Bu sayı 5 bine de çıkabilir” dedi.

AKŞAM
Aşımızı kendimiz üreteceğiz

Sağlık Bakanlığı’nın domuz gribi için kırmızı alarm önlemleri aldığını yazan Akşam gazetesi, aşılamanın 40 yaş grubuna yükseltileceği bilgisini verdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın H1N1 virüsüyle mücadelede henüz yolun başında olunduğu şeklinde açıklama yaptığını da yazan Akşam, Akdağ’ın, “Aşılanacak nüfusta hedef 40 milyona yükseltildi” dediği belirtildi. Habere göre Bakanlık, aşının Türkiye’de üretilmesi için de düğmeye bastı.

- Akşam, Süreyya Ayhan’a Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi tarafından verilen müsabakalardan ömür boyu men cezasını “Şampiyon’un çöküşü” başlığıyla sürmanşetten duyurdu. Ayhan’ın spor hayatının bittiği belirtilen haberde, “İki yıl önce olimpiyatlara hazırlanırken idrar örneğinde bulunan yasaklı madde, Süreyya Ayhan Kop’un sonunu hazırladı” denildi.

- “Demokratik açılımda kırmızı noktalı kavga” başlığıyla verilen haberde ise Cuma gününe ertelenen açılım görüşmelerinin Meclis’teki ilk turunda küfürler ve hakaretlerin havada uçuştuğu yazıldı. Sansürlenen bazı küfürlerin tutanaklara girmediği belirtilerek, vekillerin “Pis ağızlı, köle ruhlu adam, haysiyetsiz, seni DJ yaparım, kıvırtma” şeklinde sözler sarfettiği aktarıldı.

TARAF
Dinlemezsen öğrenemezsin

Taraf gazetesi, “İçerikten hiçbir şey bilmiyoruz” diyerek “Kürt açılımı”nın “Meclis’te görüşülmesini engelleyen CHP Lideri Deniz Baykal’a hitaben “Dinlemezsen öğrenemezsin” başlığıyla yanıt verdi. Baykal’ın önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın ardından da Başbakan Erdoğan’ın görüşme talebini reddettiği belirtilen haberde, Baykal’ın Meclis’te yaşanan görüntüler nedeniyle hükümeti suçladığına yer verildi.

- “Çiçek içerde kökü dışarıda” başlığıyla sürmanşetten verilen haberde,133 gün sonra Ergenekon savcılarınca tekrar sorgulanan Albay Dursun Çiçek’in tutuklandığı belirtildi. Ergenekon savcılarının Taraf’ın 12 Haziran’da yayınladığı “AKP ve Gülen’i Bitirme Planı”nı Çiçek’in önüne koyduğu aktarılan haberde, Çiçek’in iddiaları reddettiği yazıldı.

- “Görüntü var katil yok” başlıklı haberde ise Erzurum’da vahşi bir cinayete kurban giden Musa’nın katillerinden hala bir iz olmadığı aktarıldı. Haberde, Erzurum valiliğinin cinayetle ilgili beş yüze yakın ihbar aldığı, ancak zanlılılara ulaşılamadığı kaydedilerek, “13 yaşındaki Musa’nın katil zanlısı olarak aranan ve kamera tarafından görüntülenen 17-18 yaşlarındaki zanlının bulunması için operasyon üstüne operasyon yapılıyor” denildi.

YENİ ŞAFAK
Darbe suçuyla Albay Dursun Çiçek Hasdal Cezaevi’nde

Yeni Şafak, “Darbe Andıcı”ndaki imzasının Adli Tıp raporuyla kesinleşen Albay Çiçek’in altı ay aradan sonra Ergenekon savcılarına ifade verdiğini, ardından “örgüt üyeliği ve darbeye teşebbüsten tutuklandığı”nı duyurdu. Yeni Şafak’ın haberinde, Çiçek’in “Islak imzanın kendisine ait olmadığını” belirttiği ve suçlamaları reddettiği kaydedilerek, altı saat süreyle sorgulandığı ifade edildi.

- Yeni Şafak, “O şimdi şüpheli” başlıklı haberinde Cumhurbaşkanı Gül hakkında soruşturma açılması talimatı veren Sincan Ağır Ceza savcısı Osman Kaçmaz’ın Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan iddianemede, “görevi kötüye kullanma” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ile suçlandığı belirtildi. Adalet Bakanlığı’nın meslekten ihracını istediği Kaçmaz’ın dosyasının Ankara Başsavcılığı’na ulaştığı da verilen diğer bir detay.

- “İngiliz Anahtarı” başlığıyla sürmanşetten verilen haberde ise Türkiye ve Yunanistan’la birlikte Kıbrıs’ta “garantör” olan İngiltere’nin Kıbrıs’ta anlaşmayı teşvik için Ada’daki topraklarının yarısını vermeyi vaat ettiği belirtildi. İngiltere’nin, Türk ve Rum liderler arasındaki barışın iki toplum tarafından onaylanması halinde adanın yüzde 3’ünü oluşturan toprakların 116.5 km’sini terk edeceğini duyurduğu, İngiltere’nin üslerinin işgal ettiği alanın ise 245 km kareye ulaştığı aktarıldı.

ZAMAN
Albay Dursun Çiçek, 4.5 ay sonra yeniden cezaevinde

Zaman, “Kirli eylem planında imzası bulunan” Kurmay Albay Dursun Çiçek’in “silahlı terör örgütü üyeliğinden” tutuklanarak cezaevine konulduğunu yazdı. Çiçek’in Hasdal Cezaevine gönderildiği belirtilen Zaman haberinde, “Islak imzasının orijinalinin ortaya çıkmasından 19 gün sonra adliyeye gelen Albay Çiçek, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından üç saat sorgulandı. Dün Çiçek ile birlikte adliyeye getirilen beş asker ise Poyrazköy cephaneliği sebebiyle ifade verdi. Askerlerden biri tutuklandı” denildi.

- Zaman, yerel dil ve lehçelerde özel radyo ve televizyon yayınına 24 saat serbestlik getirildiğini duyurdu. Uzun süredir üzerinde çalışılan, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarının görüşlerinin alınarak hazırlanan yönetmeliğin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) dünkü toplantısında kabul edildiğini yazan Zaman, yönetmeliğe CHP ve MHP’li RTÜK üyelerinin red oyu verdiğini de not düştü.

- “Süreyya Ayhan’a ömür boyu men cezası” başlığıyla Zaman’ın sürmanşetten duyurduğu haberde, Uluslar arası Tahkim Mahkemesi’nin milli atletin dört yıllık cezasını yeniden ömür boyu cezaya çevirdiği, böylece Süreyya Ayhan’ın pistlere tamamen veda ettiği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89