• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 5 °C

Gazeteler bugün nasıl manşet attı?

Gazeteler bugün nasıl manşet attı?
Türkiye basınının bugünkü ana gündemi üç eski kuvvet komutanının Ergenekon savcılarınca ifadeye çağrılması oldu.

Türkiye basınının bugünkü ana gündemi üç eski kuvvet komutanının Ergenekon savcılarınca ifadeye çağrılması oldu. Gelişmeyi tüm gazeteler manşet ya da sürmanşetlerinde duyururken, İsviçre’nin minare yasağına tepkiler ve Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup konuşması da öne çıkan diğer ortak gündemler oldu.

HÜRRİYET
Paranızı bize getirin

Hürriyet manşetini, Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın, parasını İsviçre bankalarına yatıran zengin Müslümanlara yaptığı çağrıya ayırdı. Haberde, minare yasağına tepki gösteren Bağış’ın, “Eminim bu karar, İsviçre bankalarında paralarını bekleten ve yatırımlarını değerlendiren Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimizin kararlarını gözden geçirmelerine vesile olacaktır. Türk bankacılık sektörünün kapıları onlara her zaman açıktır” sözlerine yer verildi.

- Üç eski kuvvet komutanının ifadeye çağrılmasını “3 komutana telefonla ifade daveti” başlığıyla sürmanşetten duyuran Hürriyet, “Ergenekon soruşturmasını sürdüren savcılar, 2004’ün kuvvet komutanlarından emekli oramiral Özden Örnek, emekli orgeneraller Aytaç Yalman ve İbrahim Fırtına’yı telefonla arayarak ifade vermeye çağırdı" diye yazdı.

- “Katil 17’lik eski sevgilisi” başlığıyla verilen haberde, Adana’da boğazı kesilmiş, 28 yerinden bıçaklanmış halde cesedi bulunan 20 yaşındaki Tuğçe Anlaş’ı, eski sevgilisi 17 yaşındaki M. E.’nin öldürdüğünün ortaya çıktığı kaydedildi.

MİLLİYET
Darbe sorgusu

Milliyet, Ergenekon savcılarının emekli kuvvet komutanları Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Aytaç Yalmanı’ı ifadeye çağırmasını manşetten duyurdu. Sürecin, sanık Mustafa Balbay’ın, “Ben buradayım, Özden Örnek nerede?” diye sormasıyla başladığı ve komutanların hafta sonuna kadar ifade vermesinin beklendiği belirtilen haberde, “Komutanların çağrılması ‘darbe günlüklerinin’ Ergenekon sürecine resmen dahil olması açısından önemli. Eski Jandarma Komutanı Eruygur bile darbeden değil, emekliliğindeki eylemlerinden sorgulandı” denildi.

- İlaç fiyatlarında indirime gidileceğini “Bu kazığı niye yedik” başlığıyla duyuran Milliyet, yaklaşık 3 bin ilacın, 4 Aralık tarihinden itibaren yüzde 30-60 ucuza satılacağını belirterek, vatandaşın şimdi “Madem ilaçlarda bu kadar indirim yapılabiliyordu, şimdiye kadar neden kazıklandık?” diye sorduğunu yazdı.

- “Çağ dışı, ilkel bir anlayışın ürünü” başlıklı haberde, Başbakan Erdoğan’ın referandumla minare yasağı getiren İsviçre’ye “Bu gelişme maalesef sizin niçin şu ırktan doğduğunuzu ve şu inançla doğduğunuzu sorgulayacak çağ dışı, ilkel bir anlayışın tezahürüdür” sözleriyle sert tepki gösterdiği bildirildi.

SABAH
Yanlış parmak rezaleti

Sabah, Trabzon’daki bir hastane hatasını manşetine taşıdı. Trabzon’da 2 parmağını makineye kaptıran Hasan Arslan’ın, götürüldüğü Farabi Hastanesi'nde “parmaklar işlevini yitirdi, dikilemez” denmesi üzerine İstanbul’daki bir hastaneye kaldırıldığı belirtilen haberde, Farabi Hastanesi'nin yanlış kişiye ait parmakları gönderdiği anlaşılınca, Arslan’a ait parmağın sonraki uçakla gönderildiği, ameliyat geciktiği için de parmaklardan birinin çalışmadığı kaydedildi.

- Üç emekli kuvvet komutanının ifadeye çağrılmasını sürmanşetten “3 komutana celp” başlığıyla duyuran Sabah, eski komutanlardan İbrahim Fırtına ve Aytaç Yalman’ın 5 Aralık’ta, Özden Örnek’in ise 6 Aralık’ta sözlü olarak ifadeye çağrıldıklarını yazdı.

- “Kasaları boşaltın” başlıklı haberde, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Lideri John Bendit’in, minare yasağı için “En iyi karşılık, Müslüman ülkelerin zenginlerinin paralarını İsviçre bankalarından çekmesi. İsviçre’nin kasalarını boşaltsınlar” dediği bildirildi.

RADİKAL
Geldik ‘işin özü’ne

Üç eski kuvvet komutanının ifadeye çağrılmasını manşetten duyuran Radikal, “Darbe girişimi üzerine kurulu Ergenekon davasının, sonunda dönemin tüm kuvvet komutanlarına ulaştığını” yazdı. Geçen haftaki duruşmada savcı davanın özünün darbe girişimi olduğunu söyleyince, sanık Mustafa Balbay’ın, “Öyleyse Özden örnek neden burada değil” diye sorduğu anımsatılan haberde, ‘Sarıkız’ darbe planının yapıldığı iddia edilen 2003’ün kuvvet komutanları Aytaç Yalman, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek’in ifadeye çağrıldığı bildirildi.

- “Ya Türkiye’de Kilise serbest mi?” başlıklı haberde, İsviçre’deki minare yasağına yoğun tepki olduğu, Gül’ün “İsviçre ayıp etmiştir” dediğini, Erdoğan’ın konuyu ırkçı dalgaya bağladığı, ancak Türkiye’deki uygulamaların “Tencere dibin kara…” dedirttiği belirtilerek, Protestan kilisesinin 10 başvuru yaptığı ancak izin alamadığına dikkat çekildi.

- “Köyde tek başına” başlığıyla verilen haberde ise, Şanlıurfa’da geçen yıl tedavi gördüğü hastanede HİV’li kan verilen ve o günden beri ilaç tedavisi gören çocuğun ailesiyle birlikte dışlandığı, resmi yetkililer ve sivil toplum örgütlerinin de gereken ilgiyi göstermediği bildirildi.

TARAF
Kara paradan kara siyasete

Taraf, İsviçre’nin Türk asıllı milletvekili Atilla Toptaş’ın minare yasağının yabancı düşmanlığının sonucu olduğuna ilişkin değerlendirmesini manşetine taşıdı. Haberde, İsviçre’nin bankalarına akan kara para ile zengin olduğunu hatırlatan Toptaş’ın, ABD’nin yeni politikasının bu zırhı kaybetme endişesi yarattığını, faturanın da yabancı düşmanlığına çıkarıldığını söylediği kaydedildi.

- Emekli kuvvet komutanlarının ifadeye çağrılmasını, Örnek’in darbe günlüklerine gönderme yaparak “Sevgili günlük, adliyeye gidiyorum” başlığıyla sürmanşetten veren Taraf, 2003-2004 yıllarındaki dört darbe girişiminde adları geçen dönemin kuvvet komutanları Aytaç Yalman, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek’in ilk kez ifade verecekleri kaydedildi.

- “Çok konuşma kavgası” başlıklı haberde, Erdoğan’ın grup konuşmasında, “Siyasetçiler ne kadar az konuşursa, ülke o kadar huzur buluyor” diyen Mehmet Tezkan’a, “Bu tezleri ileri sürenler devlet ve barış düşmanıdır” dediği ve sipariş yazı yazmakla suçladığı belirtildi.

AKŞAM
Fatura virüsü piyasayı sardı

Akşam, manşetini, Maliye’nin geriye dönük KDV incelemesinin piyasalara etkisine ayırdı. Geriye dönük incelemenin bir çok şirkete “kara liste” korkusu yaşattığı belirtilen haberde, devletin naylon fatura kesenleri “kod” adı altında tasnif ettiği, bu firmalarla fatura alış verişi olan şirketlerin de zincirleme olarak listeye alındığı, firmaların uygulamaya tepki gösterdiği kaydedildi.

- Akşam, 3 kuvvet komutanının ifadeye çağrılmasını “Komutanlara darbe sorgusu” başlığıyla sürmanşetten duyurdu. Haberde, Ergenekon savcılarının Örnek, Fırtına ve Yalman’ı darbe planı iddialarıyla ilgili ifadeye çağırdığı bildirildi.

- “Minareye yasak ırkçılık tezahürü” başlıklı haberde, İsviçre’nin minare yasağının Ankara’yı ayağa kaldırdığı, Başbakan Erdoğan’ın, “İnanç özgürlüğü referanduma sunulamaz”, Cumhurbaşkanı Gül’ün, “İsviçre ayıp etmiştir” dediği belirtildi.

YENİ ŞAFAK
Komutanlar ifadeye

Emekli kuvvet komutanlarının ifadeye çağrılmalarını manşetten duyuran bir başka gazete de Yeni Şafak oldu. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ten sonra dönemin kuvvet komutanlarının da ifadeye çağrıldığı belirtilen haberde, emekli komutanlar Aytaç Yalman, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek’in “şüpheli” sıfatıyla ifade vereceği ve kendilerine “Ayışığı”, “Sarıkız” ve “Eldiven” kaos planlarının sorulacağı bildirildi.

- Bombaları koyun, polis yaptı deyin” başlıklı haberde, Albay Dursun Çiçek imzalı darbe andıcının uygulamaya konulduğu Erzincan’da provokasyon girişiminin tanık ifadesiyle kanıtlandığı belirtilerek, gizli tanığın, jandarma istihbaratın kendisine “para karşılığı provokasyon” teklifinde bulunduğunu ifade ettiği belirtildi.

- “Para kaçacak” başlığıyla verilen haberde, İsviçre’deki minare yasağının İslam ülkelerini öfkelendirdiği, Müslümanların İsviçre bankalarındaki paralarını çekmek için sıraya girdiği kaydedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89