• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 3 °C

Gates, Batman'a web eğitmeni gönderdi

Gates, Batman'a web eğitmeni gönderdi
Ücretsiz yazılım kursu açıp Batmanda işsiz gençlere yol göstermeyi amaçlayan İhsan Tunç, eğitmen bulamayınca Bill Gatesten yardım istedi.

Batman’da iş bulamayan gençlerin yeni fırsatlarla tanışmasını sağlamak için geçen yıl ücretsiz web (internet) tasarım ve yazılım kursu açmaya karar veren Batmanlı işadamı İhsan Ramazan Tunç, eğitmenlerin şehre gelmek istememesi üzerine çareyi yazılım devi Microsoft’un patronu Bill Gates’e e-posta atmakta bulur.

Gates’in e-posta adresini bilmeyen, bu yüzden tahmini olarak 15 farklı şekilde Gates’e e-posta gönderen Tunç, aradan geçen iki haftada yanıt gelmeyince umutsuzluğa kapılır. Bu süreçte eğitmen arayışını sürdüren Tunç, buradan da herhangi bir sonuç çıkaramaz.

Eğitim projesinin başlamadan, bitecek olmasına üzüldüğü sırada Tunç’a yanıt, Microsoft Türkiye’den gelir. ABD’de, Microsoft’a ulaşan e-posta’nın ardından, konuyla ilgili olarak Türkiye ofisine bilgi notu ulaşır. Yazılım devinin merkezinden gelen yazıda, Türkiye ofisinin harekete geçmesi istenir. Ardından da iki eğitmen projenin yürütülmesi için Batman’a gider.

KİMSE GELMEK İSTEMEDİ

Redline şirketinin ortağı olan 32 yaşındaki Tunç, Batman ve İstanbul’da uydu alıcı ticareti yapıyor. Tunç, iki uzmanın şehre gelmesinin, Microsoft Türkiye’nin eğitim işlerinden sorumlu ismi İlksen Alptekin’le görüşmesinden 10 gün sonra gerçekleştiğini belirtiyor.

Tunç, projenin ilk günlerini şu sözlerle anlatıyor:

“Batman’da bilgisayar bilmeyen genç ve çocuk sayısı çok fazla. ‘Bu alanda eğitim görürlerse daha çabuk iş bulabilirler’ diye düşündüm. Ortağım Yılmaz Korkmaz’la konuşup bilgisayar eğitim merkezi açmaya karar verdik. Ama eğitmen bulamadım. İstanbul da dahil bir çok şehirden eğitmen getirmeye çalıştım ama Batman’ın sosyal hayatı pek yoktur, bu nedenle kimse gelmek istemedi. Çareyi Bill Gates’e mail (e-posta) atmakta buldum. Bill Gates’in adını, soyadını kullanarak 15 değişik mail adresine mail attım.”

400 KİŞİ ÜCRETSİZ KURS ALDI

Gönderdiği e-posta’nın okunacağından bile emin olmadığını belirten Tunç, Microsoft’tan kendisine gelen telefonla şaşkınlığına uğradığını söylüyor. Microsoft’un, Türkiye’ye bilgi geçerek eğitmen sorununun çözülmesini istediğini ileten Tunç, 14 kişilik bilgisayar laboratuvarı ve tamir bölümüyle bugüne kadar 400 kişiye ücretsiz eğitim verdiklerini, şu anda da 25 kişinin eğitimini sürdürdüğünü bildirdi. Tunç, 75 kişinin de kurs için sıra beklediği bilgisini aktardı. Eğitimlerin 2 ayla 4 ay arasında sürdüğünü belirtildi.

MEZUNLAR İSTANBUL'A GİTTİ

Microsoft’la birlikte çalıştıklarını belirten Tunç, 14 gruptan en iyilerini Microsoft’un desteğiyle İstanbul’da eğitime gönderdiklerini, eğitimlerden sonra Batman’daki merkezde eğitmen olarak istihdam edeceklerini söyledi.

Kurs projesini bir adım öteye taşıyarak Bilişim ve Teknoloji Derneği kurduklarını ileten Tunç, “Burada gençlerin bilişimde istihdam edilmesi için çalışıyoruz. Microsoft gibi bir kuruluşun projemizi onaylaması bizim için önemli. Batman’dan kalifiye eleman çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

DAİRE BAŞKANI GÖNÜLLÜ EĞİTMEN

Bugüne kadar hiçbir kurumdan para veya bağış talebinde bulunmadıklarını ifade eden İhsan Tunç, üzerine basa basa, “Biz para istemiyoruz, zaten kesinlikle bağış da kabul etmiyoruz. Bizim isteğimiz sadece gönüllü eğitmenler. Bazı üniversitelerden bize destek olanlar var. Batman Valisi bize çok yardımcı oluyor” dedi.

Tunç, Batman Su İşleri Daire Başkanı ile Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Uluçam’ın da gönüllü eğitmen olmak istediklerini, şu anda da 14 kişilik bir sınıfa eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

‘ÇALIŞMA HAYATIMDA BÖYLE OLAY YAŞAMADIM'

Microsoft’tan kendilerine gelen bilgi üzerine İhsan Tunç’la irtibata geçtiklerini belirten Microsoft Türkiye Eğitim Müdürü İlksen Alptekin, şöyle konuştu:

“İhsan Bey, Bill Gates’in adresine mail atmış ve Batman’da kurs açacaklarını ve eğitmen bulamadıklarını iletmiş. Bu durum, ABD’deki merkezden bize iletildi, iki tane eğitmen gönderdik. Kursun içeriğine karar verdik, ardından eğitmenler döndüler, ama çocuklara sürekli eğitim verilmesi gerekiyordu.

Batman’dan iki öğrenciyi İstanbul’a getirdik. Burslu indirimli kursa kayıt yaptırdık. Bu hem benim hem de Microsoft için mutluluk verici bir durum. Çalışma hayatımda böyle bir olay yaşamadım. Batman gibi pek çok doğu ilinde gençler işsiz, yardıma ihtiyaçları var. İhsan Bey çok büyük bir iş başardı. Ellerindeki imkânlarla en iyisini yaptılar.”

ÜNİVERSİTEYLE AB YOLUNDA

Dicle Üniversitesi’nde otomotiv yüksek okulundan mezun olan İhsan Tunç, İngilizceyi kursa giderek öğrendiğini, Bill Gates’e de bu yolla e-posta yazdığını söyledi. İstanbul’da bir dönem uydu alıcı işi yapan bir firmada çalıştığını, ardından da Batman’a giderek uydu alıcı üzerine şirketi kurduklarını söyleyen Tunç, Dubai, Suriye ve Almanya’ya ihracat yaptıklarını anlattı.

Tunç, Batman Üniversitesi’yle birlikte 10 milyon euro’luk bir teknoloji merkezi projesiyle de AB fonuna başvurdukları bilgisini verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89