• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 8 °C

Galatasaray'da kongre rüzgarı

Galatasaray'da kongre rüzgarı
Galatasaray'da Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. İkinci Başkan Helvacı Polat'tan olağanüstü genel kurula gitme talebinde bulundu.

Galatasaray'da Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. İkinci Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Adnan Polat'tan olağanüstü genel kurula gitme talebinde bulundu. Polat, 24 saat düşündükten sonra kararını açıklayacağını söyledi.

 Galatasaray'da sular bir türlü durulmuyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bir grubun protesto etmesiyle yaşanan kriz, dün yönetim kurulu toplantısında tavan yaptı. Sarı-Kırmızılı camianın önde gelen isimlerinin, yıprandığı gerekçesiyle istifaya davet ettiği Başkan Polat'a İkinci Başkan Mehmet Helvacı 'erken kongre' çağrısı yaptı.

Rutin olarak salı günleri gerçekleştirilen buluşma perşembeye kayarken hareketli saatler yaşandı. İkinci Başkan Mehmet Helvacı'nın, "Sportif başarısızlıklar önemli değil, her şey bir yana biz Galatasaray duruşumuzu kaybettik. Ortada bir bölünmüşlük var. Bunu önlemenin tek yolu genel kuruldur. İstifa edip genel kurula gidelim." sözleri, gerginliğe sebep oldu. Başkan Adnan Polat'ın gidişatın iyi olduğunu, kulübün yeni projelerle önünün iyice açıldığını anlatması bile Helvacı'yı ikna etmedi. Helvacı, "Eğer siz erken kongre kararı almazsanız o zaman ben istifa ederim. Genel kurula gitmek için de bütün hukuki yoları zorlarım." diyerek Polat'a rest çekti. Bunun üzerine Polat, bütün yöneticilerin fikrini aldı ve, "Bana 24 saat süre verin. Düşünüp gerekli kararımı açıklayacağım." ifadelerini kullandı. Görüşme sonrası basının karşısına çıkan İkinci Başkan Mehmet Helvacı, olağanüstü genel kurula gitme talebinde bulunduğunu açıkladı. Hassas bir dönemden geçtiklerini kaydeden Helvacı, "Maksadım gerginlik oluşturmak, bölmek, parçalamak değil, aksine bütünleşmeyi sağlamak." şeklinde konuştu. Genel kurulun toplanması için elinden geleni yapacağını aktaran Helvacı, "Bu istifalarla olur, alınacak kararla olur. Genel kurul bizi en iyi şekilde yönlendirecektir. Bizim yapmamız gereken şey, taraftarlarımıza, genel kurula, Galatasaraylılara sahip çıkmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Stancu ile Yekta, Aslan'da

Galatasaray, transferde hareketli bir gün yaşadı. Sarı-Kırmızılı yönetim, Teknik Direktör Hagi'nin isteğiyle üç mevkiye birden takviye yaptı. Cim Bom, Steaua Bükreş'in Kolombiyalı kalecisi Zapata ile önceki gün prensip anlaşmasına varmıştı. 33 yaşındaki Zapata ile Sportif Direktör Adnan Sezgin her konuda anlaştı. Kaleci sorununun çözülmesinin ardından Sarı-Kırmızılı idareciler dün de Steaua Bükreş'in golcüsü Bogdan Sorin Stancu'yu ikna etti. 23 yaşındaki Stancu için Rumen kulübüne 4 milyon 500 bin Euro ödeme yapılacak. S.Bükreş kulübüyle Antalya'da kampta bulunan Stancu, akşam İstanbul'a gelerek Sarı-Kırmızılı teknik heyet ve oyuncularla tanıştı. Aslan, birçok kulübün transfer listesinde yer alan Kasımpaşaspor'un milli futbolcusu Yekta Kurtuluş'u da dün renklerine bağladı.

Haşhaş: Şimdi kenetlenme zamanı

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş, İkinci Başkan Mehmet Helvacı'nın, "Olağanüstü genel kurula gidelim." önerisine olumlu yaklaşmadı. İdarecilerden Işın Çelebi ile dünkü yönetim kurulu toplantısına katılmayan Haşhaş, "Biz çok iyi işler yaptık. Birleşmeyi gerçekleştirdik. Riva'da arazi vardı, orada imarı aldık. Stat Başbakan'ımızın talimatlarıyla yapıldı ama bunun için gidildi, gelindi, uğraş verildi. Galatasaray'ı basiretli bir tacir olarak getiriyorsunuz, sonra da 'Gidiyorum' diyorsunuz, bu doğru mu?" dedi. Seyrantepe olayında çok üzüldüklerini kaydeden Haşhaş, "Açılışın karnaval haline gelmesi gerekirdi. Bence bu, provoke edildi. Bu işe büyük katkı sağlayan Başbakan'ımız geldi, böyle bir sıkıntı yaşadık. Bu hak edildi mi, bence hak edilmedi." ifadesini kullandı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89