• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Galatasaray, Paşa'ya patladı

Galatasaray, Paşa'ya patladı
Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşaspor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray, dört haftalık galibiyet özlemine son verdi ve rahat bir nefes aldı.

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşaspor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray, dört haftalık galibiyet özlemine son verdi ve rahat bir nefes aldı. Puan kayıplarıyla zirveden uzaklaşan Cim Bom'a 3 puanı getiren sayıları, Kewell, Pino ve Hakan kazandırdı. Sarı-Kırmızılılar, Hagi yönetiminde çıktığı 7 maçta 2. galibiyetini ve 7. puanını kazandı. 

Ligde tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Galatasaray, 4 maç aradan sonra dün ligin son sırasında yer alan Kasımpaşaspor karşısında yeniden galibiyetle tanıştı. Sarı-Kırmızılı takıma altın değerindeki 3 puanı Kewell, Pino ve Hakan Balta'nın golleri getirdi.

Geçen hafta Ali Sami Yen'deki Beşiktaş yenilgisinin ardından zirve yarışından uzaklaşan G.Saray, ligdeki yeni konumunu Kasımpaşa maçıyla yeniden belirleyecekti. Ligin son sırasındaki rakibiyle arasında 9 puan fark bulunan Sarı-Kırmızılılar, alacağı sonuçla ya yönünü yukarıya çevirecek ya da düşüşünü sürdürerek içinde bulunduğu kaosu iyice alevlendirecekti. Teknik Direktör Hagi, çok fazla hata yapan Servet'i yedek soyundururken Barış ve Gökhan'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Santos'a giden Elano'nun yerine ise Aydın görev yaptı. Bu değişikliklerin G.Saray'a çok fazla olumlu yansıdığı söylenemez. Çünkü bu sezonun en zayıf takımı konumundaki Kasımpaşa karşısında Sarı-Kırmızılılar özellikle ilk yarıda zaman zaman zorlandı. Orta sahada çok iyi pas organizasyonu kuramayan G.Saray, etkili gol pozisyonlarını daha çok rakip savunmanın hatalarında buldu. Karşılaşmanın 27. dakikasında Aydın'ın ortasında Kewell, düzgün bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 0-1. Kasımpaşa'nın milli oyuncusu Yekta'nın kaçırdığı önemli gol fırsatının ardından 44. dakikada bu kez Sabri'nin uzaktan yaptığı ortada savunmanın yaptığı büyük hatayı Pino affetmedi: 0-2.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Yılmaz Vural'ın öğrencileri hücuma daha fazla çıkıp savunmada açıklar verince G.Saray'ın ekmeğine sağ sürdüler. Savunmada rakibini iyi karşılayan Sarı-Kırmızılılar, hızlı ataklarla pozisyonlar buldu. Pino'nun yine çok gol kaçırdığı maçta Sarı-Kırmızılılar, 72. dakikada Hakan Balta'nın golüyle iyice rahatladı. Sabri'nin ortasında ön direğe çok iyi giden Hakan, güzel bir kafa vuruşuyla takımını 3 farklı üstünlüğe taşıdı.

ALİ TURAN KADRO DIŞI!

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, geçen hafta oynanan Beşiktaş derbisinde penaltı yaptırdıktan sonra oyundan çıkardığı Ali Turan'ı tamamen sildi. Hafta içindeki antrenmanlarda yüzüne dahi bakmadığı Ali Turan'ı Kasımpaşa maçının kadrosuna dahil etmeyen Hagi'nin, bu oyuncunun ismini devre arasında takımdan gönderilecek futbolcular listesinin en başına yazdığı öğrenildi.

ARDA RİSKE EDİLMEDİ

Yaklaşık 3 aydır sahalardan uzak kalan ve geçtiğimiz hafta takımla birlikte çalışmalara başlayan kaptan Arda, dün Kasımpaşaspor maçında 18 kişilik kadrodan son anda çıkarıldı. Genç kaptanın Teknik Direktör Hagi ile bir görüşme yaparak, 15 dakika da olsa oynamak istediğini bildirdiği, ancak Rumen çalıştırıcının "Henüz hazır değilsin." diyerek Arda'yı riske etmemek için kadrodan çıkardığı belirtildi.

KÜSLÜK DEVAM EDİYOR

Florya Tesisleri'nin önüne önceki gece 'salatalık' bırakan Sarı-Kırmızılı taraftarlar, protestolarını maçtan önce de sürdürdü. 'O forma kutsaldır nasip olmaz herkese' şeklinde tepkilerini dile getiren taraftarlar, daha sonra futbolcuları tribüne çağırdı. Ancak bu kez de oyuncular tribüne gitmeyerek, soyunma odasına indi. Kasımpaşa taraftarı da küme düşme hattına yaklaşan G.Saray için 'Cim Bom kümeye' tezahüratı yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89