• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Galatasaray kupaya veda etti

Galatasaray kupaya veda etti
UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşındaki Galatasaray-Atletico Madrid maçı Madrid'in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Galatasaray ile Atletico Madrid, ilk yarıyı 0-0 eşitlikle tamamladı.

Karşılaşmaya her iki takım da birbirini tartarak başlarken, Galatasaray'ın, savunmasını oldukça kalabalık tuttuğu dikkati çekti. Kanatlardan rakip kaleye gitmeye çalışan sarı-kırmızılı ekip, özellikle sağdan Keita ile etkili olurken, 35. dakikada Arda ile önemli bir gol fırsatından yararlanamadı.

 

Oyunu Galatasaray yarı sahasına yıkmaya çalışan Atletico Madrid ise ilk dakikalarda bunu başardıysa da özellikle yaptığı top kayıpları nedeniyle Galatasaray kalesinde tehlike yaratamadı. Sarı-kırmızılıların 30. dakikadan sonra artan baskısına karşılık veremeyen İspanyol ekibi, savunmasında açık vermeme çabasına girerken, pozisyon açısından kısır geçen ilk yarı 0-0 sona erdi.

12002

Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Gianluca Rocchi, Renato Faverani, Andrea Stafani (İtalya)
Galatasaray: Franco, Uğur, Elano, Arda, Keita, Neill, Mehmet Topal, Mustafa, Hakan, Servet, Caner
Atletico Madrid: Asenjo, Valera, Lopez, Garcia, Jurado, Agüero, Assunçao, Ujfalusi, Reyes, Simao, Perea

MAÇTAN NOTLAR...

Galatasaray'ın, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında İspanyol ekibi Atletico Madrid ile yaptığı karşılaşmaya, sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Maçtan saatler öncesinde tribünleri doldurmaya başlayan taraftarlar, takımlarını zorlu maçta büyük coşkuyla destekledi. Taraftarlar, yaptıkları şovlarla adeta göz kamaştırırken, merdiven boşluklarını da doldurdular.

ATLETİCO'YU ALAYA ALAN PANKARTLAR

Taraftarlar, maçtan önce Atletico Madrid takımı aleyhine İngilizce küfürlü tezahürat yaparken, 'Real Madrid, Real Madrid' diye tempo tutup, Katalonya bayrağı açarak İspanyol ekibi oyuncularını kızdırmaya çalıştı.

Taraftarlar ayrıca 'Atletico is not 'The Real' Madrid' (Atletico gerçek Madrid değil), 'Patetico de Madrid' (Madrid'in zavallısı) yazılı pankart açarak adeta rakiplerini alaya aldı.

Seremoni sırasında, yenilenen eski açık tribünde adeta şov yapan taraftarlar, tribünde, ortasında dev bir aslan resmi bulunan tablo oluşturdu. Tablonun altında İspanyolca olarak 'Burada Aslan çok' yazısı yer aldı.

Maçtan önce, tribünün önüne asılan pankartlar, burada bulunan UEFA logosunu kapattıkları gerekçesiyle kaldırıldı.

Bu arada, sadece 35 İspanyol taraftarın gelmesi nedeniyle, Ali Sami Yen Stadı'ndaki misafir tribününe de az sayıda Galatasaraylı taraftar alındı.

ARDA MAÇA YETİŞTİ

Beşiktaş ile geçen hafta sonunda ligde oynanan karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan kaptan Arda Turan, yapılan tedavi sonucunda, 4 gün sonra Atletico Madrid ile oynanan önemli karşılaşmaya yetişti.

Beşiktaş maçından sonra yapılan antrenmanlarda takımla birlikte çalışmayan Arda, buna rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmayarak maçta yer aldı. Taraftarlar, Arda'yı tribünlere 'Büyük kaptan Arda Turan' diye çağırarak, yumruk şov yaptırdı.

Beşiktaş maçında yedek kalan Servet ilk 11'de yer alırken, Emre Güngör ise sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Bu arada, sakatlığı geçen Sabri de uzun bir aradan sonra yedekler arasında yerini aldı.

Sakatlığı süren Harry Kewell ve Baros da tribünde yer alarak takım arkadaşlarına destek verdi.

Öte yandan, Galatasaraylı taraftarlar, 2 gün önce 33 yaşına basan Ayhan Akman'ı unutmayarak, açtıkları pankartla doğum gününü kutladı.

183 MEDYA MENSUBU GÖREV YAPTI

Galatasaray ile Atletico Madrid arasında oynanan önemli karşılamada, toplam 183 medya mensubu görev yaptı. Karşılaşmayı 164 Türk, 19 yabancı basın mensubu izledi.

Galatasaray yönetimi, gün içinde konuk ekip başkan ve yönetimine Galatasaray Adası'nda yemek verdi.

Atletico Madrid'de, Dieogo Forlan maça yedek başlarken, hastalığını atlatan Agüero ilk 11'de yerini aldı. Atletico Madrid'in hafif sakatlığı bulunan as kalecisi David de Gea maça yedek başlarken, İspanyol takımının kalesini Sergio Asenjo korudu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89