• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 3 °C

Galatasaray Bursa'da yıkıldı

Galatasaray Bursa'da yıkıldı
Turkcell Süper Lig'de haftanın açılış maçında Bursaspor Galatasaray'ı ikinci yarıda attığı golle yendi.

Turkcell Süper Lig'de haftanın açılış maçında Bursaspor Galatasaray'ı ikinci yarıda attığı golle yendi.

Volkan Şen'in 56. dakikadaki golü yeşil-beyazlı takıma 1-0'lık galibiyeti ve ligde ikinci sıraya taşıdı. Evsahibi takımdan Ozan uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.

Bursaspor bu galibiyetle puanını 29 yaptı ve Galatasaray'ı averajla geçerek ikinci sıraya yerleşti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Bursaspor özellikle ilk yarım saatte oldukça etkiliydi. Savunmada Arda'ya adam markajı yapan, kalabalık tuttuğu orta alanda da uyguladığı presle rakibini hata yapmaya zorlayan yeşil-beyazlı takım, özellikle Volkan ile sağ kanattan ataklar geliştirdi.

Ergic ve Volkan ile net gollük pozisyonlardan yararlanamayan yeşil-beyazlı takım, rakibinin pozisyon bulmasını de engelledi. 

Konuk Galatasaray özellikle sağ kanattan Sabri ile Bursaspor kalesine gelmeye çalıştı. İleri uç elemanları Keita ve Arda'ya bir türlü istediği pas servislerini yapamayan sarı-kırmızılı futbolcular, zaman zaman oyunu soğutmak için orta alanda top gezdirdi. 

8357

9. dakikada kendi yarı alanından aldığı pasla sağ kanattan hareketlenen Sercan, korner çizgisine kadar gittikten sonra topu kale alanı içine doğru ortaladı. Kaleci Franco zamanında yatarak topu arkada bekleyen Volkan ve Turgay'dan önce kontrol etti. 

13. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Franco'nun kısa düşen pasını yakalayan Volkan topu Sercan'a, bu oyuncu da bekletmeden Turgay'ın önüne aktardı. Ergic'in hareketlendiğini gören Turgay topu bu oyuncunun önüne attı. Ergic'in ceza yayı üzerinden sert şutunda top üst direkten döndü. Ergic dönen topu kafayla tamamlarken, pozisyon autla sonuçlandı. 

26. dakikada sağ kanattan hareketlenen Ergiç, topu ceza alanına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi izleyen Volkan'ın yatarak vurmak istediği top kafalardan sekip yön değiştirince Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamamış oldu. 

28. dakikada sol kanattan hareketlenen Volkan, iki rakip savunma oyuncusunu çalımlayıp ceza alanına girdi. Genç oyuncunun çaprazdan sert şutunda top yan ağlarda kaldı. 

38. dakikada sol kanatta topla buluşan Keita'nın çarpazdan sert şutunda topu kaleci Ivankov son anda yumrukladı. 

39. dakikada Bursaspor'un hızlı geliştirdiği atakta sol kanattan ceza alanına giren Turgay'ın çaprazdan sert şutunda top yan direkten döndü ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray oldu. Tam saha pres uygulayan ve oyunu tamamıyla rakip kaleye yıkmaya çalışan Galatasaray'ın bu taktiği yaklaşık 10 dakika etkili oldu. Sarı-kırmızılı takım, bu bölümde oyuna hakim olsa da net pozisyon üretmekte zorlandı. 

Galatasaray'ın presi karşısında 10 dakika kadar zorlanan Bursaspor bu bölümden sonra rakip kaleye uzun paslarla gitmeye çalıştı. Bursaspor 56. dakikada bu taktiğinin karşılığını Volkan'ın golüyle almayı bildi. Bu dakikada Turgay'ın pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Volkan, topu Sercan'ın önüne atmak istedi. Savunmadan dönen topu düzelten Volkan, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. 

62. dakikada orta alandan aldığı pasla yine çaprazdan ceza alanına giren Volkan, topa yerden sert vurdu. Franco'nun ayaklarından dönen topu Ergic tamamlamak istedi ancak pozisyon autla sonuçlandı. 

69. dakikada sol kanattan hareketlenerek ceza alanına giren Arda topu kale alanı içine ortaladı. Barış'ın yakın mesafeden vuruşunda top auta çıktı. 

73. dakikada sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Arda topu ön direğe doğru ortaladı. Nonda'nın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı. 

78. dakikada Kewell, Nonda ile yaptığı duvar pasıyla ceza alanına girdi. Pozisyonu iyi izleyen kaleci Ivankov zamanında çıkarak topa sahip oldu. 

87. dakikada Batalla topu yaklaşık 25 metre uzaklıktan aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi. Franco topu son anda tokatlayarak kornere çeldi. 

-------------------------------------------------------------------------------- 

Bursaspor: Ivankov, Tuna, Ömer, Zapotocny, Mustafa, Volkan (71 Veli), Kirita, Ergic, Ozan İpek, Turgay (90+3 Hüseyin), Sercan (79 Batalla)
Galatasaray: Franco, Sabri, Gökhan, Servet, Hakan, Barış (70 Elano), Mehmet (83 Aydın), Mustafa, Kewell, Arda, Keita (64 Nonda)
Gol: 56 Volkan
Sarı kartlar: Mustafa (Bursaspor), Kewell, Elano, Arda, Servet, Gökhan (Galatasaray)
Kırmızı kart: 90+2 Ozan İpek (Bursaspor)
Stat: Atatürk
Hakem: Halis Özkahya

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89