• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Futbolda şike operasyonu!

Futbolda şike operasyonu!
Futbolda büyük şike operasyonu başladı. 12 ilde operasyonlar yapıldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 40 gözaltı var.

Futbolda temizlik operasyonu başladı. Şike iddiaları çerçevesinde yürütülen operasyonlarda Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinin merkezleri arandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gözaltına alındı. 12 ilde yapılan operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Fenerbahçe Klübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike operasyonu çerçevesinde gözaltına alındı. Yıldırım'ın evinde aramalar yapıldı.

Aziz Yıldırım, evinden alındıktan sonra doktor kontrolünden geçirildi ve Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve B Blok 3. katta tutuluyor.

Operasyonun bir diğer merkezi de Antalya oldu. Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun Belek'teki 5 yıldızlı oteline operasyon yapıldı. Operasyonun 12 ilde yürütülüyor.

ŞAMPİYONLUK MAÇI

Fenerbahçe'nin Eskişehirspor ile yaptığı kritik maçın mercek altına alındığı bu çerçevede Eskişehir Teknik Direktörü Bülent Uygun, teknik adam Ümit Karan'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin sezonun son transferi Sezer Öztürk de gözaltında.

Futbolcular, teknik adamlar ve menejerlerin bulunduğu belirtiliyor. Gözaltına alınanlar arasında Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge de bulunuyor.

Şampiyonluğun belirlendiği Sivasspor maçı da mercek altında. Sivasspor Klübü Başkanı Mecnun Otyakmaz gözaltında. Sedat Peker'e yakınlığıyla bilinen Eski Giresunspor Klübü Başkanı Olgun Peker de gözaltına alındı.

Bu isimlerin dışında Sivasspor takımının son maçta kalesini koruyan Korcan, Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü, Diyarbakırspor yöneticisi Abdullah Yakup da gözaltına alınanlar arasında.

İşte incelemeye takılan 2 maç!

Futbol dünyasını sarsan operasyonda Fenerbahçe’nin 28. haftada oynadığı Eskişehirspor maçı ve son hafta şampiyonluğunu ilan ettiği Sivasspor maçı incelemeye alındı.

28. haftada oynanan Eskişehirspor maçını Fenerbahçe 3-1’lik üstünlükle kapatmıştı. Karşılaşmada, Fenerbahçe’ye transfer olan ve operasyonda gözaltına alınan Sezer Öztürk 46. dakikada oyundan çıkarılmış, Ümit Karan ise 62. dakikada oyuna dahil olmuştu. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri Mamadou Niang, Caner Erkin ve Semih Şentürk kaydetmişti. Ev sahibi takımın tek golü ise Batuhan Karadeniz’den gelmişti.

KRİTİK SİVASSPOR MAÇI

Sivasspor maçı, Süper Lig’de şampiyonluk düğümünün çözüleceği son haftaya Trabzonspor ile puan puana giren Fenerbahçe’nin en kritik maçıydı.

Fenerbahçe mücadele iki kez öne geçmesine rağmen kırmızı beyazlı ekip beraberliği sağlamıştı. Ancak Fenerbahçe daha sonrasında bulduğu iki golle şampiyonluğunu ilan etmişti.

Maç sonrasında Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla beraber en çok tartışılan konulardan biri ise şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerden Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın yediği hatalı goldü.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler;

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçeli Futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı
Fenerbahçe'nin yeni transferi Sezer Öztürk
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz
Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız
Geçen yıl Sivasspor'da kiralık forma giyen kaleci Korcan Çelikay
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş
Adanaspor Teknik Direktör yardımcısı Serdar Berkin
Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş
Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker
Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89