• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -2 °C

Fransa'da 16 generalden 'iç savaş' uyarısı

Fransa'da 16 generalden 'iç savaş' uyarısı
Posta Fransa'nın Le Journal du Dimanche gazetesinin dünkü sayısından aktardığı habere göre, Fransa’da yüksek rütbeli oldukları belirtilen 16 emekli generalin imzaladığı bir dosya Fransa Ulusal Meclis’teki siyasi gruplara gönderildi.

Fransa’da 16 emekli general, Ulusal Meclis’teki siyasi gruplara gönderdikleri 21 sayfalık mektupla 'iç savaş' uyarısı yaptı. 'Avrupa ve Fransa’ya karşı hibrit savaş başlatıldı' ifadesiyle kaleme alınan mektupta, 'İslamcılığa ve Fransa’nın parçalanmasına karşı küresel bir strateji için' başlığı kullanıldı.

"İslamcılığa ve Fransa’nın parçalanmasına karşı küresel bir strateji için' kaleme alındığı belirtilen 21 sayfalık dosyada, 'Avrupa ve Fransa’ya karşı hibrit savaş başlatıldı' ifadesine yer verildi.

21 sayfalık dosyayı kaleme alan ve imzalayan 16 generalin, ülke savunması konusunda etüd çalışması yapan Ordulararası Düşünce Topluluğu (CRI) adlı bir gruba üye oldukları yönünde bilgi verildi. Adı geçen grup daha önce Agora’nın Nöbetçileri olarak anılıyordu. 

'Tarafsız ve sorumlu' bir çalışma olarak sunulan dosyada, "Bize karşı hibrit savaş ilan edildi. Çok yönlü bir savaş bu. En iyi ihtimalle bir iç savaşla en kötü ihtimalle yarını olmayan acımasız bir yenilgiyle sona erecek" uyarısı yapıldı. 

Mektubun devamında, "Avrupa ve Fransa’ya karşı hibrit savaş başlatıldı. Bu savaşı yürütmek ve kazanmak için psikolojik, sosyolojik, eğitim, manevi, hukuki ve cezai silahlar oluşturulmalı" denildi.

14 Nisan tarihinde gönderilen dosyanın, 21 Nisan’da aşın sağ çizgideki Valeurs Actuelles gazetesinin sitesinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a uyarı netiliğinde yazılan ve 20 emekli, 100’e yakın muvazzaf subay ile bini geçkin askerin imzaladığı « açık mektup » ile ilgisi olmadığı belirtildi. Ancak imzalayan 16 generalden 2’sinin daha önce Valeurs Actuelles’de yayınlanan mektubu da imzaladığı öğrenildi.

21 Nisan 2021 tarihinde aşırı sağ çizgideki Valeurs Actuelles’in yer verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a 'uyarı' niteliğinde yazılan ve 20’si emekli general, 100’e yakın muvazzaf subay ve bini aşkın askerin imzasını taşıyan mektupta, banliyölerde İslamcılığın ayrımcılık ve bölünmeye yol açtığı ve bu nedenle bir çözülmenin yaşandığı ifade edilmiş 'hiçbir şey yapılmazsa, sayıları binlerle ifade edilecek ölümlerden siz sorumlu olacaksınız' ifadeleriyle uyarı yapılmıştı.

Valeurs Actuelles’de yayınlanan mektubun altında imzası bulunan askerlere aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen destek sunmuştu. Hükümet kanadından ise en büyük tepki Savunma Bakanı Florence Parly’den, imzacı askerlerin cezalandırılması talebiyle gelmişti.

Kaleme alınan uyarı mektubunun altında imzası olan askerlerin, siyasi bir duruş sergilediklerini bile bile imzalamalarının 'kabul edilemez' olduğunu belirten Genelkurmay Başkanı General François Lecointre, 'Orduların tarafsızlığı esastır' ifadesini kullanmış, aktif görevdeki 18 askerin, Askeri Konsey’de yargılanacağını duyurmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89