• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

FIFA, şike bağlantıları tespit etti!

FIFA, şike bağlantıları tespit etti!
FIFA Güvenlik Komitesi Başkanı Chris Eaton, şike soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

FIFA Güvenlik Komitesi Başkanı Chris Eaton, şike soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye şike operasyonuyla sarsılırken, A Haber'de Erdoğan Aktaş'ın sunduğu "Memleket Meselesi" programına konuk olan FIFA Güvenlik Komitesi Başkanı Chris Eaton çok önemli açıklamalar yaptı. Türkiye ile ilgili bazı bağlantılar tespit edildiğini belirten Eaton, bu bağlantıları yetkililerle paylaşmayı planladığını, iddiaları kesinleştirdikten sonra 3 hafta içinde paylaşım yapabileceğini vurguladı. Eaton, bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk polisiyle birlikte çalışmak istediğini de kaydetti. İddiaların araştırma boyutunda olduğunun altını çizen Eaton, "Şu anda bütün dünyada birçok ülkede şike iddaalarının olduğunu görüyoruz. Uluslararası arenada şike iddaaları gün geçtikçe artıyor. Federasyonlarla ve hükümetlerle işbirliği yapabilirsek, bu suç örgütlerini, futbolcuları ve futbolu kirleten bu yöneticileri yakalayabiliriz diye düşünüyorum. Türkiye'deki yetkililerle görüşmeden size bilgi veremem. Söyleyebileceğim tek şey şu: Bugün örneğin Singapur'da şike sebebiyle 2 yıl hapise mahkum edilen biri var. Bu kişi uzun zamandır şike çetesi içinde çalışıyordu. Bu bir örnek. Yeni kanunlarla ve yöneticilerin de önlem almasını sağlayarak bu şike meselesinin bütün futbol dünyasında önüne geçebileceğimizi sanıyorum" dedi.

'GÖREVİM BİLGİ ULAŞTIRMAK'

FIFA Güvenlik Komitesi Başkanı Chris Eaton, kendisinin futbola karşı sorumluluğu olduğunu belirterek "Şike iddalarını da araştırıyorum. Benim görevim bu bilgileri gerekli yerlere ulaştırmaktır. Türk emniyetiyle de bazı görüşmelerimiz oldu" ifadelerini kullandı.

'TOPLUMU MUTLU ETMELİYİZ'

FIFA ile UEFA'nın şike konusunda birbirine bağlı çalıştığını da ifade eden Eaton "UEFA bizi, şike karşıtı çalışmalarımızı çok güçlü bir şekilde destekliyor. İşbirliği içerisinde birlikte çalışıyoruz" dedi. Eaton TFF'nin karar süreciyle ilgili de önemli mesajlar verdi: "Açıkçası bizim önceliğimiz futbolcuları korumak ve şikeyi engellemek. Suç teşkil eden bir durumda davalar çok uzun sürdüğü için sonuç elde edemediğimiz durumlar oluyor. Ama şikenin ölmesini bekleyemeyiz. Bir yetkili kuruluşun şike hakkında kararlar vermesini bekleyemeyeceğimiz durumlar da oluyor. Toplumumuzu bir şekilde mutlu etmemiz gerekiyor. Bu araştırmalar sonrasında bence Türk futbolu daha güçlü olacak. Bu devasa deneyimin sonrasında daha sorumlu olacak, daha güçlü adımlar atacak. Ben bir polis soruşturmasının da sonuçlarını görebiliyorum. Belki, futbol federasyonu farklı bir karar alacak. Türkiye çok güçlü bir adım atmış ve kendini çok güçlü bir davaya adamış olacak. Bu da çok güzel bir gelecek vaad ediyor." (sabah)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89