• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Fener'den Sheriff'e tek kurşun

Fener'den Sheriff'e tek kurşun
Daum, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Moldova'nın Sheriff karşısında aldıkları galibiyetle, grupta iyi bir duruma geldiklerini ifade etti.

Daum, 1-0 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, akıllı oynayarak üç puan aldıklarını söyledi: 

''Bugün güzel şeyler yaşadık, üç puan aldık. Aynı zamanda bu üç puanla grupta iyi bir durumda bulunuyoruz. Bugün gerçek anlamda akıllı oynadık. İkinci yarıya göre ilk devre daha kontrollü geçti, top çevirmekle uğraştık. İkinci devrenin başındaki gibi fazla baskı yapamadık.

"1-0'ı bulduktan sonra bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyordu. Daha sakin oynamamız gerekiyor, defansta daha sağlam olmamız gerekiyor. Bunu takımımdan istiyorum. Sheriff takımı bizim için tehlikeli olan pozisyonlara girdi. Orada daha sağlam ve sakin oynamak gerekiyor.'' 

Sheriff galibiyetiyle grupta iyi bir avantaj yakaladıklarını ifade eden Fenerbahçe teknik direktörü, ''grubu geçmek için ileriki maçlarda elimizden geleni yapacağız'' dedi.

"Futboldan çok pinpona benzedi" 

Daum, karşılaşmanın son dakikalarında sahada ortaya koydukları davranışın, futboldan çok pinpona benzediğini ifade ederek, ilginç bir benzetme yaptı. 

Bu dakikalarda topu çok hızlı kaybedip, çok hızlı kazandıklarını ve bunun sürekli değiştiğini anlatmak istediğini ifade eden Alman çalıştırıcı şöyle konuştu: 

"1-0'ı yakaladıktan sonra aslında o dönemde sağlam paslaşmalarla gerçek gücümüzü göstermemiz gerekiyordu. Gerekmeyen yerde hatalar yaptık. Rakip baskısı olmadığı halde hatalar yaptık. Bunun olmaması için daha sağlam daha temiz oynamamız gerekiyor.

"Maçın sonuna doğru davranışımız daha çok pinpona benzedi. Maça benzer bir şey kalmadı. Çok hızlı topu kazandık, kaybettik, bir daha kazandık, kaybettik. Orada daha sağlam bir şekilde topu kendi takımımızda tutmamız gerekiyor.'' 

Tumani-Kuchuk tartışması 

Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum'un yardımcısı Ayhan Tumani'nin maçın son dakikalarında, rakip takip yedek kulübesi önünden geçerken Sheriff teknik direktörü Leonid Kuchuk ile tartışmasına Daum esprili yaklaştı. 

Tumani, ısınan yedek oyuncularının yanına giderken, taca çıkan topu futbolcularına vermek için Sheriff teknik direktöründen almak isterken, Kuchuk'tan tepki gördü. 

Tumani'ye gösterilen tepkiye bulunduğu yerden adeta boksör gibi yumruklarıyla hareketler yapan Daum, toplantıda konuyla ilgili sorulara oldukça esprili yaklaştı: 

''Silvester Stallone'yi düşündüm o an. Onun için öyle bir hareket yaptım. Maçlardan öne sık sık Rocky Balboa müziğini dinliyoruz, onun için o anda o müzik aklıma geldi. Çok basit bir şey, sahanın dışında ve içinde her top için mücadele ettik.'' 

Ayhan Tumani, rakip takım teknik heyetinin maç sonunda yaşanılan bu gerginlik için kendilerinden özür dilediğini bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89