• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

Fenerbahçe'ye hayat dersi: 2-1

Fenerbahçe'ye hayat dersi: 2-1
9’da 9 için Gaziantep’e giden Fenerbahçe, Semih’le öne geçti. İkinci yarıda skorun üstüne yatan lider, son 6 dakikada Julio Cesar Souza’nın golleriyle acı bir ders aldı.

Fenerbahçe, sezon başından bu yana ligde önüne geleni yeniyor. Her hafta bir takımın onları dize getirmesini bekliyoruz. Gaziantepspor deplasmanı da zor maçlardan bir tanesi. Birçokları yenilgi olmasa da beraberliği olası bir sonuç olarak görüyor. Alex ve Lugano’nun yoklukları pek de sevimli çağrışımlar yapmıyor. Ne var ki Mehmet Topuz ve Emre’yi yan yana görmek için iyi bir fırsat bu. Güiza’yı hiç söylemiyorum. Semih’in varlığı daha fazla güven veriyor Fenerbahçeliler’e.

Gaziantepspor, Jose Couceiro ile bir deney yapıyor. Ancak taraftarın deney falan taktığı yok. Alınacak en küçük bir ters sonuçta ortalık karışabilir. Tabata’nın gidişi de takımın genel yapısını sarsmış görünüyor.

6043

Oyuna fazlasıyla temkinli giriyor Fenerbahçe. Topu ayağında tutmak ve rakibe boş alan vermemek ilk hedef. Vederson’un morali ve formu üst düzeyde. Kendine olan güveni artmış. 16’da onun kornerinde Mehmet altı pasta dengesiz vuruyor. Halbuki bomboş. 18’de Gaziantepspor atağı beklenmedik bir pozisyon oluşturuyor. Julio Cesar’lardan golcü ve Souza olanının şık vuruşunu Volkan seyrediyor herkes gibi. Top auta gidiyor.

Fenerbahçe’nin etkisinin arttığı dakikalar. 24’te Roberto Carlos soldan ortalıyor. Adrese, uzak direkteki Mehmet’in sağ ayağına. Onun volesi az farkla dışarı gidiyor. 26’da adrese orta bu kez Vederson’dan. Semih’in kafası köşeye gidiyor: 0-1.

Golden sonra rölantiye almaya çalışıyor oyunu Fenerbahçe. Ama Gaziantepspor çaba gösteriyor. 34’te Julio Cesar Souza’nın kafasını son haftaların en formda milli oyuncusu Volkan kornere gönderiyor. 42’de Emre’nin sağdan serbest atışı doğrudan kaleye yöneliyor. Trabzonspor maçının kahramanı Mahmut, bezgin değil çevik.

İkinci yarının başında Fenerbahçe işi kontrollü oyuna döndürdü iyice. Bu tip durumlarda belli riskler vardır. En önemlisi sadece 1 farkla öndeyseniz yiyebileceğiniz bir kaza golü puanları götürür. Gaziantepspor’un bitirici noktadaki adam eksikliğini düşünüyor olabilirdi Fenerbahçe. Ya da Perşembe günkü Avrupa Ligi maçını ya da derbiyi.

71’de Olcan’ın soldan fişek gibi gelişini izledik. Ama çaprazdan şansını deneyince Volkan pozisyon aldı. 74’te Julio Cesar Souza’nın ortasında Olcan yakından kafayı üst direğe nişanladı. 76’da Fenerbahçe atağında kaleci Mahmut ve savunma, Semih ve Vederson’un boş kaleye gol atmasına izin vermedi.

Fenerbahçe, kumarın ve geriye yaslanmanın bedelini 84’te ödedi. Erman’ın pasında Julio Cesar Sousa sağ çaprazdan çok şık vurdu: 1-1. Aynı oyuncu uzatmalarda frikikten skoru belirledi: 2-1.

Kumara gerek var mıydı? Fenerbahçe ikinci yarıda daha aktif bir oyun sergilese 3 puanı alır mıydı? Hayali senaryolarla işimiz yok. Ama Fenerbahçe’nin 1-0’ın üzerine yatma lüksü olmadığını fark etmesi lazım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89