• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 21 °C

Fenerbahçe Sion'u Cenevre'de bitirdi

Fenerbahçe Sion'u Cenevre'de bitirdi
Fenerbahçe, çok daha farklı kazanabileceği UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Sion'u deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Sion'u Cenevre'de 2-0 mağlup etti.

Andre Santos ve Kazım Kazım'ın golleri, sarı-lacivertli takıma gruplara kalma yolunda büyük avantaj sağladı.

Fenerbahçe için gecenin tek olumsuzluğu Deniz'in ilk yarıda sakatlanıp yerini Önder Turacı'ya bırakması oldu.

10. dakikada Emre'nin sğdan kullandığı kornerde Roberto Carlos sol çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

28. dakikada Kazım'ın pasında defansın sektirdiği topu bir anda önünde bulan Güiza çok sert vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

35. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ceza alanına gönderilen uzun pasta Güiza kaleci ile karşı karşıya kaldı, savunmanın hatasından da yararlanarak boşta kalan topu kaleye gönderdi ama defans topu kornere çeldi.

311438. dakikada Sion mutlak bir fırsatı harcadı. Sağdan kullanılan serbest atışta ceza alanına gelen topa İsviçre takımında üç oyuncu vuramadı.

44. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kazım'ın ortasında Güiza'nın göğsüyle indirdiği topu Santos kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sert bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-1.

57. dakikada pres sonucu kazanılan topta soldan ceza alanına sokulan Güiza meşin yuvarlağı ayağından açınca önemli bir fırsatı harcadı.

3115

58. dakikada Emre'nin pasında Güiza kaleci ile karşı karşıya pozisyonda kötü bir vuruşla topu kaleciye teslim etti.

64. dakikada defansın arkasına bir anda sarkan Mpenza Volkan ile karşı karşıya pozisyonda vurdu, top yan direkten döndü.

70. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Güiza'nın aşırttığı top kaleciden sekti ve yeniden Güiza'nın önünde kaldı. İspanyol forvetin sağ çaprazdan vuruşunda top direkten döndü.

73. dakikada Fenerbahçe bir fırsatı daha kullanamadı. Emre sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top üstten dışarı gitti.

85. dakikada fark ikiye çıktı. Savunmanın arkasına atılan topla buluşan Semih sağ taraftan ortaya çıkardı, Kazım Kazım'a topu ağlara göndermek kaldı: 0-2.

--------------------------------------------------------------------------------

Sion: Vanins, Vanczak, Chihab, Alioui, Fermino, Paito, Marin, Dominguez (78 Guilherme Afonso), Serey Die, Obradovic (60 Yoda), Mpenza

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Deniz (29 Önder), Roberto Carlos, Kazım, Emre (76 Uğur Boral), Cristian, Andre Santos, Deivid (63 Semih), Güiza

Gol: 44 Andre Santos, 85 Kazım Kazım

Sarı kartlar: Cristian, Güiza, Paito

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89