• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 4 °C

Fenerbahçe İnönü'de gol oldu yağdı

Fenerbahçe İnönü'de gol oldu yağdı
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki Spor Toto Süper Lig maçı Fenerbahçe'nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Ezeli Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde gülen taraf konuk ekip oldu. Son yıllarda rakibine İnönü'de üstünlük kuran Sarı-Lacivertler rakibini nefes kesen bir maçın ardından 4-2 yendi.

Maç müthiş başladı. İlk dakikalara baskılı olan taraf Fenerbahçe'ydi. Ancak konuk ekibin aradığı golü Necip attı. 5. dakikada Necip'in ters kafa vuruşunda top Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

Bu golün ardından Beşiktaş oyunda dengeyi kurdu. İki ekip de net fırsatlar yaşarken, Dia'nın bir şutu direkten döndü. Dakikalar 44'ü gösterirken Ekrem Dağ sahneye çıktı. Erkem çok şık golle Fenerbahçe ağlarını havalandırdı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı ilk yarı gibi heyecan fırtınası şeklinde geçti. Dakikalar 49'u gösterirken İbrahim Toraman 2. kez Fenerbahçe ağlarını havalandırdı.

25535

63. dakikada ise tüm denge konuk ekip lehine döndü. Cezasahası içerisinde Lugano'yla mücadelesinde rakibine dirsek atan Ferrari oyun dışı kaldı ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

İlk golün asistini yapan ALex, penaltı atışını gole çevirdi ve 65'te maça eşitlik getirdi.

Fenerbahçe'de Alex 72. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve kafa golüyle takımını 3-2 öne geçirdi.

75'te Alex tekrar sahneye çıktı. Kaptan attığı golle skoru 4-2'ye taşırken ve Fenerbahçe kritik mücadeleden galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe 22. haftada Beşiktaş'ı deplasmanda yenerken, puanını 48'e çıkardı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Bu sezon hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş ise 32 puanda kaldı.

Stat
: Fiyapı İnönü
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Ferrari, İsmail, Quaresma, Necip, Ernst, Simao, Guti, Almeida
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia, Alex, Niang

MAÇTAN NOTLAR...

Spor Toto Süper Lig'in derbi mücadelesinde Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, sakatlıkları bulunan futbolcuların maça yetiştirilmesiyle beklenen 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Sakatlıkları bulunan Emre ve Dia'nın dün akşamdan itibaren takıma katılmasının ardından, karın kasının sağ tarafındaki kısmi yırtık nedeniyle yoğun bir şekilde tedavi uygulanan Gökhan Gönül de karşılaşmaya yetiştirilerek kadroya dahil edildi.

25536

Burnu kırılan Andre Santos ise özel maskeyle oynayarak takımını yalnız bırakmadı. Brezilyalı futbolcunun maskesi sarı ve lacivert renklerden oluştu.

Fenerbahçe'de kaleyi Volkan Demirel korurken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, orta alan Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia ve hücum hattı da Alex ve Niang'dan oluştu.

Sarı-lacivertli ekibin yedeklerinde yabancı futbolculardan Stoch ve Cristian yer alırken, kontenjan nedeniyle Güiza ve Bilica 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

Cezasını bu maçla birlikte tamamlayacak Caner'in yer almadığı kadroda, Uğur da bulunmadı.

BAŞKAN AZİZ YILDIRIM TAKIM OTOBÜSÜYLE GELDİ

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da protokol tribününden izledi.

Aziz Yıldırım ve beraberindeki bazı yöneticiler takımı Samandıra'daki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden Fiyapı İnönü Stadı'na taşıyan otobüste yer aldı.

Karşılaşmayı Fenerbahçeli yöneticiler Nihat Özdemir, Ali Koç, Cihan Kamer, Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Serhat Çeçen, Hakan Dinçay ve Ünal Uzun da stattan izledi.

NOTLAR

-Fenerbahçe'nin Nijeryalı savunma oyuncusu Yobo, ilk kez Beşiktaş derbisine çıkmanın heyecanını yaşadı. Yobo, sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki maçta sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.

-Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında sarı-lacivertli taraftarlar futbolcuları bulundukları tribüne çağırınca, takım toplanarak reklam panolarına kadar gidip taraftarları selamladı.

-Karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev karşısında aldığı farklı mağlubiyetin derbiyi onlar açısından kurtuluş maçı haline getirdiğini, bu durumun istemedikleri bir sonuç olduğunu ifade etti.

Kocaman, sakatlıkları bulunan futbolcuların az da olsa sorunları devam ederek kadroda yer aldıklarını belirtti.

25537

SCHUSTER, SAHAYA FARKLI BİR KADRO ÇIKARDI

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, 4-1 kaybettikleri Dinamo Kiev maçının kadrosunda değişiklikler yaparak takımını Fenerbahçe karşısına çıkardı.

Yediği goller nedeniyle Dinamo Kiev maçında protestolara maruz kalan kaleci Hakan Arkan'ı yedek soyunduran Alman teknik adam, yerine Rüştü Reçber'e şans tanıdı.

Savunmanın göbeğinde Sivok'u kesip İbrahim Toraman ile Ferrari'ye bu bölgede görev veren Schuster, ön liberoda ise Aurelio'yu yedek soyundurup genç Necip'i, Ernst ile birlikte oynattı.

Forvette Bobo'nun yerine Almeida oynarken, statü gereği UEFA Avrupa Ligi maçında forma giyemeyen Simao Sabrosa, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini aldı.

RÜŞTÜ 98 GÜN SONRA FORMA GİYDİ

Beşiktaş'ta kaleci Rüştü Reçber, tam 98 gün sonra formasına kavuştu.

En son ligin ilk yarısında 14 Kasım 2010'da Ankara'da oynanan ve Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı Gençlerbirliği maçında forma giyen Rüştü, 16 resmi maçın ardından eski takımı Fenerbahçe karşısında şans buldu.

SCHUSTER'E TEPKİ

Maç öncesi takım kadroları ve teknik direktörlerin anons edilmesi sırasında siyah-beyazlı taraftarlar Bernd Schuster'e tepki gösterdi.

Dinamo Kiev maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki çeken Schuster'in isminin anons edilmesinin ardından tribünlerde kısa süreli protesto sesleri yükseldi.

GUTİ KAPTAN OLARAK ÇIKTI

Dinamo Kiev maçında olduğu gibi sahaya kaptan olarak Guti Hernandez çıktı.

Guti'nin derbi öncesinde moral olması açısından İbrahim Toraman'a sahaya kaptan olarak çıkması için teklifte bulunduğu, ancak İbrahim'in bu teklifi kabul etmediği ve Guti'den sahaya kaptan olarak çıkmasını istediği öğrenildi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan takımlarına destek olurken ilk olarak İbrahim Toraman'ı tribünlere çağırıp moral verdi.

DEMİRÖREN CEZALI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, cezası nedeniyle Fenerbahçe derbisini stattan izleyemedi.

Beşiktaş Kulübü İdari ve Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilen Demirören, derbiyi statta takip edemedi.

TRİBÜNLER DOLDU

İki takım taraftarları da derbiye büyük ilgi gösterirken tribünler tamamen doldu.

Karşılaşmayı 30 bini aşkın sporsever izlerken, 1600 Fenerbahçe taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribünü doldurup takımlarını destekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89