• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 9 °C

Fenerbahçe İlk Bombayı Patlattı

Fenerbahçe İlk Bombayı Patlattı
Fenerbahçe, Nancy'de forma giyen Issiar Dia'yı renklerine bağladı. Yapılan açıklamada, Fransız futbolcu ile 4 yıllık anlaşma sağlandığı bildirildi.

Fenerbahçe, Nancy'de forma giyen Issiar Dia'yı renklerine bağladı. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Senegal asıllı Fransız futbolcu ile 4 yıllık anlaşma sağlandığı bildirildi.

FB TV'ye telefonla bağlanan yönetici Murat Özaydınlı, Dia'nın hafta sonu takıma katılacağını belirterek, ''Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun'' dedi.

'RAKİP KALEYE DAHA HIZLI GİDECEĞİZ'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fransa'nın Nancy takımından transfer ettikleri 23 yaşındaki Issiar Dia'nın sürati ve driplingleriyle öne çıkan bir oyuncu olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin Belçika kampından FB TV'ye telefonla bağlanan Aykut Kocaman, her transferde olduğu gibi Dia'dan da beklentilerin son derece yüksek olduğunu vurgulayarak, ''Dia, bu sene Fransa Ligi'nde büyük çıkış yapan oyunculardan biri. Özellikle sürati ve driplingleriyle öne çıkan oyunculardan biri. Buna bu sezon ligde 8 golle katkıda bulundu'' dedi.

Dia'nın iyi top taşıyan, özellikle gol pozisyonu yaratmada yetenekli oyunculardan biri olduğunu anlatan Kocaman, şöyle devam etti:

''Özellikle bu sene daha evvel transfer ettiğimiz Stoch ile birlikte rakip kaleye gitmede, gol pozisyonu yaratmada ve bunları zaman zaman değerlendirmede büyük katkı sağlayacak. Beklentilerin yüksek olduğu bir transfer. Son derece olumlu ve sevinçle karşıladım. Tabi ki her transferde risk vardır, ama Dia transferi özellikle Fenerbahçe'nin rakip kaleye biraz daha hızlı gitmesi konusunda becerisini artıracaktır.''

'ÖNCELİĞİMİZ FORVETİN MERKEZİNE BİR OYUNCUYDU''

Aykut Kocaman, transferde önceliklerinin forvetin merkezine bir oyuncu alınması olduğunu, ancak Dia'nın transferinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Forvetle ilgili de gelişme olacağını ifade eden Kocaman, ''Esas önceliğimiz, forvetin merkezine bir oyuncu beklentimiz var. Birkaç gün içinde herhalde onunla da ilgili bir gelişme olacak. Dia biraz daha bekleyen bir oyuncuydu, ama bugün olması bizi sevindirdi'' diye konuştu.

ISSIAR DIA KİMDİR?

1987 doğumlu Senegal asıllı Fransız futbolcu Issiar Dia, futbola Montrouge FC 92 başladı. Profesyonel olarak 2004 yılında Amiens formasıyla başladı. Burada 48 maçta 5 gol atarak, Fransa Ümit Milli takımı forması giydikten sonra 21 yaşında Senegal Milli Takımını seçti. Senegal formasını 6 kere giydi ve 1 golü var. 2006 yılında Amiens'ten Nancy transfer oldu ve 4 sezondur bu takımın formasını terletmekte. Nancy'de 97 maçta 14 gol kaydetti. 1.65 boyundaki hücüm oyuncusu hem santrafor hemde kanatlarda görev yapabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89