• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 13 °C

Fenerbahçe Diyarbakır'da galip

Fenerbahçe Diyarbakır'da galip
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, iyi bir kadrolarının olduğunu ve sakatlıklar olsa da kadrodaki eksikleri kapatarak, maç kazanabildiklerini söyledi.

İlk yarıda kötü oynayan Fenerbahçe ikinci yarıda açıldı. Alex olmasa da Fenerbahçe kazanıyor. Peki Daum ne diyor?

Özellikle ikinci yarıda daha enerjik ve güçlü olduklarını belirten Daum, çok güçlü ve mücadeleci bir Diyarbakırspor ile karşılaştıklarına dikkati çekti.

''Bu şehrin bu takımla gurur duyması lazım. Diyarbakırspor'un Turkcell Süper Lig'inde iyi bir rol oynama kalitesi var'' diyen Daum, Ziya Doğan'ın bu takımla güzel şeyler yapacağını kaydetti.

Futbolcularının maç boyu çok kontrollü olduklarını kaydeden Daum, ''Futbolcularımızı kutluyorum, aynı zamanda teşekkür ediyorum. Tüm maç boyu kontrollü oldular. Biz sadece başarılı bir takım değil, aynı zamanda sempatik bir takım olmak istiyoruz. Çok kontrollü bir şekilde maçı bitirdik. 11 kişiyle başlayıp, 11 kişiyle maçı bitirebildik, bunu başardık'' diye konuştu.

3374

İkinci yarıda iyi oynadıklarını ve daha fazla gol atabilme şansı bile yakaladıklarını ifade eden Daum, şunları söyledi:

''İlk etapta takımın gücünü ortaya çıkarmak istedim. Niye bunu yaptım? Çünkü ilk yarıda o var olan gücümüzü her zaman görmedim. Bir tek beraberlik golünü atarken gördüm, ama Fenerbahçe'nin gücünü apayrı ve ikinci yarıda gördüm. İkinci yarıda gerçekten iyi oynadık. Hatta daha fazla gol atabilirdik. Devrede birinci yarıda yaşadığımız sorunları ve nasıl daha iyi yapabileceklerimizi konuştuk. Takım bunları dinleyerek ikinci yarıda uyguladı ve maçı kazandık.''

Sadece Alex değil, Mehmet'in de sakatlığının kendisini üzdüğünü ve hepsinin de değerli futbolcular olduğunu vurgulayan Daum, ''İyi bir kadromuz var, sakatlıklar olsa da kadromuzda o eksikleri kapatabiliyoruz'' dedi.

Galatasaray'ın daha çok gol attığının sorulması üzerine Daum, ''Sezon sonunda goller değil, puanlar şampiyonluğu belirliyor. En çok gol atan değil, en çok puan alan şampiyon olacak. Sezon sonunda Galatasaray bizden 10 gol fazla atmış olabilir, ama bizim 10 puanımız fazla olursa, ben mutlu olurum'' diye konuştu.

Diyarbakırspor taraftarının takımın kimliğini taşıdığını ve takıma destek olmak istemesinin çok normal olduğunu da belirten Daum, şunları kaydetti:

''Tabii bu iyi bir şey. Hangi tür destek gerekiyorsa, yani bunu tartışmak benim görevim değil. Ama belli ki takımlarını desteklemek istiyorlar. Tüm Diyarbakır halkına saygılarımı sunuyorum. Ayrıca taraftar da Diyarbakırlı. Onları da saygıyla karşılıyorum. Biz her zaman seve seve buraya geliriz.''

3343

3344

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89