• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 22 °C

Fener, uygun adım zirveye

Fener, uygun adım zirveye
Geçen haftaki Bursaspor beraberliği ile sarsılan Fenerbahçe, çekinerek gittiği Eskişehirspor deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardı.

Geçen haftaki Bursaspor beraberliği ile sarsılan Fenerbahçe, çekinerek gittiği Eskişehirspor deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler, mağlup duruma düşmesine rağmen Caner, Niang ve Semih'in golleriyle karşılaşmayı kazandı. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran Kanarya, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Ligde Trabzonspor'la kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, geçen hafta Bursaspor'la berabere kalarak liderliği rakibine kaptırmıştı. Ancak Sarı-Lacivertliler, deplasmanda Eskişehirspor'u Caner, Niang ile Semih'in golleriyle 3-1 yenerek yeniden zirvenin sahibi oldu. Kanarya, şimdi ise gözünü bugün oynanacak G.Saray-Trabzonspor maçına çevirdi. F.Bahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman, Eskişehirspor önünde Bursaspor ve G.Saray karşılaşmalarından farklı olarak Özer'i kesti. Emre'nin düzelmesiyle yüzü gülen genç hoca, Caner'i de sol kanatta görevlendirdi. İlk bölümlerinde her iki takımın da birbirini tarttığı ve orta alan mücadelesi şeklinde devam eden maçın 8. dakikasında Eskişehirspor öne geçti. Sağ kanattan yapılan ortada genç futbolcu Batuhan şık kafa golüyle ağları havalandırdı: 1-0. Ev sahibi ekipte daha tribünlerin gol sevinci sürerken F.Bahçe skoru dengeledi. Alex'in pasında Eskişehir defansı zincirleme hata yaptı, aradan sıyrılan Caner eşitliği sağladı: 1-1.

27380

Karşılıklı atılan gollerle seyir zevki artan maça Fenerbahçe yavaş yavaş ağırlığını koydu. Özellikle kaptan Alex'in gününde olması Kanarya'nın zorlu deplasmanda galibiyete daha yakın durduğunu gösteriyordu. Zaten golleri ve asistleriyle sezona damgasını vuran Brezilyalı yıldız, 15'te tekrar sahneye çıktı. Sambacı, usta işi ara pasla Niang'ı pozisyona sokarken, Senegalli forvet klasına yakışır şekilde golü kaydetti: 1-2. F.Bahçe'nin geriye düşmesine rağmen çevirdiği maçın ikinci devresi de oldukça hareketliydi. Batuhan'ın kafa vuruşunda topun direkten dönmesi, Sarı-Lacivertli ekip için şans anı olurken, 84'te yeşil çimlere ayak basan 'Nöbetçi golcü' Semih, 87'de sonucu tayin etti: 1-3. F.Bahçe, çok sıkıntı yaşaması beklenen Eskişehir'de aldığı bu galibiyetle şampiyonluk hedefini kalan haftalara taşıdı.

Eskişehirspor: 1  Fenerbahçe: 3

Eskişehirspor: Ivesa 4, Sezgin 4, Volkan 4, Veysel 4, Oliviera Diego 3 (Dk. 23 Nadarevic 4), Alper 6, Doğa 4, Erkan 4 (Dk. 62 Ümit Karan 3), Sezer Öztürk 3 (Dk. 46 Pele 5), Burhan 6, Batuhan 6

Fenerbahçe: Volkan 6, Gökhan Gönül 6, Lugano 7, Yobo 7, Andre Santos 6, Caner 8, Emre 6 (Dk. 83 Gökay ?), Alex 7 (Dk. 89 Bekir ?), Cristian 6, Mehmet Topuz 5, Niang 6 (Dk. 83 Semih 5)

Goller: Dk. 8 Batuhan / Dk. 10 Caner, Dk. 15 Niang, Dk. 87 Semih Şentürk

Sarı kartlar: Erkan, Sezgin, Veysel / Niang, Gökhan, Lugano Stat: Eskişehir Atatürk Hakemler: Cüneyt Çakır 7, Bahattin Duran 7, Tarık Ongun 7

Yıldırım'dan es es'e ziyaret

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maçtan önce Eskişehirspor tesislerini sürpriz bir şekilde ziyaret etti. Kırmızı-Beyazlı kulübün başkanı Halil Ünal ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Yıldırım, Teknik Direktör Bülent Uygun'un tesislerde beslediği güvercinleri sevdi. Bu arada Eskişehirspor Bülent Uygun yönetiminde kendi evindeki 11. lig maçında ilk kez mağlubiyetle tanıştı.

Santradaki logoya ceza kapıda

Eskişehir Atatürk Stadı'nın yeşil zemininde sahalarda ender rastlanan bir görüntü gözlerden kaçmadı. Santra yuvarlağının merkezinde Kırmızı-Beyazlı kulübün logosunu simgeleyen E ve S harfleri kazınmıştı. Bu alışılagelmişin dışındaki görüntü futbol oyun kurallarının 1'incisini yani "Oyun alanı içine hiçbir logo veya işaret konamaz." kuralını bozduğu için Eskişehirspor'a ceza gelmesi söz konusu.

Golcülerin tek rakibi Trabzon

Fenerbahçe'nin golcü oyuncuları Alex, Niang ve Semih bu sezon ligde toplam 44 gole imza attı. Bu üçlü Süper Lig'de bu sezon sadece 55 golü bulunan Trabzonspor'u geçemedi. Bursaspor ile aynı sayıda gol atan üçlüden Alex 19 gol, Niang 15 gol ve Semih 10 gol kaydetti. Öte yandan F.Bahçe bu sezon 28 maçta 7 kez ilk golü yiyip geriye düştü. Kanarya, bu 7 karşılaşmada 4 kez maçı çevirip 12 puan topladı.

Kocaman: Artık 3 puan zamanı

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Eskişehirspor karşısında oynadıkları futbolun değil alınan 3 puanın önemli olduğunu söyledi. Kocaman, "Bu dönem için en geçerli sözlerden biri 'artık 3 puan zamanı' diyebilirim. Umarım galibiyet serisini sürdürürüz." dedi. Genç hoca, bugünkü G.Saray-Trabzonspor maçı hakkında ise "Bizim şu anda yapacağımız tek şey, oturup maçı izlemek." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89