• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 7 °C

Fener Kadıköy'de ışık saçtı

Fener Kadıköy'de ışık saçtı
Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk için iddiasını sürdüren Fenerbahçe, Kayserispor engelini de aştı.

Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk için iddiasını sürdüren Fenerbahçe, Kayserispor engelini de aştı. Kadıköy'de iyi bir futbol sergileyen ve istekli görüntüsüyle taraftarını memnun eden Sarı-Lacivertliler, Gökhan Ünal ve Lugano'nun golleriyle sonuca gitti. Önümüzdeki haftayı bay geçecek olan Kanarya, lider Bursaspor'un da peşini bırakmadı.

 Geçen hafta deplasmanda Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk havasına giren Fenerbahçe, bu kez sahasında Kayserispor'u ağırladı. Sarı-Lacivertliler, güçlü rakibini 2-0 mağlup edip zirve takibini sürdürdü.

Fenerbahçe'de yönetimin büyük bölümü Fransa'nın Cannes şehrinde yapılan Şampiyonlar Ligi final four'unda Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nı desteklemeye gitmişti. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda da herkesin aklının bir köşesinde bayan voleybolcuların maçı vardı. Havanın güzel olması, Galatasaray derbisinin kazanılması, Beşiktaş'ın puan kaybetmesi gibi birçok etken bir araya gelince de taraftarlar stada koştu. Böyle bir ortamda Fenerbahçe oyuna müthiş başladı. 4. dakikada Emre'nin şutu kalecide kaldı. 6'da Alex, 8'de yine Emre kaleyi yokladı ama gol sesi çıkmadı. Zaten Fenerbahçe'nin hızı yavaş yavaş düştü.

Sarı-Lacivertlilerde teknik direktör Christoph Daum'un, sakatlığı bulunan Daniel Güiza'yı ilk 11'de görevlendirmesi dikkat çekti. Ancak İspanyol forvet tek bir olumlu hareketinin olmadığı karşılaşmayı 27'de sakatlanarak terk etti.

Aslında bu durum Alman hocanın takımın diğer forvetleri Semih Şentürk ile Gökhan Ünal'a güvenmediğinin açık bir göstergesiydi. Güiza kenara alınınca şans bulan Gökhan Ünal 33'te ağları havalandırmayı başardı. Alex'in pasıyla hareketlenen Gökhan, şık bir vuruşla skoru 1-0'a getirdi. 48'de Alex'in kullandığı kornerde topa iyi yükselen Lugano farkı ikiye çıkardı. Sarı-Lacivertliler kalan bölümde oyunun kontrolünü hep elinde tuttu. Fakat farkı artırmak adına çok fazla pozisyon üretmesine rağmen eline geçen fırsatları değerlendiremedi. Kayserispor ise rakip kalede etkili olamadı. Konuk ekibin sert futbolu da Sarı-Lacivertlilerin tepkisini çekti. Fenerbahçe, 29. haftada ligden düşürülen Ankaraspor ile maçı olduğu için Manisaspor'la oynanacak Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşına kadar rahat bir dönem geçirecek.

Sakat sakat oynayan Daniel Güiza 26 dakika dayanabildi

Kayserispor karşılaşması öncesi sakatlığı bulunan ve hafta içinde sarece bir kez takımla birlikte idmana çıkan Fenerbahçe'nin İspanyol yıldızı Daniel Güiza, dün sürpriz bir şekilde ilk 11'de forma giydi. Ancak tam olarak iyileşmeden sahaya çıkan Güiza, 26. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Toledo'nun müdahalesi ile yerde kalan İspanyol futbolcu, yerini Gökhan Ünal'a bırakmak zorunda kaldı. Gökhan Ünal ise oyuna girdikten 7 dakika sonra eski takımına acımadı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren isim oldu.

Maçtan sonra olay çıktı, galibiyete gölge düştü

Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-0 yendiği maçın son anlarında kale arkası tribünde olaylar çıktı. Taraftarlar arasındaki kavga, maç bitiminde polislerin de müdahalesi ile büyük bir karmaşaya dönüştü. Kavganın neden çıktığı henüz anlaşılamasa da, diğer tribünlerdeki taraftarlar olaya büyük tepki gösterdi. Olaylar nedeniyle Fenerbahçe'nin galibiyeti taraftarlarca güzel şekilde kutlanamamış oldu. Bu arada dünkü maçı Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Yeşil-Beyazlı kulübün başkanı İbrahim Yazıcı'nın yanı sıra Fransızların ünlü futbolcusu Lilian Thuram da tribünden izledi.

Christoph Daum'a Kocaman güvence!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, kötü gittikleri dönemlerde kendileri için 'öldüler'' diyenlerin yüzünü kara çıkardıklarını ifade etti. Alman çalıştırıcı, "Her zaman kendimize inandık. Bizim için 'öldüler' diyenler oldu ama biz hayattayız.'' dedi. Galatasaray karşısında elde ettikleri galibiyette şans faktörünün de yanlarında olduğunu hatırlatan Daum, "Bugün ise şanstan konuşmak istemiyorum. Fazlasıyla 3 puanı hak ettik. Sezon başındaki formumuzu yakaladık.'' diye konuştu. Bu arada Fenerbahçe, son 6 resmi maçtır gol yemiyor.

MAÇIN ANALİZİ

Maçın adamı: Lugano, 'Ariza' çıkmasına izin vermedi

F.Bahçe'nin Kayseri maçına iyi motive olduğu daha ilk dakikalardan belliydi. Ancak Lugano, her karşılaşmada olduğu gibi hırslıydı. Adeta iki kişilik oynayan Uruguaylı, hem ligin gol kralı Ariza Makukula'ya adım attırmadı hem de şık bir kafa golü ile takımını 2-0 öne geçirmeyi başardı.

Kırılma noktası: 48. dakikadaki gol maçı kopardı

Kayserispor'un dirençli defansını 33'te Gökhan Ünal'ın golüyle geçmeyi başaran Fenerbahçe, buna rağmen endişeliydi. Zira kaliteli oyunculardan kurulu Sarı-Kırmızılı ekip her an eşitliği sağlayabilirdi. Bunun farkında olan Sarı-Lacivertliler, Lugano'nun 48. dakikadaki golüyle maçı kopardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89