• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 8 °C

Federasyon topu yargıya attı

Federasyon topu yargıya attı
Etik kurulunun 21 günden bu yana incelediği belgeler de Futbol Federasyonu'nun bir karar alması için yeterli olmadı.

Etik kurulunun 21 günden bu yana incelediği belgeler de Futbol Federasyonu'nun bir karar alması için yeterli olmadı. Federasyon Başkanı Aydınlar, adil bir karar verecek delillere sahip olmadıklarını belirterek, iddianameyi bekleyeceklerini söyledi. Şike soruşturması kapsamında 17'si tutuklu olmak üzere 52 kişinin disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, tarihî kararı açıklamak için dün saat 17.45 sularında basının karşısına geçti. Şike soruşturmasıyla ilgili yasayı ve teknik bilgileri detaylı bir şekilde sıraladıktan sonra, "Bu süreçte bir hüküm veremeyiz." dedi. Aydınlar, neden bir karar alamadıklarını ise yine, "Elimizde yeterli belge yok." gerekçesine dayandırdı. Etik kurulunun 21 günden bu yana incelediği belgelerin ve kendilerine sunulan yüz sayfayı aşan raporun somut deliller içermediğini belirtti. 

Soruşturmanın gizli olarak yürütüldüğünün altını çizen Federasyon Başkanı, "Adil bir karar alabilmemiz için eksik bazı delillerin de elimize ulaşması gerekiyor." diyerek topu yargıya attı. "Soruşturmanın tarafımızdan sağlıklı biçimde yapılması için gizlilik kararının kaldırılması gerekmektedir. Bunun için de iddianame beklenecektir." ifadelerini kullandı. İddianamenin açıklanmasının ardından ise tüm delillerin ellerine ulaşacağını, böylece suçlanan kişilerin savunması alınarak karar verileceğini söyledi. 

Aydınlar, daha sonra 17'si tutuklu olmak üzere şike soruşturmasında adı geçen 52 kişinin tedbirli olarak 'Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini kaydetti ve bu kişilerin isimlerini tek tek okudu. Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydınlar, UEFA'nın kendilerine ve kulüplere herhangi bir yaptırımının söz konusu olmayacağını savundu. 

Futbolda şike iddialarına yönelik operasyon devam ederken, Türkiye Futbol Federasyonu merakla beklenen kararını açıkladı. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturmada gizliliğin bulunması ve tüm delillerin kendilerine ulaşmaması sebebiyle şu an net bir karar veremeyeceklerini söyledi. İddianameyi bekleyen Federasyon, şu aşamada adı geçen takımlar hakkında küme düşürme kararı almadı. Bir anlamda "Adli yargıyı bekliyoruz." denilerek soruşturmanın TFF ayağı şimdilik noktalandı. Daha önce, "Karar kurallara uygun olarak ve futbola en az zarar verecek şekilde alınacak." ifadelerini kullanan Başkan Aydınlar, 52 şahsın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) tedbirli olarak sevk edildiğini bildirdi. 

Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı birçok kişinin 3 Temmuz'da gözaltına alınmasıyla başlayan şike soruşturmasında dün yine hareketli saatler yaşandı. TFF üyeleri, saat 15.30'da İstanbul Swissotel'de buluştu. 20 Temmuz'da İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan 26 klasördeki 14 bin belgeyi 21 gün boyunca didik didik inceleyen TFF Etik Kurulu, yaklaşık 150 sayfalık raporunu Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Yönetim Kurulu'na teslim etti. 

17.30'da sona eren toplantıdan yaklaşık 15 dakika sonra TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, basın ordusunun arasından Asuka Salonu'na adım attı. Meraklı bakışlar arasında kürsüye çıkan Aydınlar, soruşturma hakkında gizlilik kararı olduğu, zan altındaki kişi ve kurumlara delillerin gösterilemediği, bu yüzden savunmalarının alınamadığını vurguladı. Aydınlar, "Haklarındaki delilleri göstermeden kimseye ceza veremeyiz. Bu, adil yargılamaya aykırıdır. Gizlilik kararından ötürü kimseye bu delilleri de sunamayız, yasalara aykırı olur. Bundan dolayı gizlilik kararının kalkmasını, yani iddianamenin açıklanmasını bekleyeceğiz." diye konuştu. Operasyonda Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Mersin İdman Yurdu ve Giresunspor kulüplerinin isimleri geçmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89