• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

FB, Sami Yen'de coştu: 2-6

FB, Sami Yen'de coştu: 2-6
Süper Lig'de haftalardır ritmini bulamayan Fenerbahçe, çıkışa geçmeyi hedeflediği Kasımpaşa maçını 6-2 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe, son kez çıktığı Ali Sami Yen Stadı'na adeta gol şov yaparak veda etti. Sarı-Lacivertliler, Niang ve Dia'nın yıldızlaştığı Kasımpaşa sınavında rakibini farklı mağlup etmeyi başardı. Kanarya, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini 6 golle tattı. 

Süper Lig'de haftalardır ritmini bulamayan Fenerbahçe, çıkışa geçmeyi hedeflediği Kasımpaşa maçını 6-2 kazanmayı başardı. Sarı-Lacivertliler, zirve yarışından uzaklaşmamak ve çalkantılı durumdan kurtulmak için seri galibiyetlere ihtiyaç duyuyordu. Futbolcuların yanı sıra teknik heyet de Kasımpaşa karşılaşmasını yeni dönemin başlangıcı gibi görüyordu. Galibiyetten başka sonuca tahammülü olmayan Fenerbahçe, Ali Sami Yen Stadı'ndaki mücadelenin 6. dakikasında yediği şok golle sarsıldı. Defansın arasına iyi kaçan Şahin, düzgün vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. 13'te Ersen Martin'e çalım atmaya kalkan kaleci Volkan Demirel az daha 2. gole neden olacaktı. Dönen topta ise Fenerbahçe eşitliği sağladı. Bu pozisyonda da başrolde Ersen Martin vardı. Kornerden gelen topa eliyle dokunan tecrübeli futbolcu, F.Bahçe'ye penaltı kazandırdı. Kaptan Alex de durumu 1-1 yaptı.

20548

21'de Emre'nin mükemmel golüyle Fenerbahçe 2-1'i yakaladı. 24'te Dia'nın kişisel becerisiyle sürüklediği pozisyonda Niang ağları havalandırdı: 1-3. Peş peşe goller atmasına rağmen savunmasında büyük açıklar veren Sarı-Lacivertliler, ligde galibiyeti olmayan, cezalı ve sakat futbolcular yüzünden kadro oluşturmakta bile sıkıntı çeken Kasımpaşa'dan 2. golü de yedi. 26'da Ersen Martin skoru 2-3'e taşıdı. Özellikle Kasımpaşa'nın inanılmaz goller kaçırdığı ilk yarının ardından ilginç bir ikinci devre oynandı. 64'te Senegal yapımı bir gol daha izlendi. Dia soldan ortaladı, Niang'a sadece dokunmak düştü: 2-4. 90'da Alex'in pasında Niang üçledi: 2-5. Uzatma bölümünde ise Alex'in şık golü sonucu belirledi: 2-6.

Kaptan Alex, rekor kırdı!

F.Bahçe'nin kaptanı Alex, Süper Lig'de bu sezon ilk kez dünkü maçta 90 dakika oyunda kaldı. Alex, daha önceki lig 5 maçının 4'ünde ilk 11'de oynarken ortalama 57 dakika sahada kalmıştı. Alex, maçtan sonra yaptığı açıklamada Aykut Kocaman'ın verdiği kararlara saygı duyduğunu söyledi. Alex, "Hocam ile aramızda bir sorun yok, olamaz da... Üstlerime her zaman saygı duydum." dedi.

20550

Yönetim, skora şaşırmadı

F.Bahçe asbaşkanlarından Cihan Kamer, Kasımpaşa karşısındaki farklı mağlubiyetin sürpriz olmadığını söyledi. Maçtan sonra konuşan Kamer, bekledikleri bir sonuç aldıklarını ifade ederek, "Maçta her şey çok güzeldi. Golcümüz 3 gol birden attı. Futbolcular elinden geleni yaptı. Skordan memnunuz. Şimdi önemli olan bunu sürdürmek, ilerleyen haftalarda da iyi sonuçlar alabilmek." diye konuştu.

Vural maçı tribünde bitirdi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, yine sivri dilinin kurbanı oldu. F.Bahçe'nin attığı 5. golden sonra öfkelenen Vural, oyuncularına sert bir şekilde söylendi. Vural'ın sözlerini, 4. hakem, Kamil Abitoğlu'na bildirince de Vural kendini tribünde buldu. Bu arada F.Bahçeli taraftarlar, 2 yıl önce vefat eden G.Saray tribün liderlerinden Alpaslan Dikmen için pankart açtı.

'Allahaısmarladık' demesini bilirim

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sarı-Lacivertli takıma faydalı olamadığını anladığı halde görevi bırakacağını ima etti. Kasımpaşa karşısında alınan 6-2'lik galibiyetten dolayı mutlu olduğunu belirten Kocaman, kendisinin yerine teknik adam arandığı şeklinde çıkan haberlere cevap verdi.

Takımının düşündüğü futbola henüz yakın olmadığını kaydeden Kocaman, medyada yer alan yabancı hocanın takımın başına getirileceği yönündeki haberlerle ilgili soruya, "Beni hemen hemen hiç etkilemiyor. Çünkü gazete okumuyorum genelde. Çok fazla şeyimi bozmuyor. Ben iş odaklı birisiyim. İşimize bakıyoruz. İyi iş yaparsak 'aferin' derler, iyi iş yapamazsak da zaten 'Allahaısmarladık' demesini bilirim ben, merak etmeyin." karşılığını verdi.

Stoch'u ilk 11'e almamasının birinci nedeninin yabancı kontenjanı olduğunu da ifade eden genç teknik adam, "Bazen tercihleri bu taraftan kullanıyoruz, yarın da başka taraftan kullanabiliriz." şeklinde konuştu. Dia ile Stoch'un birlikte oynamasını taraftarın da istediği vurgulanarak yöneltilen soruya Kocaman, "Öncelikli olarak taraftarın beklentisi takımın kazanmasıdır. Taraftar 'şu futbolcuyla kazanalım' istemez. Önemli olan formadır, hangi oyuncu oynarsa kazanmasıdır. İkisi de değerli oyuncular. Fenerbahçe'ye uzun yıllar fayda sağlayacak gibi görünüyorlar." yanıtını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89