• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Fatih Terim, yurtdışına gideceğini açıkladı

Fatih Terim, yurtdışına gideceğini açıkladı
Ermenistan maçının ardından Türk Milli Takımı'na veda eden Fatih Terim, yurtdışına gitmek istediğini ve dışarıda çalışacağını söyledi.

Ermenistan maçının ardından Türk Milli Takımı'na veda eden Fatih Terim, yurtdışına gitmek istediğini ve dışarıda çalışacağını söyledi. Futbolcularıyla soyunma odasında vedalaşan ve helalleşen Terim, bu vedayı anlatırken gözleri doldu ve "İnsan sevdiklerinden kolay ayrılmaz. Benim de sevdiklerimden en önemlisi oyuncularım. Birbirimizden ayrılmamız kolay olmadı. Helalleştik" dedi. Terim, elini taşın altına koyduğunu, eylem yaptığını hatalarının olabileceğini ifade ederek, "Bin defa dünyaya gelsem bin defa Fatih Terim olurdum. Fatih Terim'in hatalarını bin defa yapardım" diye konuştu. Terim, Başbakan Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin kendisini telefonla aradığını Platini ve Şenes Erzik'in soyunma odasına gelerek vedalaştığını söyledi.

Fatih Terim, Ermenistan maçının kendileri için kolay geçtiğini, oyuncularına veda gecesindeki özverisinden dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bugünkü sonuç ne benim, ne oyuncularımın, ne teknik arkadaşlarımın ne de ülkemizin düşündüğü sonuç. Bizim istediğimizin çok gerisindeyiz. Ancak zaman zaman böyle şeyler oluyor. Ben de farkındayım. Bizim olduğumuz ortamlarda herkesin başarı beklediğinden. Bazen böyle alıştırmak da kötüdür. Onun ceremesini de biz çekiyoruz. Ama zaferlerde hasarlar da oluyor bazen" diye konuştu.

5852

Bursa'daki veda konuşmasına teknik kadronun tamamıyla çıkan Fatih Terim, soyunma odasında sözün bittiği yerde futbolcularınıza neler dediğinin sorulması üzerine, "Ben hiç konuşmadım. Maçtan sonra 3-4 dakika konuştum. Uzun yıllar beraber olduğum oyuncularla konuşarak anlaşmaya gerek yok. Konuşmadan anlaşmak en büyük başarı. Oyuncularıma haklarını helal etmelerini söyledim. Benim hakkım helal hoş olsun dedim. Hayatlarında her zaman onları bir kardeş gibi evlat gibi, ailemden biri gibi ömür boyu telefonun bir ucunda olacağımı, yardımlarına koşacağımı ifade ettim. Esas başarı Türk oyuncularınındır. Allah onlardan razı olsun. Hep beraber helalleştik. Emeklerine teşekkür ettik" açıklamasını yaptı.

ERMENİSTAN MAÇINDA NEDEN KULÜBEDEN ÇIKMADI

Terim, maç boyunca kulübeden neden çıkmadığı sorusuna ise, "Ben de veda ettim demekki, herkesin bir veda hakkı var. Ayrıca çıktım. Çok muhteşem oynadılar. Bugün ben de veda ettim heralde. O yüzdendir. Benim huyumu suyumu değiştirmem mümkün değil. Heralde insanın sevdiklerinden ayrılması kolay olmaz. Ben de Türk Futbolu'na çok hizmet eden bir insanım. Sevdiklerimden en önemlisi de oyuncularım. Kolay değil birbirimizden ayrılmamız. Burada ilk defa forma verdiğim var. 17 yaşında sahaya sürdüğüm var.

Tribünde çekirdek yerken fotoğrafını çektiğiniz Rüştü var. 20 sene olmuş. Bunlara baktığınızda bunlar kolay değil. Bir sene önce bu takım bu ülkeyi hep dışarda gülerek eğlenerek tmesil etti. Buradan ayrılmak kolay değil" yanıtını verdi.

Terim, "meslek hayatınızı Ermenistan gibi siyaseten tarihi bir maçla noktalıyorsunuz, neler hissediyorsunuz" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Kolay değil. Biz ilk Ermenistan maçını oynadık. Orası da enteresandı burası da enteresan. Açıkçası bir futbol adamı olarak bir takım süreçlere katkıda bulunmak istedim. O yüzden dikkatli daha özenli davranıyoruz. Yenmek için uğraşırız demiştim"

Ermenistan'ı üst düzeyde ağırladıklarını kaydeden Terim, düne göre bugün daha duygusal olduğunun hatırlatılması üzerine, "Ben de insan olduğumu hatırlatıyorum. Benim de inen çıkan duygularım olması kadar doğal bir şey yok. O yüzden hep o son nokta olmadan hiç bir şey olmayacak gibi hissedersiniz. Hayat bu gerçeklerle dolu. Oyuncularımla ve diğer çalışanlarımla olan bu duygusal anlardan dolayıdır. Yoksa onun dışında bir şeyim yok. Duygularla yüklü bir insan olduğumu söyleyebilirim. Sevdiklerinden ayrılmak insanın kolay olmuyor" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN HİZMETİNDEYİM"

Terim, Milli Takımlarda üçüncü Fatih Terim dönemi olup olmayacağı sorusuna ise, "Şu anda okuduklarıma göre, imzalamak üzereyim. Ben bir yerde çalışırken başka yere imzalamam. Eğer bir yerlerle konuşursam açıklanması gereken yerde açıklarım. Üçüncü olur mu? Biz ülkemizden aldıklarımızı ülkemize borç olarak her zaman borçlu olarak kalan insanız, vermek isteriz. İleride bir gün olabilir. Türk Futbolu'nun, ülkemizin hizmetindeyiz. Ülkemizden nerede hizmet istiyorsa, biz buradayız. Şimdi ayrılık zamanı. Biz

yine bir hafta 10 gün içerisinde yapacağımız hazırlıklar içinde gelen arkadaşlarımıza en iyi dökümanları, ne yaptıklarımızı önüne koyacak bir çalışma içerisinde olacağız. Türk Futbolu'nun hizmetinden hiç dışarı çıkmadım" karşılığını verdi. .

''DIŞARI GİTMEK İSTİYORUM''

Fatih Terim, herhangi bir Anadolu Kulubü'nde görev yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, "Ben göreve Anadolu Kulübü'nde kulübünde başaldım. Ankaragücü, Göztepeyle devam ettim. İki camiada da sevildim. Açıkçası dışarı gitmek istiyorum .Dışarıda çalışacağım. Bir takım şeyleri gözden geçireyim. Pazartesi anlatacağım. Hedefi olan başka birine ne derim. Pazartesi anlatacağım" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89