• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Fatih Terim görevi bırakacak mı?

Fatih Terim görevi bırakacak mı?
Fatih Terim, "Ermenistan maçı sonrası Futbol Federasyonu yönetimiyle görüşüp, bırakıp bırakmama konusundaki kararımı vereceğim" dedi.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Belçika ile deplasmanda karşılaşacak Türkiye'de, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, "Ermenistan maçı sonrası Futbol Federasyonu yönetimiyle görüşüp, bırakıp bırakmama konusundaki kararımı vereceğim" dedi.

Karşılaşmanın yapılacağı Kral Baudouin Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, yaklaşık 4 yıl 4 aydır görevde bulunduğunu, 25'i özel, 30'u resmi 55 maç yaptıklarını ifade ederek, "25 özel maçta 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi aldık. 30 resmi maçta ise 16 karşılaşma kazandık, 7 kez berabere kaldık, 7 maçı kaybettik. Genel toplamda, 26 galibiyet, 16 beraberlik ve 13 yenilgi aldık. Resmi maçlarda 55 gol attık, 35 gol yedik, özel maçlarda 33 gol attık, 26 gol yedik. Bu dönem, tüm zamanlar içinde bir teknik adamın bir defada milli takımda en uzun görev aldığı dönemdir. En fazla maç kazanıp, en az yenildiği dönemdir. Bu dönem resmi organizasyonlarda milli takımın tarihteki hiçbir süreçte olmadığı kadar maç kazandığı ve en istikrarlı dönemidir" diye konuştu.

Terim, şöyle devam etti: "Son Avrupa Şampiyonası finallerinin ardından, Dünya Kupası elemelerinde, bizim, sizin herkesin beklentilerinin çok uzağındayız. Yarın akşamki Belçika-Türkiye, Estonya-Bosna Hersek maçının sonucunda da tüm ümitlerimiz bitebilir. Ancak bu böyle olsa dahi Türk Milli Takımı'nın yakaladığı başarıyı gözardı etmek anlamına gelmemeli. Önümüzde kazanmamız gereken çok önemli 2 maç var ve buna odaklandım. Herşey olumsuz gelişirse Ermenistan maçı sonrası yönetim kuruluyla görüşüp kararımı vereceğim.

Başta başkan Mahmut Özgener ve Levent Kızıl olmak üzere tüm yönetimin desteklerini gördüğümü ifade etmeliyim. Onlarla görüşmeden bir karara varmam dostluk ilişkimize zarar verir. Onlarla görüşmeden bir açıklama yapmayacağım. Yönetimin devam etmem için ısrarı, benim de ülkeme kupa sözüm var. Dışardan gelen teklifler var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde, Ermenistan maçı sonrası karar vereceğim. Şartlar ne olursa olsun bir açıklama yapacağım. Bir karar verilecekse çok sağlıklı olacaktır."

Sakatlıklar konusu

Terim, sakatlıklar sorununun, futbol ailesi tarafından oturup ciddi biçimde konuşulması gerektiğine dikkati çekti.

Hiçbir milli maça üst üste aynı kadrolarla çıkamadıklarını vurgulayan Terim, şöyle devam etti: "Birçok arkadaşı da milli takımda iyileştirip gönderdik. Sakatlıklar, üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Antrenmanlar, zeminler, bunlara bağlı olabilir. Özellikle darbeye bağlı olmayan ve Batı'da hiçbir ülkede rastlanmayan yoğunluktaki sakatlıklar, beslenme, dinlenme ve yükleme evrelerindeki özensizlikten kaynaklanıyor.

Türk futbolunun bu ciddi sorununun giderilmesi için oyuncular başta olmak üzere çok yönlü bir sorgulamaya girilmesi gerekiyor. Bir maçta 10 kişiyi kamptan gönderdiğimizi hatırlarsınız. Futbolun her elementi bu sorunu ciddi ele almalı. Sercan'ı belki Ermenistan maçında oynatabiliriz. Nuri ise büyük ihtimalle Belçika maçına yetişecek. İstikrarı seven belirli bir takımın oynaması gerektiğine inanan biri olarak, bunu bir türlü sağlayamıyoruz. Maalesef sakatlıklar belimizi büküyor. Belirli bir oyun anlayışı ve taktiğimiz var. Kadroda olanlar, Belçika karşısında gerekeni yapacaktır. Sadece kamp zamanı değil, futbolcularımızın doktorlarıyla sürekli görüşüyoruz.

Mevlüt, geçen maç kampa geldiğinde MR'ı çekilmemişti. Teşhis koymasalar, omuzunun çıktığını bilemeyecek, ameliyat tavsiye etmeseler, iyileşecek duruma gelemeyecekti. Nuri'nin sağlık heyetiyle görüşüldü. Dün Nuri antrenmana çıktı. Bizim için önemli olan önce insan ve sağlık. Teoride de kalmıyoruz, pratikte de haklı çıkıyoruz. Bu kadar sakatlık hiçbir milli takımda yok."

Terim, Frank Rijkaard'ın, Gökhan Zan'ın milli takımdan sakat döndüğü biçimindeki açıklamasıyla ilgili olarak da, "Sanırım ortada bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış yönlenme var. Gökhan Zan, milli takıma geldiğinde arka adalesinde zorlanma vardı. Sağlık ekibimiz çok kısa süre içinde bu ağrıları halletti, antrenmana çıkardı ve maça hazırladı. Bu sorun giderildi. Maç sırasında kasığında bir sakatlık oluştu. Aynı yerde değil. Değerli meslektaşım Rijkaard'ın kamuoyuna yansıtıldığı anlamda bir açıklama yapmış olacağını düşünmek bile istemem" dedi.

Milli Takım'ın şansı

Terim, grubu 2. sırada bitirme şanslarının çok az olduğunu bildiklerini belirterek, "Ama inanıyoruz. Gerçeklerle hareket eden bir grubuz. Futbolda çok şey başarmış bir ekip olarak, küçük olacak şansımızı sonuna kadar kovalayacağız" dedi.

Terim, şöyle devam etti: "Bu grupta dezavantaj diyebileceğimiz ne kadar şey varsa başımıza geldi. Dick Advocaat'ın yeni başlaması, Belçika'nın rahat olması aleyhimize. Advocaat, iyi bir arkadaş, dost, iyi bir teknik adam, başarılı işler yaptı, özellikle Zenit'de. Kendisini kucaklamak isterdim, ancak tribünde olacağım. Kendisine başarılar diliyorum. Bundan sonrası için de. Şartlar ne olursa olsun, biz her durumda Belçika'yı tanıyan bir ekibiz. Saklayacak birşey yok. Rakibe başarılar diliyoruz. Dünya Milli Takımlar Teknik Direktörleri Toplantısı'nda, sorun yaşadığım eski Belçika Teknik Direktörü Van der Eijke ile konuştuk, beraber olduk. Dostluklar devam ediyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89