• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 5 °C

Fast Food'a dikkat! virüs var

Fast Food'a dikkat! virüs var
Ünlü Fast Food şirketlerinden biri virüslü olduğu tespit edilen etleri piyasa sürmekle suçlanıyor. İşte ayrıntılar...

Burger King’in deposu olarak çalışan Fasdat Gıda ile ona et sağlayan TT Gıda, virüs bulunduğu için imha edilmesi gereken et nedeniyle birbirine düştü.

Salmonella ve Listeria virüsleri barındığı iddiası ile toplanan 164 bin hamburger etinin nereye gittiği konusunda Tarım Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık konu ile ilgili olarak firmalar nezdinde soruşturma başlatırken, 164 bin adet hamburger etinin nereye gittiği konusu açıklığa kavuşturulamadı. Olay, bir süre önce Burger King firması için depo görevi üstelenen Fasdat Gıda’nın et alımı yaptığı T.T. Gıda’nın sözleşmesini nisan ayında ürünlerinde virüs bulduğu gerekçesiyle iptal etmesiyle başladı. T.T. Gıda ise ürünlerinin temiz olduğunu, içinde herhangi bir virüs barındırmadığını belirterek göndermiş olduğu hamburger etlerinin kendisine iadesini istedi. Ancak Burger King, bu etleri kullanmayıp imha ettiklerini, hatta köpeklere yedirdiklerini ileri sürdü ve firmaya iadesini yapmadı. Firma da bunun üzerine Tarım Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu.

BU KADAR KÖPEK BESLENEBİLİR Mİ?

Tarım Bakanlığı yetkilileri dün Taraf Gazetesi tarafından gündeme getirilen iddiayı doğrularken, Burger King’in hamburger etlerini imha ettiğini ileri sürdüğü Zeybek Katı Atık Merkezi adı altında verilen adreste firma bulamadıklarını bildirdi. Zeybek Katı Atık Firması’nın başka bir adrese taşındığını ve imha etme yetkisinin de olmadığını kayda geçiren Bakanlık yetkilileri konu hakkında soruşturma başlattıklarını, Teftiş Kurulu’ndan gelen “etlerin imha edilmediği; bu kadar çok hamburger etini yiyebilecek kadar köpek beslemenin de mümkün olmadığı” yönündeki bilgisine de itibar ederek konu üzerinde durduklarını açıkladı.

SUÇA KONU OLAY YOK’ DİYE BAKANLIKTAN YAZI ALINDI

‘Burger King’e Virüslü Et Soruşturması’ haberleri üzerine Burger King’in Türkiye işletmecisi TAB Gıda’dan yapılan açıklamada ise iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi. Açıklamada, “Ürün tedarikçimiz Fasdat Gıda’ya, Tarım Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, suç unsuru olmadığına dair yazı dahi vermiştir” denildi.

12 TONU İMHA ETTİK

Tarım Bakanlığı’nın soruşturma başlattığı Fasdat Gıda’dan bozuk etleri aldığı iddia edilen Balıkesir’deki Zeybek Katı Atık Yönetimi adlı şirketin sahibi Hasan Büyükmert-oğlu, 12 ton eti Bursa’daki bir köpek çiftliğinde köpeklere yedirterek imha ettiklerini söyledi.

Büyükmertoğlu, “3 Mayıs 2010 tarihinden bu yana 12 not bozuk eti imha ettik. Bu belgeleri Tarım Müdürlüğü yetkililerine de gösterdim” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89